Din ce motiv v-ati casatorit?
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
adyne spune:
buna ,eu prima data am stat cu cineva si ma doare ca trebuie sa spun (desii nu mias fi dorit sa vad ca asta e adevarul)de a scapa de acasa,de un tata vitreg,de neajunsuri,si mereu certuri si batai.Eram o copila cand am ales asta si primul care mia propus sa ma 'marit'am facuto fara sa fiu prea sigura de sentimente,vroiam doar sa scap,si am cazut exact an aceeasi oala din pacate,mam maturizat fara sa ami dau seama,si uneori ma durea,timpul a trecut,,,,Acum m-am casatorit si iubesc,de data asta e o iubire matura si nu regret pasul facut deoarece neam vazut neam'testat'daca pot zice asa,si neam luat,ne intelegem perfect,inafara de faptul ca ne mai iesim uneori din firi dar ced ca e ceva normal atata timp cat stim sa ne controlam si mereu gasim o rezolvare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by adyne
buna ,eu prima data am stat cu cineva si ma doare ca trebuie sa spun (desii nu mias fi dorit sa vad ca asta e adevarul)de a scapa de acasa,de un tata vitreg,de neajunsuri,si mereu certuri si batai.Eram o copila cand am ales asta si primul care mia propus sa ma 'marit'am facuto fara sa fiu prea sigura de sentimente,vroiam doar sa scap,si am cazut exact an aceeasi oala din pacate,mam maturizat fara sa ami dau seama,si uneori ma durea,timpul a trecut,,,,Acum m-am casatorit si iubesc,de data asta e o iubire matura si nu regret pasul facut deoarece neam vazut neam'testat'daca pot zice asa,si neam luat,ne intelegem perfect,inafara de faptul ca ne mai iesim uneori din firi dar ced ca e ceva normal atata timp cat stim sa ne controlam si mereu gasim o rezolvare.
Multumesc pentru raspuns!
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
l-am intalnit cand incercam din rasputeri sa scap definitv de o relatie ce dura de 6 ani. Nici vorba sa vreau ceva serios, doar ceva care sa imi abata atentia si sa-mi omor timpul dintre sesiuni cumva altfel decat facand sport ca nebuna sau citind carti la greu. Nu am remarcat cat de serioasa devenise pt el relatia. Cand mi-a spus dupa o luna ca ma iubeste i-am ras in nas. Apoi m-a cerut in casatorie pe motiv ca sunt exact ceea ce-si doreste. Eram buimaca pt ca nu-i spusesem nimic de vreun sentiment pt el. Ii spusesem doar ca ma simt bine sa stau sa vb la nesfarsit cu el. Atat. Mi-a replicat ca in mod sigur tin la el dar ca inca nu vreau sa accept asta. Am ramas pe ganduri....I-am cerut sa astepte pana termin si eu facultatea si daca va fi ok....bine. A asteptat. Ne-am mutat impreuna la un mom dat. Cu fiecare zi imi dovedea ceea ce doream sa ignor...ca poate fi un sot si un viitor tata bun. Dupa un an ne-am casatorit. Impotriva dorintei parintilor mei care l-au considerat un coate-goale pt ca nu provenea decat dintr-o familie modesta de profesori, fara conturi bancare, fara posibilitatea de a oferi o masina si o locuinta la terminarea facultatii lui, cel mai mare dintre cei 3 frati. Si am trecut peste materialism, datorita calitatilor lui. Era pt mine un balsam sufletesc, asa-l consideram. Ma simteam in siguranta, libera sa ma exprim spontan fara ca sa fiu judecata. Ma simteam respectata, admirata. Sentimentele mele pt el au crescut incet in timp. Acusi implinim 10 ani de cand ne-am casatorit si avem 2 copilasi cu care ne-a binecuvantat D-zeu la 6 ani de la casatorie. Atat am avut eu nevoie ca sa fiu pe deplin hotarata ca el e celpe care-l doresc ca tata al copiilor mei. Soarta mi-a dat un branci altfel poate dura si mai mult....
Fania spune:
Din dragoste si pentru ca mi s-a parut a fi cel mai frumos, mai destept, mai tandru, mai atent si mai dragut barbat din cati cunoscusem.
Acum dupa 18 ani dragostea mai traieste chiar daca nu mi se mai pare cel mai frumos, mai destept, mai tandru, mai atent si mai dragut.......
poze
![](images/user_man.png)
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
Dupa un an ne-am casatorit. Impotriva dorintei parintilor mei care l-au considerat un coate-goale pt ca nu provenea decat dintr-o familie modesta de profesori, fara conturi bancare, fara posibilitatea de a oferi o masina si o locuinta la terminarea facultatii lui, cel mai mare dintre cei 3 frati. Si am trecut peste materialism, datorita calitatilor lui.
Foarte frumos din partea ta ca ai reusit sa tii cont de dragoste mai mult decat de slava acestei lumi !... Cred ca nu ti-a fost usor, avand in vedere presiunea pe care presupun ca o faceau parintii tai...
Dar ia spune, te rog:
Parintii tai au acum aceeasi parere despre el, sau si-au schimbat parerea si si-au dat seama ca au gresit ?
zepellina spune:
Ft frumos, Dorsilia...
Ma gandesc ca parerea parintilor era tot spre binele tau, nu stiau cum o sa fie. Sa va dea D-zeu numai bine. La mine nu s-au opus parintii din cauza banilor (desi mai aveam variante mai bune in acest sens), banii s-au facut, multi, dar acum cand a reusit sa stranga mai mult, ne-a dat un sut, vrea sa traiasca fara noi si imi rasuna intrebarea:" tu ti-ai facut un calcul cu cati bani ai ramas in urma casatoriei????"
what??? nu pot sa cred....
![](images/user_man.png)
iulian1969g spune:
quote:
Originally posted by zepellina
Ma gandesc ca parerea parintilor era tot spre binele tau, nu stiau cum o sa fie.
...era spre binele lor ... dar din punctul (banilor) de vedere! Ceva de genul a ceea ce spui tu mai jos:
quote:
"...imi rasuna intrebarea:" tu ti-ai facut un calcul cu cati bani ai ramas in urma casatoriei????"
what??? nu pot sa cred....
Sunt oameni care percep fericirea doar prin prisma banilor:
esti bogat = esti valoros si fericit
Pentru ei: sentimentele = prostie crasa
Probabil ca au o inima de gheata, sau o frica imensa de lipsuri...
Si eu ma bucur intotdeauna cand cineva pretuieste dragostea mai mult decat confortul material!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/akella/akella.jpg)
akella spune:
In alegerea partenerului nu m-am ghidat niciodata dupa marimea buzunarului, ci dupa cea a sufletului. Un cont frumusel in banca se poate goli, o fatza frumusica se poate zbarci, insa un suflet frumos asa ramane.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monixy/monixy.jpg)
monixy spune:
simpatic subiect !
eu m-am maritat din mai multe motive : el avea calitatile partenerului meu de viata ideal si se pare ca si el avea aceeasi impresie despre mine , exista si o flama emotionala (dar nu ca in filme), plus ca in acea perioada amandoi gandeam ca asa e normal social (si necesar). apoi am divortat , am facut si al doilea copil si suntem tot impreuna (de aproape 10 ani- am trecut prin multe probleme), si ne intelegem foarte bine si abia acum pot zice ca ne iubim.
"casnicia e ca o carte in care primele capitole sunt scrise in versuri , si toate celelalte , in proza"
numai ganduri bune tuturor!
vedem bine doar cu sufletul , esentialul este ascuns privirii