Mamici de Martie-Aprilie(6)
Raspunsuri - Pagina 3
zozela spune:
La multi ani Danoana!!Sa fii sanatoasa si sa-ti dea D-zeu un bebel sanatos si cuminte!
Egonsis-bine ca ai ati scapat-cu bine,ca bebe e sanatos si creste si..asculta cu sfintenie sfatul medicului!
Bine ai venit CristinaGoji!! Le face D-zeu pe toate cu un scop..asa ca-sarcina usoara si sa-i faci o surioara sanatoasa si frumoasa lui Vladutzu!!Trimite-ne datele tale la randunici-pentru a te putea trece in lista de de pe prima pagina!
Carmina distractie(balaceala)placuta la mare!
Da Elara-ar fi suuuper-un echograf acasa!!
Miri multa sanatate mamei tale!
burticoasele-fara exceptie!!
Ela.. in 8+!!
Nunta(cine doreste sa le vada-sa strige!)
elara spune:
Fetelor, am vorbit cu o ruda de-a mea care e medic de familie si m-a mai linistit referitor la tensiune. A zis ca periculoasa este doar in trimestru 3 si numai daca e crescuta.
Totusi eu o sa incerc sa ma monitorizez singura. Poate imi cumpar un tensiomentru sa il am acasa si sa merg la ea cu un grafic dupa o luna sau doua. Eu de obicei am hipotensiune dar m-am calmat cand mi-a zis ca nu e periculoasa.
Si mi-a mai zis ca, daca pot, e mult mai bine sa ma feresc de cofeina: cafea (chiar si foarte putzina), ciocolata, coca-cola si pepsi...
Si mi-a mai zis ca e foarte important sa ne hidratam... Exact despre ce vobeati si voi. Mi-a zis ca e bine sa beau apa minerala ca avem nevoie de minerale.....numai ca eu nu suport apa carbozificata. Pe cea plata scrie ca ar fi tot apa minerala dar necarbozificata, desi el insista ca cea plata nu are minerale. Oricum a zis ca o alternativa buna sunt compoturile fiindca contin minerale si vitamine asa ca o sa imi fac compoturi si asa am scapat de apa carbogazoasa...
Aseara am citit intr-o carticica despre alimentatia echilibrata in timpul sarcinii. Si spuneau acolo ca ar trebui sa consumam zilnic:
- 600-900 ml lapte sau derivate
- 1 ou
- 70-80 g carne slaba (nu mezeluri)
- legume si fructe proapete (nu tin minte cat...dar cred ca stim fiecare cat putem.. )
Acum...cu laptele m-as obisnui, cu fructele la fel, dar cu carnea..si un ou zilnic....mi se pare cam greu...
Am si eu o mica problemutza. Ma chinuie si pe mine, de vreo doua zile, balonarea. De obicei seara. Mi-am propus sa incerc sa evit alimentele care baloneaza: varza, mazare, fasole...sucuri carbogazoase (desi stiu ca nu-s bune ieri am poftit si am baut cateva pahare de cola light la ziua unei colege). Sper ca in felul asta sa scap ca tare aiurea e... ma simt ca un balon mergator... si parca stau sa plesnesc.... Noroc ca dimineatza imi revin..
Elara
8 saptamani
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
Kya spune:
Elara, sa stii ca si eu am tensiometru acasa, si tocmai mi-am facut un tabel cu Data, Sistola, Diastola, Puls, in care imi inregistrez eu valorile singura. Cand ma duc la doctor ma duc cu "graficul", sau daca observ ceva ciudat, sau o tensiune care se schimba, il sun.
Cat despre balonare, si eu sufar la fel de tare, si ma simt ca un hipopotam . In "cel mai simppatic ghid de sarcina" scrie: "nu-i asa dragi prietene ca dimineata va treziti foarte slabe, si seara va duceti la culcare simtindu-va foarte insarcinate?" Eu raspund cu de 3 ori DA!!! Cred ca incep sa retin si foarte multa apa, pentru ca parca nu arat atat de grasa, dar ma simt extrem de umflata!
A inceput o mare dragoste
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
ali76 spune:
Buna burtici! In sfarsit am aterizat aici dupa multe secole.Vreau sa va spun ca am 100 de intrebari, dar ma limitez acum doar la una.Sufar de mult de constipatie cronica, si pana acum 6 saptamani rezolvam cu dulcolax, dar acum,pa.Nu stiu ce as putea sa iau in perioada de sarcina.Daca cumva stiti spuneti-mi si mie ce pastile luati.Va doresc tututror sarcina usoara!
Kya spune:
Fetelor, am inceput sa sangerez!!!!!!!!!!!!
Am vorbit cu dr, mi-a spus sa iau no spa si utrogestan. Acum il astept pe sot sa ma ia acasa, si sa stau in pat.
Tremur toata de frica. Da Doamne sa nu se intample de ce sa tem! Nu se poate asa ceva, copilul meu e puternic, trebuie sa fie bine.
A inceput o mare dragoste
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
CristinaGoji spune:
Kya - incearca sa te calmezi!!! O sangerare nu inseamna intotdeauna ceva rau! Totul va fi bine, las'ca vezi tu!
Eli76 - in sarcina nu e prea indicat sa iei ceva medicamente pentru constipatie. Incearca sa mananci foarte multe fructe, legume, sa mergi mult pe jos sau fa niste exercitii, si neaparat ia si mananca prune uscate, bea mult compot facut din prune uscate. Astea din urma sigur te vor ajuta. In sarcina trecuta, datorita naturii serviciului, faceam foarte putina miscare, si problema constipatiei am rezolvat-o doar datorita prunelor uscate. Acum nu e cazul, ca are cine sa ma fugareasca
Mami de Vladic (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
aproape major
delphin spune:
Kya, suntem alaturi de tine! Calmeaza-te si odihneste-te! Daca e nevoie cere concediu medical macar cateva zile!
pozici
elara spune:
Off.., Kya, Doamne, Ajuta! Poate ca e doar o pata de implantare. aminteste-ti ca multe femei au sangerari si, fara a stii ca sunt insarcinate, le iau drept ciclu (uneori chiar mai multe luni la rand) si totusi bebe vine cu bine pe lume.
Miha, tu ce mai faci? Cum, te mai simtzi? Maine mergi la eco, nu? Abia asteptam vestea cea buna: ca a fost doar o alarma falsa.
Elara
8 saptamani
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
elara spune:
Am uitat de doua ori la rand!
Cristina, bun venit printre noi.
Elara
8 saptamani
ali76 spune:
Kya, nu dispera, poate nu e nimik grav.Se mai intampla sa sangerezi in timpul sarcinii, si nu trebuie sa intri in panica.Sa dea Domnul sa nu fie nimik grav.Sanatate multa si incredere in puiul tau. CRISTINAGOJi,iti multumesc de sfat, am mai incercat cu prune, dar fiind severa, nu s-a intamplat nik.Am auzit ca sunt niste pastile din plante pe care le pot lua si in sarcina.Oricum sar'na.Sanatate multa !