Nu stiu ce sa fac!!!

Nu stiu ce sa fac!!! | Autor: dana_lip

Link direct la acest mesaj

Am o intrebare cam delicata... Adica, nu stiu ce sa fac, cum sa-i vorbesc... Aseara, cand am fost sa-mi sarut baietelul de noapte buna, am simtit pe mainile si pe fata lui un vag mirost de... sperma (!!!)

Nu stiu cum sa-i vorbesc, ce sa-i zic...

N-are decat paisprezece ani. E normal?! Nu stiu, sper sa m-ajutati voi...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Initial creeata de dana_lip

Am o intrebare cam delicata... Adica, nu stiu ce sa fac, cum sa-i vorbesc... Aseara, cand am fost sa-mi sarut baietelul de noapte buna, am simtit pe mainile si pe fata lui un vag mirost de... sperma (!!!)

Nu stiu cum sa-i vorbesc, ce sa-i zic...

N-are decat paisprezece ani. E normal?! Nu stiu, sper sa m-ajutati voi...La 14 ani eu zic ca e absolut firesc sa se "joace" sigur. Pe maini e iarasi firesc sa fi mirosit, pe fatza... poate s-a frecat (fara sa-si dea semana) cu mainile murdare pe fatza si asa s-a impregnat mirosul sau poate ca in momentu lcu pricina i-au sarit ceva stropi si pe fatza. Se mai intampla
I-o zic ca e normal si ca n-a facut nimic gresit sau nelalocul lui. Poate ca a gresit ca nu s-a dus sa se spele dupa momentul intim pe care l-a avut, insa nu vad ce-ar trebui sa vorbesti cu el.

Din tonul mesajului tau inteleg ca pe tine te-a marcat faptul ca ai realizat ca face ce face. Pt ca inca i-ai spus "baietelul" care are "numai 14 ani" e deja adolescent in plina pubertate. Parca vorbeai de un copil mic si initial am crezut ca e vorba de-un copil mic pana in final cand am realizat ca e vorba de-un baiat de 14 ani.
Mami, mami, in mintea ta el a ramas tot baietelul mic si inocent. Ei, uite ca timpul uneori nu ne asteapta pe noi sa ne trezim si fuge iute ca nebunu'. Ai un ditamai adolescentul la usa, asa ca cel mai bine e sa incepi sa te obisnuiesti cu ideea. Maine, poimaine va fura prezervativele din noptiera.

Ca sa conchid, problema nu e la bietul baiat, ci la mami, care trage inca sa ramana cu imaginea baietelului ei mic. Of Doamne de-am putea sa inghetam in timp un pic aceste imagini ar fi tare duios pt sufletele noastre de mamici. Si eu uneori ma gandesc cu oarecare tristete ca puii mei (baieti amandoi) vor creste odata mar isi nu ma vor mai lasa sa-i pup, sa-i strang in brate, sa-i dragalesc, ce sa facem, timpul trece si n-avem decat sa tinem pasul cu el.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu care este relatia intre sotul tau si baiat opinia mea este urmatoarea:
1. Cred ca este o eroare sa intri pe acest drum acum pentriu ca esti femeie iar el baiat.
2. Cred ca poti sa-l ajuti cu literatura de specialitate chiar daca intr-o forma mai usoara
3. Cred ca ar trebui sa discuti cu sotul tau si el sa decida daca sa inceapa o discutie cu baiatul vostru. Terenul e delicat si nu prea e loc pentru sexul feminin (mama adica)
4. Este in dezvoltare, este ca un burete si ar fi bine sa absoarba informatii reale corecte. Daca te va intreba raspunde-i sincer si fara menajamente la ceea ce are nevoie sa afle.

Pe scurt desi cred ca trebuia inceput de mai demult e vorba de educatie sexuala.
Este unul din aspectele cele mai neglijate si in prezent.


Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Este ceva normal, are 14 ani , nu mai e un baietel, e un adolescent.
Ca si Marius nu cred ca ar fi bine sa-l abordezi tu , e cam jenant , eventual spui ca miroase ceva ciudat , stiu eu , sa nu se simta baiatul prost i data viitoare sa stea in baie
Poti sa-i lasi o carte despre sexualitate , spui ca ai primit-o cadou cand ai cumparat altceva.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

La 14 ani este un baiat mare, nu un baietel. Eu am baiat de 15 ani si fata de 13 ani. Citeam intr-o carte de la Humanitas, nu mai stiu cum se numea, unde descria ca polutiile nocturne incep la baieti de la 10-12 ani. Educatia sexuala de baza am facut-o copiilor mei de pe la 10 ani, iar detaliat, fiecare dintre parinti si-a luat odrasla - eu fata, sotul - baiatul, si i-am explicat mai mult. Important pentru tine ca parinte si pentru el ca persoana este sa i se faca o educatie sexuala, pentru a i se prezenta corect problemele si nu sa fie nevoit sa se intereseze pe la prieteni, unde poate afla informatie total eronata. De fapt, nici acum nu este prea tarziu sa tineti cateva sedinte de comunicare cu el.

aici cartea:Educatie sexuala pentru copii si adolescenti
http://www.humanitas.ro/carti/carte.php?id=2189istorioare cu talc (pentru copii)

Mergi la inceput