praline belgiene (shaptashpe)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

dragi bombonele datatoare de glicemie, avui parte azi de o zi d epomina. pt cine nu stie inca - mira-m-as sa nu stie intreg mapamondul - am trecut azi prin probe de foc in sediul de cautatori de munca al vilvordului. caci, cu ceva zile mai devreme am primit o invitatiune cum ca organizeaza 'mnealor un curs de recepionista, cu locuri limitate si ca trebuie sa sustin teste de limba.

ma imbrac ingrijit - bluza care o are si tania, negru cu alb, si pantaloni negri, pantofi negri, machiaj discret. intru in sala cu pricina unde mai multe amestecaturi asteptam cuminti startul. sosesc flamandezele formatoare. descriere plastica: madam lieve, care lasa senzatia ca dimineata la cafe abea bere, madam karin - o draguta timida, prea timida, si inca o broascaroaie deloc prietenoasa cu pietre in gura in loc de limba sau dictie de baza.

se raspandeste lumea in sala de curs. toate mixurile, in fundul salii, pe stanga. eroare, trebuiau sa se aseze pe dreapta ca sa atraga privirea vorbitorului, dar erau necitite. mi-a ramas sa ma asez cu gloata, dar am ales in fata pe centru. reactia formatistelor...priviri lungi(karin, incantata, lieve sagetoaoarea amazoana, broasca...nu mai zicem). rasaream intre madamele alea precum un o praji cu ciocolata intre gogoashele rasuflate.

incepe informarea gramezii. frumos curs, frumoase perspective, dar nu pt mine. la final, ma exprim, intr-o flamanda impiedicata, nitel rushinata, fastacita..."nu va suparati, dar urmatorul curs cand incepe?" stupoare! traducerea: uite-o si pe asta, sta se uita la noi de o ora si ne intreaba cand incepe cursul! adaug: "stiti, io de fapt am solicitat pt cursul asta de vreo 5 luni, iar acu sunt gravida in 6...". asistenta rasufla usurata. cu un zambet larg, lieve, in zanganit de centura din feiraraie, imi zice, a, pai nu puteti face cursul asta. citeam asa o satisfactie pe botul ei c-am zis, stai nenica sa ti-l sterg. zic: "fiti draguta, da macar testele nu le pot da?" ca nah, daca tot eram acolo... stramba toata de necaz zice... a; pai poti daca numai pt evaluare.

zis si facut, ma iau cu bulucimea. urcam in sala de teste la comp. 114 intrebari, 6 sectiuni diferite de cunoasterea limbilor. pt tot prostul era doar franceza si engleza, si un mic dactilo. pt mine, evidamment...flamanda. ca de ce? ca fin'ca am dibuit inca o romanca acolo, abonata de ceva vreme la cursurile lor de flamanda dar care probabil le statuse lor in gat. "nu-i bai, imi zic, cel putin stiu cum e cu flamanda". si da-i! incep cu franceza. continui cu engleza. simt ca incep s aobosesc. zic, inainte cu tupeu. flamanda... stupoare. de unde stiam deja ca engleza si franceza erau dificile... pai flamanda fu o chestie...imposibila. dar eu, cu indarjire, inainte ca rushii. pe ultima suta de metri, tipa de la calculatoare, cu care trebuia sa dam interviul "oral", evident, se cam plictisea, dar cu stoicism imi urmarea clikurile din spate. eu, adio concentrare. nu suport ca cineva sa priveasca in monitor peste umar. "asta e, suspin in tacere, acu nu devin io doctor docent in limbi in 2 ore". restul prostimii iesise de muuuuuuuuuult in pauza. eu nik.

in continuare, test de dactylo. nah, daca puteti crede, mi-au zis ca-s varza! io? adica accept sa-mi zici ca la limbi am gauri, ca alea alea, dar la comp? de unde imi vine si porecla de miri_mik de la viteza de tastare... dreaci! i-am lasat cu fumurile lor si increderea in masina care-mi subliniase toate cele in text - in flamanda evident - 1580 de batai in 10 minute, si 26 de greseli (zic ei eu nu-s de acord) si m-am prezentat la interviu.

companioana romanca a fost trimisa la plimbare imediat. probabil ca nivelul la franceza si la engleza lasa de dorit. nu-i bai, noi sa fim sanatosi. las doua verze de vilvoorde inaintea mea. p-orma intru eu. in prealabil asigurasem urmatoarele candidate ca cu mine se termina repede ca nah... eu sunt doar pentru teste. si iaca... 20 de minute in interviu. unde aflu ca am un nivel la franceza si la engleza misto, iar la flamanda, nah, nu era rau, e loc de mai mult - evident - dar aspre felicitari pt progrese in 3 ani. au urmat sugestiile, sa echivalez diploma, s aincerc traduceri, blah blah blah.

concluzie: mi s-a facut inima cat o varza grasa romaneasca, coapta bine, buna de facut sarmale:))) si sa ma felicit singura ca nu-s chiar asa talamb cum ma credeam. chit ca la un moment dat, una dintre flamandezele native imi tranteste: a, pai la cat stii tu, poti lucra intr-un magazin. si-am zis... nah, nu zic nu, doar ca poate gasesc ceva mai bun.

gata povestea, si-am incalecat un mar si merg la televizor:))

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Miri, povestea ta m-a tinut cu sufletul la gura pana la final. Ca tare mai esti priceputa in a grada evenimentul. Ma bucur ca s-a terminat cu bine si le-ai dat un pic peste nas. Si asculta-ma pe mine desi ti-am mai spus; nu esti deloc "talamb", esti buna la flamanda, esti un miracol c-ai reusit intr-un timp record sa vorbesti atat de bine.
Felicitari pt testul de azi!!!
Iar cat priveste rochita care ai purtat-o si care stiu ca-ti statea trasnet cand le-am probat la magazin, sigur a avut o contributie adica ti-a purtat noroc. Sper sa-mi poarte si mie desi am purtat-o de doua ori pana acum si parca....nimic. Da' bine, n-am fost la nici un examen.
Ar cam trebui sa iau si eu exemplul Oanei si sa incep franceza da' am o leneeee....
Fetele, (cele care veniti maine la film) abia astep sa ne vedem si s-o cunoastem si pe Nora.
Va pup pe toate pralinutele si va doresc numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Pralinutelor, tocmai ce-am citit pe site-ul lu' Bozar ca nu mai vine Cristian Mungiu la avantpremiera! Probleme personale! Pai e frumos, ziceti si voi? Abia asteptam sa ma laud la Martine cu asa romanas destept si dragalas si el uite ca nu mai vine...Ma rog, il iert dar doar fiindca a castigat Palme d'or

Anyway, voi cate o sa fiti, sa stiu dupa cine ma uit? Si cum va imbracati? Casual sau mai elegant? Eu asa cam veni in jeansi, ce ziceti?

Pupici, fug la treaba.

Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Eu vin imbracata casual adica sigur in pantaloni si sus....ceva acolo
Pacat ca nu vine vedeta serii adica regizorul. Deh, am scapat ocazia sa-l vedem pe viu!
Numai bine

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

fete: distractie placuta disara... imi pare rau ca nu pot veni si eu!

miri: felicitari! super de super faza! ah ce ma mai mandresc cand vad un roman ambitios!

am vazut la tv ca mungiu a fost prin toata romania sa-si prezinte filmul ! l-au pus sa-si plateasca deplasarile singur ( nu mai stiu sigur, parca la iasi) si el s-a suparat tare! poate ca nici brussels-ul nu-i plateste biletul de avion!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Cum a fost, fetelor, aseara?
Azi la stirile de la pranz, pe één, au prezentat un trailler despre filmul lui Mungiu si numai secventele alea au fost de ajuns sa ma marcheze.

Miri, brava la tine! Le-ai aratat tu lor ce poate rasa ta. Si de ce nu poti utma cursul? ca esti gravida? ce e nociv? Ce faci cu cursul de la univ. A'pen? hai c-a iesit un "kruisverhoor".

Pupici,

Mergi la inceput

Morgane, raportez: sunt inscrisa la anvers. am zis ca e ultima chestie ce-o mai fac pt flamanda asta afurisita. dupa aia nasc si alaptez:))) la astalalt curs nu poci merge pentru ca e 8 ore pe zi, zi de zi si pana pe 28 februarie. ashea ca... las ca mai aud ei de mine! kikiki

apropos fetelor, cum fu ieri? impresii despre film ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Va povestesc eu despre film ! Imi pare rau ca nu am reusit sa ne cunoastem aseara dar era asa multa lume si noi am venit si in ultima clipa... Chiar, cum ne-am gandit noi ca ne putem gasi fara sa ne dam un loc de intalnire sau ceva de genul asta? Poate reusesc si ma urnesc totusi si vin la urmatoarea voastra intalnire!

Ok, filmul acum: mie mi-a placut si nu mi-a placut. Foarte trist, foarte negru, foarte bine captata atmosfera Epocii de Aur, dar... un pic sec.

Interesanta perspectiva din care e prezentata povestea: nu fata insarcinata are rolul principal ci prietena care se sacrifica pentru ea. E o poveste mai mult despre prietenie si mai putin despre avort, asa am vazut eu. Cred ca orice femeie care vede filmul se intreaba daca ea insasi ar fi capabila de un asemenea gest pentru prietena cea mai buna. Chiar pentru propria sora. Asa cum vad lucrurile eu acum, din comoditatea si caldura caminului meu, as spune ca eu mi-as fi luat sora/prietena de manuta si as fi fugit cat vedeam cu ochii de ticalosul ala si as fi incercat sa gasesc o alta solutie.

Dar eu nu am trait (din fericire)o asemenea drama a avortului, asa ca vorbesc ca sa ma aflu-n treaba...

Daca va intereseaza, va mai povestesc.

Pupici,

Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Saliu
M-am luptat cu internetul si cu retzeaua si abia dupa ce trasaturile mele de omus politehnicus au dat din mautze am reusit sa revigorez modemul sia cum scriu ...pana cade iar:)

Si eu zic la fel Nora, filmul si mi-a placut si nu mi-a placut, este un film care socheaza dar cu un subiect simplu si cand zic simplu nu ma refer la problema in sine (avortul in ultimii ani ai epocii de aur) ci modul in care e prezentat, modul in care e facut scenariul si modul in care e filmat (cu o singura camera si fiecare secventza e filmata dintr-un singur unghi, lucru care mie chiar mi-a placut). Acum desi au fost doua momente in care mi-am zis 'Dumnezeule, nu', adica momente in care ca si spectator am trait intens momentul au fost si multe momente in care mi s-a parut ca dialogul dureaza prea mult (da stiu, se incerca sa se creasca emotia pentru scena viitoare dar totusi..). Desi nu am vrut sa citesc inainte de film nici un fel de review-uri si nu am vrut sa stiu povestea filmului, am fost totusi pe undeva dezamagita. Bine, stand sa analizez la a saptea gandire nu stiu ce replica sau imagine sau vrand sa fac pe inteligenta pt ca este un film de palm d'or as putea bate apa in piua aici sa zic cum am cazut pe spate in timpul filmului dar pentru mine nu a fost asa. Nu zic detalii si nu vreau sa va influentzez , duceti-va sa il vedeti si apoi comentam.
A, si pentru ca asta conteaza mai tre sa zic ca astazi toata ziua m-am gandit la film..........

In alta ordine de ideei, Nora, ne-am vazut ne-am placut :)N-a fost asa , erau sute de oameni si sa ne fi cunoscut si era greu sa ne gasim pe acolo fara gsm-ul la ureche. Noi am stat la balcon in fatza (carmen cu mine) si tania pe lateral, tu pe unde erai mai;)?
va pupic acuma
zmuahhh

Mergi la inceput