Bebei de Frantza!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Multumesc pentru primire!
Am nascut in Toulouse la clinica Ambroise Paré, a fost ok dar cam lung..aveam membranele fisurate, fara contractii, si mi_au declansat nasterea la 6 dimineata...am nascut la 21.30! Clinica e suuper ok si doctorul a fost genial!
Acum incercam sa ne adaptam acasa, alaptez dar mai dau si un supliment..am reusit sa reduc suplimentul la un bib pe zi asa ca eu zic ca voi reusi pana la urma! Emily e cuminte deocamata, nu plange mai deloc, mai mult scanceste cand ii e foame...asta ar fii singura ei grija pentru ca atunci cand ii e foame devine un mic pirania!! Ajutor o am pe mama, a venit pentru cateva luni pentru ca eu incep un master in octombrie si nu am cu cine sa las printesa!

MADA mamica de Emily 07/08/07

www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele!

Mada, super ca ai ajutor. Si e bine ca Emily e cumintica.

Si mama mea a venit cand l-am nascut pe Tzontzonel si ce bine a fost. Sper sa se repete si la anul, cu toate ca ea asa zice. Dar stii cum e... socoteala de acasa...

Tizo, mai e un pic pana pe 29 Astept poze! Poate tie iti va spune ce e, ca mai sunt care spun asa devreme.

Azi imi fac si eu progamare pt a doua eco.

Va pup!

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

fetele!

Eu am facut o pauza de forum caci am cam ramas in urma cu lectiile la compta si miercuri am scoala, deci...am revizat, acum e ok si am constatat ca sunt si in avans pe langa colegele mele! Ma laud si eu!

Ce bine fetelor ca aveti ajutor! De fapt ca suportati sa aveti ajutor, sau mai bine zis aveti cu adevarat ajutor. Am incercat si eu o tentativa cand Seb avea 4 luni si am renuntat. Poate ca sunt eu invivabila, dar ajutor de stat cu copilul si eu sa gatesc toata ziua, no merci! In plus nici nu-mi place sa gatesc!

Prin urmare, ajutoarele mele vor fii baietii mei si tare sunt mandra de ei! In papa am incredere 100% ! e un papa care se implica enorm, de cand e Seb pe lume, cu exceptia zilelor cand nu e acasa, e prezent la baitza de seara care face parte din ritualul de culcare al lui Seb.
Ieri Seb a baut champomi( shampanie pt. copii) si mi-a lasat putin din paharul lui pt. bb din burta, sa guste si el. Se uita prin revistele mele "neuf mois" si-mi spune ca pot merge la piscina cand am burta mai mare caci asa arata acolo! Bref, parca a devenit mai matur sau cel putin asa il vad eu de cand sunt insarcinata.

a! Azi cred ca l-am simtit pe bb2. M-am cam speriat.... Nu-mi venea sa cred ca il simt asa repede!

Tizo, si eu sper sa-mi spuna ceva! Parca sunt mai nerabdatoare de cat la Seb! La eco pe 29 vine si papa si Seb. abia astept sa vad ce va spune Seb!

Mada,curaj si spor la alaptat...daca vrei poti! Si eu gasesc ca e atat de practic! Incearca sa-i dai la cerere si nu te gandii ca laptele tau nu e satios! E tot ce are nevoie pisicuta ta! Si bea lichide! Dar nu bere! Nu favorizeaza productia de lapte!
Sper sa fiti cat mai ferite de colici, daca cumva trec pe la voi, ar fii debridad pe care dr il prescrie si ar mai fii calmozine, un sirop de marar tot de la farmacie, dar nu e rambursat.

va pupacesc si fug si eu la culcush!

11

pozici
bb2

Mergi la inceput

Delphin multumesc mult de sfaturi! Vad ca in ultimul timp merge mai bine cu alaptatul, ieri chiar nu am avut nevoie de completare! Cu putin noroc poate nici noaptea asta!
In legatura cu ajutorul mamei eu am noroc ca e mama mea vivabila pentru ca nici eu nu prea sunt o persoana comoda! Si cum v_am zis incepand din octombrie am maare nevoie de ea! Apoi sper sa gasesc loc la cresa, sau la o nounou! Apropo de asta voi stiti cam cat costa la o nounou? Aproximativ? Si cat e ajutorul pentru modul asta de garda? Trebuie neaparat sa gasesc o solutie din decembrie/ianuarie daca nu am sanse sa ma pricopsesc cu soacra-mea si asta chiar ca nu as putea sa suport!
Delphin ce fel de lectii de conta faci?
Va pup! Ma duc sa trag un pui de somn inaite de masa de la ora 1!

Mergi la inceput

'Neata la fete cucuiete!

Mada, ca sa aflii mai multe de ajutoarele la care ai dreptul, mergi pe siteul de la CAF, si sigur te vei lamurii mai mult de cat ti-as putea spune eu. Despre cresa, ideal ar fii sa gasesti un loc, se plateste in functie de resurse. Bine, apoi caful nu-ti ramburseaza nimic dar le poti declara la impozit anul urmator, cheltuielile de cresa.

Despre nounou, la fel, incepe deja sa te interesezi pe la cunostinte, apoi mergi la centrul PMI si cere o lista cu asistantele maternelle din zona ta sau de pe langa scoala, ia rendez-vous cu el si vezi ce parere i-ti faci. Trebuie sa "treaca curentul" imediat intre voi, altfel nu cred ca se petrece bine. Eu cand am ales si nounou pt. Seb, cand am vorbit cu dama despre copii avea ochii umezi cand povestea de copii pe care ii tinea . Si a fost super bine. De obicei se ia un fel de abonament lunar. Caful stiu ca ramburseaza cam 80% sin ce platesti. Maximum. Ai dreptul la PAJE. Site-ul CAF te va lamurii mai mult.
O nounou costa cam 3€/h + masa daca mananca din mancarea ei plus ceva indemnizatie zilnica . este un sindicat al asistantelor maternale, cred ca e si un site, poate gasesti acolo mai multe info cand ai putin timp.

E bine ca te odihnesti! Si mult spor la alaptat pt. viitor!

Cursuri de compta fac la AFPA, platite de ASEDIC, caci sunt in somaj.

! Tizo, ce mai faci? J -7 pana la inceperea scolii!

Eu azi merg sa semnez conventia de stagiu, de pe 3 pana pe 21 septembrie sunt in stagiu. Intr-o agentie de inchiriat vaporase pt. plimbari pe canalul de Midi.

O zi buna!

pozici
bb2

Mergi la inceput

Delphin merci de informatii! Azi ma duc sa vorbesc cu cineva de la o asociatie a asistentelor maternale din Blagnac!
Si eu tot in somaj sunt! Adica eram ca am sunt in postnatal pana in noiembrie!

Mergi la inceput

O saptamana frumoasa!

pozici
bb2

Mergi la inceput

Va salut fetelor!

N-am mai scris ca m-am tot stresat zilele astea.

Fiu-meu incepe gradi maine si e f emotionat (cred) de ne face zile fripte... mai ales mie, ca pe mine ma are in vizor toata ziua.

Ieri am fost la gygy. Toate bune. Mi-a dat Spasfon pt durerile de burta si contractii si mi-a recomandat sa o las mai moale ca risc sa mi se deschida colul... Iau de azi 2 Spasfon de 3 ori pe zi... deocamdata se pare ca are efect.

Acum alta, ca tot v-am zis de fiu-meu... am niste nervi de nu va pot spune. Imediat imi sare tandara... si pe sot si pe copil si... pe oricine. Nu-mi intra nimeni si nimic in voie... Innebunesc! daca mai sunt inca 5 luni de acum incolo asa e de rau! Un tratament mai naturist nu cunoasteti?!
Sper sa se mai linisteasca atmosfera de maine... daca nu se va inrautati...

Tizo, cum a fost la eco? parca azi trebuia sa mergi. Te asteptam cu poze!

Mada, da inainte cu alaptatul. Nu mai baga completare ca e pacat de bunatatea pe care i-o dai celei mici. Sper ca va merge bine si va "intelegeti".
Cat privesc nounourile, habar nu am. Fiu-meu abia la 2 ani a mers la jardin d'enfants si acolo tariful era calculat in functie de veniturile noastre lunare. Incearca pe situl CAF, cum a zis si Delphin sau chiar sa vb cu un consilier.

Va pup, sper ca sunteti bine si prin zona!

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Am "vazut" ca mai sunt cateva gravidute prin zona si am zis ca poate se revigoreaza un pic subiectul nostru. Ce ziceti, fetelor?!

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 3 ani

Mergi la inceput