tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Nikol,
pe mine cu TA 150/100 m-au internat a doua zi !
Eu zic sa insisti cu regimul, sa nu te mai stresezi foarte mult, stiu, usor de spus ... si sa insisti sa te monitorizeze cat mai des posibil !
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
witchy_witch spune:
Nikol, eclampsia este una dintre cele mai grave chestiuni care pot afecta intr-o sarcina si mama si fatul... e f f grava, si principalul semn este tensiunea marita! A ta este IMENSA, nu vreau sa te sperii dar chiar e cazul sa mergi si sa stai sub supraveghere... la varsta sarcinii tale e posibil ca unii doctori sa considere chiar mai benefic sa nasti prematur (Ca si asa nu mai ai mult pana la 38 saptamani, si bebe-ul va fi bine-mersi si in viata extrauterina deja), decat sa mai stea inauntru daca tu ai asa tensiune. Nu stiu daca e cazul la tine, dar sa stii ca pre-eclampsia si eclampsia pot fi fatale si pentru fat si pentru mama! A fost relatat un caz zilelel astea aici pe forum, citeste la subiectul asta sa vezi cat de grav poate ajunge un caz care nu e luat in serios si se dovedeste a fi pre-eclampsie sau chiar eclampsie:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105622
sapt. 39 cu maricel in burtica
witchy_witch spune:
Uite, de ex. eu am tensiunea 12 cu 6, dar sunt destul de umflata si am luat mult in greutate si doctorul meu inainte de a pleca in concediu mi=a zis asa: "iti iei tensiunea de 2 ori pe zi, daca ajungi cumva la 14 cu 9, la oricare din ele - ori la 14, ori la 9 - sa nu stai nicio secunda acasa, vii la colegii mei de urgenta sa te evalueze si sa decida daca e cazul sa ia masuri (de tip internare, nastere prematura, etc)."
Deci daca erai la el erai de mult in spital, si asa e si corect, sa stii!
sapt. 39 cu maricel in burtica
g24hit spune:
nu trebuie sa neglijezi.... daca e tot asa de mare fuga la dr. poate sa apare preeclampsia(care inca nu e asa grava) dar apoi si eclampsia care fara tratament e f grava.e important sa iti faci si niste analize care sa vada daca au aparut proteine in urina precum si alta investigatii....e important atat pt tine cat si pt bebe.
mult curaj dar si multa grija
sa auzim numai de bine.
ENI 25+
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by nikol31
chiar nimeni nu s-a mai confruntat cu asa ceva????
va rog ajutati-ma , ca sunt disperata!!!!!
Nikol, eu personal nu m-am confruntat cu asa ceva, dar unei fete de aici de pe forum i-am recomandat acum ceva vreme sa ia capsule de usturoi, doza maxima de pe cutie si a adus sarcina cu bine la capat, fara probleme si are o fetita absolut superba. Insa ea avea tensiune mare dinainte de sarcina.
Usturoiul ajuta la scaderea tensiunii si e natural, ajuta si la imunitate si nu influenteaza negatic sarcina. Daca toate analizele au iesit bine, poate fi pe baza de stres, intr-adevar, dar daca tu nu aveai probleme inainte, e un semn de alarma si, asa cum au zis si celelalte fete, e bine sa fii sub control si medicatie adecvata.
Iti tin pumnii sa fie bine .
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
nikol31 spune:
buna fetelor. va multumesc pentru mesajele voastre. intr-adevar ginecologul meu a zis sa nu-mi fac probleme pentru ca tensiunea mea este foarte mare din cauza anxietatii. mi-a facut analiza de urina, nu am proteine sau albumina in urina, nu mi s-au umflat niciodata mainile si picioarele si mi-a zis ca astea ar fi simptomele preeclampsiei. eu nu stiu ce sa mai zic. la mine exista un fond anxios tot timpul, pulsul imi este de 100 constant, dar asta este o boala mai veche de-a mea. in momentele de anxietate minora tensiunea mea este de 13/8, 14/8, cand incepe anxietatea mai mare ajunge la 15, 16 iar cand este aproape de panica este de 180/100. asta este ceea ce am constatat eu cateva zile stand acasa si monitorizandu-mi tensiunea. acuma e adevarat ca au reusit sa bage sperietii in mine si de vreo 2 zile sunt intr-un stres continuu. deci tensiunea este undeva pe la 16/9.
acum intreb gravidutele care au de-a face cu medicina, cardiolog sau psihiatru. poate totusi sa fie aceasta tensiune cauzata de atata stres????? si daca da, este vreun pericol de preeclampsie sau aceasta apare numai cand este vorba de ceva renal, cum ar fi proteine in urina, edeme etc? si daca nu e vorba de preeclampsie, ci numai de tensiune mare din cauza stresului, poate sa-i faca rau lui bebe????
medicul mi-a zis sa iau un sfert de tableta de nifedipin dimineata si jumatate de diazepam dimineata si jumatate seara. in schimb medicul de familie mi-a zis sa iau dopegyt. cand i-am spus ginecologului, mi-a zis sa nu cumva sa iau dopegyt. nu mai inteleg nimic. nu as vrea sa il schimb sau sa ma duc la altul , ca nu mai am mult pana la termen si nu as vrea sa nasc cu altcineva. dar nici nu as lua dopegyt daca el nu-mi da voie. habar n-am ce sa fac.
va rog din suflet sa-mi mai dati un sfat
astazi am intrat in saptamana 37 si ma rog luyi dumnezeu sa-mi dea putere sa ajung p[ana la capat. dar e foarte greu, pentru ca sunt foarte stresata si noaptea abia ca reussesc sa atipesc 2 ore.
va rog sa nu ma tineti pe jar. help!
37
szivarvany spune:
Nikol,
ce bine ca esti totusi bine, ca ai ajuns deja la 37 de saptamani Mai ai putin
Ref. la medicatie ... eu as merge pe mana ginecologului, cel putin med. meu de familie e teroare ... Este parerea mea.
Poate vor scrie fetele care au luat si medicamente ce anume li s-a recomandat !
Multa sanatate iti doresc
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
ellis spune:
NIKOl, si eu am risc de preeclampsie, fara probleme renale...tensiunea crestea tot in conditii de stress, caldura; e periculoasa eclampsia; eu sunt in concediu de risc maternal din pricina asta; ginecologul mi-a prescris DOPEGYT 3/zi si de cand iau, o singura data mi-a mai crescut tensiunea la 15/10 in conditiile in care am vomat foarte rau; eu stiu ca nifedipin nu ar mai fi recomandat, fiind responsabil de moarte subita - asa zicea medicul meu de familie.
Ellis26+
blueeyes2003 spune:
Nicole eu am facut preeclampsie la prima sarcina,nu am avut probleme renale,analiza la urina era ok dar totusi tensiunea foarte mare.Doar cu 2 zile ininte sa pierdd sarcina am avut edeme.Mie medicul mi-a recomndat Dopegyt care am inteles ca este foarte bun in astfel de cazuri.
Incearca sa te linistesti,este posibil ca tensiunea ta sa creasca numai din cauza stresului,gandeste-te ca esti foarte aproape de termen.Poti merge la monitorizare mai des decat pana acum.
Multa bafta iti doresc!
www.flickr.com/photos/9422654@N02/" target="_blank">Mirela
natynic spune:
Nikol, revin si eu cu sfaturi, vorbindu-ti atat ca si cardiolog cat si ca graviduta-colega. Evident ca nu poti trece peste ginecolog, insist insa sa-ti spun ca Dopegyt e cea mai buna alegere, MAI ALES la profilul tau de hipertensiune de stres.
Iar ca sa-ti raspund, nu, nu e doar stresul cauza iar eclampsia, da, semnifica o suferinta a rinichiului si in general a vaselor de sange, care nu apare la toata lumea dar care are ca prima conditie obligatorie tensiunea necontrolata. de aceea e musai de tinut sub control si musai sub 140/90 (ambele). O jumatate de Nifedipin e apa de ploaie, plus ca Nifedipinul da TAHICARDIE, ceea ce tu deja ai-nu mi se pare deloc o alegere fericita.
La modul cel mai serios, spune ginecologului ca te-ai sfatuit cu un cardiolog (care mai e si asistent universitar!). Nu exista nici o contraindicatie la Dopegyt, pt orice ginecolog pe care-l cunosc e prima varianta de ales la hipertensiune, se poate incepe cu doze mici si creste progresiv in functie de raspuns. Ai grija de tine si tine-ma la curent, da?
naty