prajituri cu Miere
buna fetelor... haideti sa facem un topic numai cu prajituri cu miere... imi plac mult , nu am idee cum sa le pregatesc.. mananc numai prin vecini ... cine imi da cateva variante de prajituri cu miere?
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Raspunsuri
Hildegard spune:
Pe pagina asta este o prajitura cu foi din miere....foarteee bunaaaa si cu poza
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=16
de-ale guriiVeronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 9 luni)
akella spune:
Briose cu zmeura
Ingrediente: 250 g zmeura, 250 g faina, ˝ lingurita praf de copt, 1 ˝ lingurita zahar vanilinat, 30 g untura, 175 g zahar, 2 oua, 100 g miere, 4 lg. lapte
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se cerne faina cu praful de copt si se amesteca impreuna cu zaharul vanilinat. Se amesteca untura cu zaharul, se inglobeaza pe rand ouale si se adauga mierea. Se inglobeaza amestecul in faina, alternand cu laptele.
Aluatul se aseaza intr-o forma unsa sau in forme de briose tapetate cu hartie. Pe fiecare briosa se aseaza 1-2 boabe de zmeura si se coc cca 25 de minute. Se scot si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Apoi se scot din forme si se orneaza cu restul de zmeura. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
P.S. Am o reteta de baclava si 2 de sarailie, insa nici una nu se face cu miere, ci cu sirop de zahar...
crys1973 spune:
Prajitura cu miere
Ingrediente
250g faina, 100g zahar, 4 oua, 50g miere, scortisoara, praf de copt
Mod de preparare
Se freaca spuma ouale si zaharul, apoi
se adauga treptat faina, praful de copt,
mierea(calduta) si scortisoara. Se amesteca totul timp de 30 minute. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se presara nuci taiate marunt. Se da la cuptor pentru 25 -30 minute.
Prajitura poate fi pastrata mult timp
Prajitura cu miere
Ingrediente
1 ou, 50gr. margarina, 6 l lapte, 5 linguri de miere, 450gr. faina, 150gr. zahar, 1 lingura de bicarbonat, 1 baton de vanilie, 4 linguri de gris, 5 linguri de unt, 2 linguri esenta de rom, 200 gr. ciocolata de menaj;
Mod de preparare
Se amesteca oul cu margarina, adaugam 5 linguri de lapte si 2 linguri de miere.Incorporam faina , zaharul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Restul de lapte se pune la fiert cu vanilia(miezul scos din batonul de vanilie), adaugam grisul si fierbem pana se ingroasa si punem la racit.Aluatul de prajitura se imparte in 4 parti.Se intind foile , se coc pe fund de tava uns si infainat, la 180 grade C.Intre timp , in gris incorporam untul, restul de miere si esenta de rom.Umplem cu crema foile . iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata.
Pr#259;jitur#259; cu miere
•Foi: 30 g de unt, un ou, 3 linguri de lapte, 3 linguri#355;e de miere, 100 g de zah#259;r, o linguri#355;#259; ras#259; cu bicarbonat, vanilie sau l#259;mâie, 350 g de f#259;in#259;.
•Se fierb în baie de abur untul, laptele, mierea, vanilia (l#259;mâia-zeama) #351;i zah#259;rul, pân#259; se îngroa#351;#259;. Se iau de pe abur #351;i se adaug#259; f#259;ina. Aluatul rezultat se bate pe plan#351;et#259;, se împarte în 4 #351;i se coc foile pe dosul t#259;vii uns.
•Crem#259;: 100 g de unt, 100 g de zah#259;r pudr#259;, 150 g de lapte, 2 linguri de calciu gri#351;, esen#355;#259; de zmeur#259;, marmelad#259;.
•Untul se freac#259; cu zah#259;rul pudr#259;. Calciu gri#351;ul se fierbe în lapte. Când s-a r#259;cit, se amestec#259; cu untul spum#259;. Jum#259;tate din crem#259; se coloreaz#259; cu esen#355;#259; de zmeur#259;. Între primele dou#259; foi se pune crema alb#259;; între foile 2 #351;i 3 marmelad#259; #351;i între foile 3 #351;i 4 crema colorat#259; cu esen#355;#259; de zmeur#259;
prajitura cu miere si frisca
Ingrediente:
3 oua
250 g zahar
1 lingura plina de miere
un praf de scortisoara
100 g nuca pisata
o lingurita bicarbonat dizolvat in lamaie
400-500 g faina
1 litru smantana
Se face o coca din toate ingredientele (mai putin smantana) si se lasa la rece 24 de ore. Se imparte in 3 parti si se coc 3 foi pe dosul tavii. Coca se intinde mai greu pt ca e destul de tare si contine si nuca, dar cu putina rabdare iese.
Se bate smantana si se face frisca dupa gustul fiecaruia, cu sau fara zahar.
Intre foi se pune frisca si ...aproape gata. Aproape, pt ca se pune la rece sa se inmoie foile min. 12 ore.
Prajitura cu miere si smantana
Un cub drojdie, 700 ml lapte, 500 g faina, 340 g zahar, 100 g unt moale, 60 g grasime, un praf de sare, coaja rasa de lamaie, 2 oua, 40 g amidon alimentar, 4 galbenusuri, un baton vanilie, 500 ml smantana, 3 linguri miere lichida, 200 g fulgi de migdale, un plic zahar vanilat, 5 foi gelatina alba.
Mod Preparare
Drojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron. Se adauga drojdia si se framanta bine. Se lasa 60 min la dospit. Se amesteca pentru umplutura 70 g zahar cu amidon alimentar. Se bat galbenusele cu 125 ml lapte si miezul razuit al batonului de vanilie. Restul de lapte se incalzeste cu 70 g zahar si cu galbenusul de ou si se amesteca usor. 100 ml smantana, 100 g zahar si mierea se incalzesc. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu grasime, se toarna desupra amestecul de migdale si se coace la foc potrivit apoi se lasa la racit pe un gratar. Se bate crema bine. Se dizolva gelatina si se bate spuma 400 ml smantana cu zahar vanilat. Se adauga apoi frisca si gelatina la crema. Se taie blatul in 2 pe lungime si se pune umplutura la mijloc. Se da la rece 2 ore.
prajitura cu miere
7oua,1 pahar miere,1/2 pahar ulei,1/2 pahar zeama de porocale,1 lingurita coaja rasa de lamaie,2 1/2 pahare faina,1 praf de copt,1/4 lingurita cuisoare,1 lingurita scortisoara,1/2 pahar zahar,zahar pudra pentru ornament.
se amesteca bine galbenusele cu mierea,se adauga ulei,zeama de portocala,coaja de lamaie si se amesteca din nou.se adauga faina,praful de copt,condimentele si se amesteca totul .
se bat albusurile adaugand incet zaharul,pana devine spuma tare si lucioasa.se adauga cu grija la restul de amestec.se toarna intro tava rotunda inalta si se coace 45 minute in cuptor incins la180 grade.se scoate din tava,se raceste 15 minute si se presara cu zahar pudra.
akella spune:
Crys1973, poate ne spui, te rog, si sursa inspiratiei, ca vad ca una din retete e luata cu copy/paste si aici nu merg diacriticile...
monica-elizabet spune:
Hildegard, prajitura cu miere data de tine, aceea cu foile coapte pe fundul tavii seamana cu o praji pe care o faceam si eu si am pierdut reteta...se numea Medovnik...in loc de crema de gris avea crema de vanilie si nuca pisata si deasupra dupa glazura de cioco avea turta dulce rasa.
multumesc mult
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Ramona J spune:
Nicole, reteta lui Hildegard e cea de care spuneam. Stiam eu ca precis o are pe asta!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Hildegard spune:
Medovnik, vine din limba ceha si inseamna stup. Stiu asta ca eu sunt de nationalitate ceha.
Da, se poate face crema cu gris sau cu faina + unt sau marg + vanilie.
Deasupra se poate pune cioco topita.
de-ale guriiVeronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 9 luni)
Gabbriela spune:
Am facut si eu astazi prajitura cu foi de miere... reteta data de Hildegard, dar putin modificata.
Foi de miere:
Aluatul:
- 460 g faina
- 250 gr miere
- 50 gr zahar
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- un ou,
- o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic ( eu am pus bicarbonat)
Mod de preparare:
- Intr-un castron smaltuit se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele
- Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot
- Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
- Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece)
- Se pune cate o bucata pe masa (presarata cu un pic de faina, daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este dosul la tava
- Se pune pe dosul tavi ( inainte sa pun foaia am uns cu ulei dosul tavi), apoi in cuptor ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita)aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia eu am tinut cam 5 - 6 minute (la o temperatura de 350 grade F=176 garde C) fiecare foaie.
- Pana se cocea o foaie, intindeam alta, si aluatul mare il tineam in castron pus pe abur, tot intorceam aluatul sa nu cumva sa se strice... mai il scoteam si din castron cand era prea moale.. asa a fost foarte usor sa il intins.
- Dupa ce scoateti tava din cuptor treceti cu lama unui cutit pe sub foaie si puneti foaia pe ceva drept. Se va intari foarte repede.
Crema de gris pentru foi cu miere:
Compozitie:
- 750 ml lapte
- 150 g unt sau margarina
- 105 g gri
- 50 g zahar
- o lamaie si jumatate se ia zeama (facultativ si coaja - mie nu imi place coaja)
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
- Intr-o oala se pune laptele, grisul, (coaja rasa de la o lamaie), zaharul si zaharul vanilat
- Se amesteca totul pina se ingroasa foarte tare.
- Am pus zeama de lamaie si am mai lasat la foc sa se ingroase la loc.
- Cand crema s-a racit putin am adaugat untul si am invartit rapid
Asamblarea prajituri cu Miere:
O foaie de prajitura cu miere
Un rand de crema cu gris
O foaie de prajitura cu miere
Un rand de gem caise (puteti pune ce gem vreti)
o foaie de prajitura cu miere
un rand de crema cu gris
o foaie de prajitura cu miere
un rad de crema de gris
o fiaue de prajitura cu miere
PS: mie mi-au iesit 5 foi si destula crema de gris sa pot folosi toate 5 foile.
-
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Gabbriela spune:
M-am muncit 3 ore la ea si una din foi putin am cam ars.. am tinut 8 min in loc de 6
PS: uite o poza... cu prajitura mea cu foi de miere - delicioasa
Multumesc tuturor pt retete.. o sa mai incerc si saptamana viitoare una
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato