Din ce motiv v-ati casatorit?
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
daniella4 spune:
Cred ca din plictiseala.
De obicei, in studentie imi lasam pe toamna vreo 2 examene. In vara aia nu stiu ce s-a petrecut da' am fost integralista si deci plictisita! Al doilea motiv era un loc in caminul de familisti, mult mai "spalatzel" decat in caminele obisnuite. Asa ca m-am maritat cand puteam pur si simplu sa traim impreuna si alaturi la bine si la rau cum traisem de cca 3 ani, fara certificatul roz.
Tampite motive, stiu! La asta se adauga banuiesc si conventionalismul pe care anii cruzi l-au accentuat.
Asa ca am facut prostia sa intru intr-o institutie in care nu credeam si in care nu cred nici acum. Si dupa ceva ani (vro' 12) aveam sa-mi dau palme pana sa ma chinui sa ies din statutul de femeie casatorita oficial. Cu toate ca procesele de divort, si partaj au fost extrem de civilizate, uram amadoi tribunalele si infatisarile ne-au terminat pt perioade destul de mari de timp.
Pana la urma nu era mai simplu pt toata lumea ca, atunci cand am descoperit ca am redevenit straini sa ne despartim fara martori, intr-un simulacru de proces, in sali de tribunal?!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Cred ca din plictiseala.
De obicei, in studentie imi lasam pe toamna vreo 2 examene. In vara aia nu stiu ce s-a petrecut da' am fost integralista si deci plictisita! Al doilea motiv era un loc in caminul de familisti, mult mai "spalatzel" decat in caminele obisnuite. Asa ca m-am maritat cand puteam pur si simplu sa traim impreuna si alaturi la bine si la rau cum traisem de cca 3 ani, fara certificatul roz.
Tampite motive, stiu! La asta se adauga banuiesc si conventionalismul pe care anii cruzi l-au accentuat.
Asa ca am facut prostia sa intru intr-o institutie in care nu credeam si in care nu cred nici acum. Si dupa ceva ani (vro' 12) aveam sa-mi dau palme pana sa ma chinui sa ies din statutul de femeie casatorita oficial. Cu toate ca procesele de divort, si partaj au fost extrem de civilizate, uram amadoi tribunalele si infatisarile ne-au terminat pt perioade destul de mari de timp.
Pana la urma nu era mai simplu pt toata lumea ca, atunci cand am descoperit ca am redevenit straini sa ne despartim fara martori, intr-un simulacru de proces, in sali de tribunal?!
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Da, inteleg... Haios si trist in acelas tipm mesajul tau... Cand aflu ca cineva a divortat, parca se rupe o bucatica din mine, asa de mult ma intristeaza... Si ma gandesc: - Doamne, ce trebuie sa sufere cei care divorteaza, daca eu - care n-am trecut printr-un divort - ma intristez asa de mult!!!
![](icon_smile_sad.gif)
Eu cred ca aceasta institutie - casatoria - intra in acea categorie de neschimbat din care ai citat tu (ceea ce am ingrosat mai jos) - atat ca ne trebuie intelepciunea si forta sa acceptam acest lucru:
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by iulian1969g
Eu cred ca aceasta institutie - casatoria - intra in acea categorie de neschimbat din care ai citat tu (ceea ce am ingrosat mai jos) - atat ca ne trebuie intelepciunea si forta sa acceptam acest lucru:
Eu nu. Dar asta e o alta discutie.
Am crezut ca voi imbatrani impreuna cu omul acela, nu ca ne vom termina povestea intr-o sala de tribunal, printre alte zeci de procese. Ar fi fost mai usor daca, dupa plecarea lui nu mai era nevoie sa si "oficializam" pasul.
![](bang.gif)
Oricum numai am de gand sa mai pasesc pe la Starea Civila, oricum nu in viata asta.
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu75/lulu75.jpg)
lulu75 spune:
Eu m-am casatorit din iubire. O iubire care tine de aproape 10 ani si care a devenit mult mai profunda dupa nasterea copilului nostru.
Luminita si Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)
Album Andrei
www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii ingerasului meu
![](images/user_man.png)
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by lulu75
Eu m-am casatorit din iubire. O iubire care tine de aproape 10 ani si care a devenit mult mai profunda dupa nasterea copilului nostru.
Felicitari, lulu! De 75 de ori, felicitari! Multumesc pentru mesaj, Luminita!
![](icon_smile_big.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Opa! Subiectul a primit un vot, si inca de cinci stele! Maaaiii!... Inseamna ca va place! Ma bucur! Nu...vreti sa-mi spuneti si mie cine a votat?
![](icon_smile_wink.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Daca intri pe pagina de start a topicului in unul sau in doi, iti apare titlul subiectului si langa titlu ... dai click pe (1 vot) si iti apare numele
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nepotzica/nepotzica.jpg)
nepotzica spune:
quote:
Originally posted by akella
Din dragoste patologica... Intre timp m-am maturizat...
Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.
http://community.webshots.com/user/miana_dragnea
era cat pe ce sa raspund ca din prostie, nebunia junetzii pierdute, dar raspunsul tau se potriveste mai bine ca exprimare (suna mai gratios - m-am maturizat
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
asa ca...subscriu.
![](cheers.gif)
![](images/user_man.png)
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by mamagiuliei
Daca intri pe pagina de start a topicului in unul sau in doi, iti apare titlul subiectului si langa titlu ... dai click pe (1 vot) si iti apare numele
Acum am vazut si eu ca Akella a votat.
Multumesc pentru indrumari!
![](floare.gif)
...Tot lupoaica-i sufletista!!!
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](icon_smile_big.gif)
voicu_bebi spune:
interesant topicul...sincer chiar e prima oara cand citesc ce ai scris prima data iulian...ca din frica se mai casatoreste lumea...cum mai vine si asta...? sa te mariti ca ti-e frica de maica-ta sau de careva din familion...bine ca stiu...
revenind...tinand cont ca am doar un de casatorie la activ ..nu pot sa zic ca le stiu pe toate sau ca-s experimentata...dar recunosc ca m-am maritat din iubire..si putina nebunie la mijoc asta revenindu-i sotului care-i mai copilaros la cei 28 ani ai lui...ce sa-i faci si cu barbatii astia...
dar incet incet tind sa cred ca ne-am maturizat un pic...cum zicea cineva ...
19 august 2006-1an de la nunta!
asteptandu-l pe bebe
vine barza-fetita sau baietel?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uricarudiana/uricarudiana.jpg)
uricarudiana spune:
eu voi deveni o femeie maritata abia din octombrie anul acesta.
de ce ma marit?
din dragoste. nu din euforie, nu din nebunie sau pasiune.
e o dragoste reala, nu patimasa ( a trecut pasiunea - suntem de 5 ani impreuna si de 1 an locuim amandoi).
cred ca aceasta e solutia.
chiar daca esti foarte indragostita si crezi ca toata lumea e a ta, e bine sa mai stai , sa vezi ce se intampla.
e adevarat ca multe cupluri au rezistat foarte bine chiar daca s-au casatorit dupa doar 2-3 luni de cand s-au cunoscut, ba chiar saptamani.
dar asta era inainte.
acum nu cred ca un cuplu care are doar 2-3 luni de cand se cunosc vor realiza ceva durabil intr-o casnicie.
eu cred ca btrebuie lasata sa treaca euforia iubirii si daca vezi ca dupa sentimentele sunt inca acolo, reale si ca intr-adevar e barbatul sau femeia cu care te vezi si peste 50 de ani, da, poti sa faci urmatorul pas. daca nu , nu.
consider ca in ziua de aiz prea repede se cosatoreste lumea. la prima scanteie , hop la starea civila .
si abia apoi descopera ce inseamna traiul impreuna, impartitul responsabilitatilor, acomodarea cu alta persoana langa tine...
multi ajung in impas si atunci hai la divort ca e cel mai simplu.
eu una sunt pt casatoria de proba.
nici nu va dati seama cat de mult te pregateste pt o casnicie.
http://tt.lilypie.com/EoTgp3.png