La ce sa ma astept fetelor? iubitelul meu se opereaza la sfarsitul luniei august cu ce pot sa-l ajut ? e grea operatia ? ce sfaturi aveti?
Eu doar ce am trecut cu tata printr-o operatie de hernie de disc, la L4. Pai spitalizarea a durat vreo 4 zile. Operatia s-a facut cu anestezie generala. Dupa operatie, a avut voie sa miste maini, picioare, cap, dar sa nu se intoarca de pe o parte pe alta. Au venit infirmierele sa-l intoarca din 2 in 2 ore. Dupa operatie, in acea zi, a avut voie doar supa, iaurt, covrigei. De a doua zi, regim de mancare normal. Dupa ce i-a scos drena a doua zi, a incercat sa se ridice si sa faca vreo 2 pasi. Lui nu i-a reusit caci a fost o operatie mai complicata (cu o ruptura articulara, daca nu gresesc termenii medicali). Dar a treia zi a inceput sa mearga. Timp de 3 saptamani i s-a recomandat sa stea la pat, si plimbari foarte scurte (pana la toaleta si inapoi). Dupa 2 luni, revine la control. Ah, dupa aceste 3 saptamani, are voie sa ridice maxim 7 kg, in ambele maini. Indicat ar fi ca in perioada spitalizarii, sau mai ales dupa operatie sa aiba insotitor.
Toate acestea sunt conform realitatii medicale din Romania. Vad ca tu esti din Canada. Poate acolo va fi altfel. Ma refer la partea de indicatii medicale, insotitor.
Sanatate multa!
Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)