Vize turistice Canada

Vize turistice Canada | Autor: Simona27

Link direct la acest mesaj

Iata un articol: http://www.urbannews.ro/stiri/RO/3655/%26quot%3B+Reprezinti+un+pericol+pentru+Canada+%21+%26quot%3B

Oare chiar asa o fi?

O seara buna,
Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noi n-am patit asa, am primit viza acum 2 ani-eu, sotul meu si fetita cea mare, viza cu o singura intrare. Ne-au pus intrebarile care i s-au pus si femeii din articol, noi avem un apartament, e drept...dar tipa a fost draguta, nu era romanca...si a fost scurt si la obiect.
Mai scarbosi mi s-au parut americanii, am trecut si pe acolo si ne-au puricat mult mai mult...noroc am avut ca fetita cea mica, trecuta pe pasaportul sotului a ramas acasa si a observat consulul(era o EA!), altfel era pregatita sa ne refuze, asa evoluau intrebarile din ce in ce mai "adanci"...

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Vad ca nu se incumeta nimeni sa raspunda...
Nu, nu e asa.
Ce am citit acolo seamana mai degraba cu ce se intampla pe la ambasada SUA acum vreo patru ani cand am plecat eu din tara (ma refer la respingerea vizelor fara un motiv real si la faptul ca te intrebau daca ai casa, copil etc.).
Interviurile la ambasada Canadei din Bucuresti in primul rand ca sunt private (adica nu se tin in fata unui ghiseu si a altora care sunt pe acolo cu diverse treburi ci intr-o incapere speciala) si in al doilea rand se fac de catre personal canadian asistat in caz ca vrei/ai nevoie si de un translator roman (esti intrebat inainte si poti sa fii de acord sau nu cu prezenta translatorului).
Cat despre mojiciile care sunt enumerate in "articolul" ala (sau ce e, ca nu mi-am dat bine seama), no way...nu o sa auzi asa ceva din gura unui canadian.
In rest, mama si soacra-mea au primit vizele la cateva ore dupa ce au depus aplicatia, fara sa le cheme la interviu. Nu cunosc nici o persoana (adica invitata in Canada de catre frati/surori/copii etc.) care sa fi avut astfel de probleme la ambasada Canadei.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

pai ce vrei sa mai stii in plus, raspunsul e in ultimul citat; restul, aberam aberam de dragul aberarii ( reporterul stie ca arabii iau viza mai usor, te simti aici urmarit de politie...bleah); a si daca faptul ca e interzis fumatul in baruri egal interzicerea libertatilor, n-am cuvinte; iarasi un jurnalist de doi bani, nedocumentat.
on-topic, noi am avut in vizita o verisoara a sotzului necasatorita, pe la 35 ani care a obtinut viza usor si simplu;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Am citit... sa ii zic "articolul"? Ar fi prea mult. In primul rand pentru ca nu e semnat. Raspunsul meu: am primit viza turistica pentru Canada de doua ori. Si n-am fost tratata cum se sustine in articolas. Da, m-au intrebat de ce ma duc, ce ma tine in tara, daca as vrea sa raman acolo... Dar intrebarile nu mi s-au parut nelalocul lor. Iar atmosfera de la interviuri a fost relaxata. De fiecare data.

Faptul ca platesti o taxa de procesare a dosarului nu iti garanteaza ca iei viza, asta trebuia sa stie si persoana in cauza. Si, oricum, din cate stiu eu, faptul ca ai viza nu iti garanteaza ca poti intra pe teritoriul tarii respective, la controlul vamal de acolo se poate sa nu iti permita intrarea. Astea sunt regulile. Atata timp cat sunt cunoscute, mi se pare putin ne-sportiv sa te plangi de ele cand sunt aplicate. Iar ce se povesteste acolo de Canada, m-a facut sa rad... Probabil persoana care a scris n-a fost niciodata acolo, altfel nu imi explic cum a putut scrie ca "esti urmarit de autoritati ca ultimul infractor". Cat am stat acolo am avut nevoie de acte doar cand am schimbat niste bani. Atat. In rest n-a avut nimeni nimic cu mine. Poate n-am eu fata de infractoare , si asta e posibil...

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Articolul o fi scris de Dragobete(?) sau cum il chema pe nenea ala de le stia pe toate despre Canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

pai ce vrei sa mai stii in plus, raspunsul e in ultimul citat; restul, aberam aberam de dragul aberarii ( reporterul stie ca arabii iau viza mai usor, te simti aici urmarit de politie...bleah); a si daca faptul ca e interzis fumatul in baruri egal interzicerea libertatilor, n-am cuvinte; iarasi un jurnalist de doi bani, nedocumentat.
on-topic, noi am avut in vizita o verisoara a sotzului necasatorita, pe la 35 ani care a obtinut viza usor si simplu;

http://www.floriinro.ro/

Subscriu!Mai ales la faza cu ´´jurnalist de doi bani´´
O persoana complexata si total dezinformata,care face din tantar armasar.
Nu are legatura cu subiectul(poate doar cu dezinformarea) dar fraza cum ca mama lui hitler ar fi fost evreica,m-a lasat masca.Nici macar notiuni minime de istorie nu are jurnalistul asta!Ar trebui sa stie ca daca mama lui era evreica,era si hitler evreu.(matriarhat...Hellooo!)
Ei,cum pot eu sa cred ce scrie un asa jurnalist care habar nu are ce vorbeste si face gafe naziste?Imi aduce aminte de complexul de inferioritate,de nationalism ieftin si periculos.

Si cine e el sa judece cat de greu sau usor primesc arabii viza?Mi se pare mie sau miros un rasism consistent in articolul ala?
Cine naiba ii angajeaza pe ofuscatii astia,eu nu stiu!

Spor la vize fetelor!

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput