*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

'Neata Carstea

Eu deabia am depus dosarul pentru indemnizatie si o sa vina peste 2 luni, iar alocatia ar trebui sa vina pe card, dar nu stiu inca daca a intrat......
Al meu copil s-a tezit la 1.oo,apoi la 4.30 si apoi la 8.30
Despre diversificare eu chiar nu stiu nimic imi pare rau dar nu pot sa-ti dau nici un sfat...

de Mario Dominic 15.05.2007

www.totsites.com/tot/mariodominic" target="_blank"> MARIO DOMINIC

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Noi am depus pentru indemnizatie dupa post natal, adica la jumatatea lui iunie. Pentru alocatie imediat dupa nastere, la inceputul lui mai. Mi-au venit pe 15 august pentru 2 luni (nu se da pentru luna in care s-a nascut bebeul), deci pentru iunie-iulie, 4 mil, la care s-au adugat alte 9 milioane si ceva (6 mil pentru iulie si 3 si ceva pentru jumatatea aia din iunie). Cam alambicat, dar oricum, a fost bine ca la Directia de Munca, acolo unde merg dosarele, au decis sa imi puna TOTI acesti bani pe card, desi eu reusisem sa optez pentru depunere pe card numai pentru indemnzatie. Mi-au spus ca s-au amestecat hartiile, asa ca ii voi primi pe toti pe card:)), mai bine!

Miki, Pitzy si Cezar

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/
http://www.babiesonline.com/babies/f/florianjr/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Tincutza,tu ai luat bani de la locul de munca pe iunie?
Eu cred ca n-o sa primesc indemnizatie pe iunie ca am fost in post natal pana pe 1 iulie.
Am inteles de la tine ca bebe primeste alocatie pe iunie (2) a primit si pe iulie(2 )si probabil eu am primit indemnizatia pe iulie(6).Cred ca voi primi in curand si indemnizatia pe august.
Sau se da cu o luna in urma?
Lamuriti-ma!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pe august vine in septambrie.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

mamarutza mea ma cam solicita de doua-trei zile...a reinceput sa vomeze si nu stiu daca sa ma alarmez, vomeaza in jet dupa fiecare masa...
copilasii vostrii mai vomeaza la 3 luni?
ma gandesc la acel reflux de care era suspectata la o luna , am inceput cu Gavisconul.
si in plus e agitata si plange ceea ce la ea e nasol ca de obicei plange doar de foame...
Paflo si Sofi a mea se agita la masa dar eu tot la refluxu cel pacatos ma gandesc ca parca aud cum ii vine inapoi cand suge?
cum mai sunteti?sa urmaresti daca ia in greutate!

Ella tot voiam sa te intreb:David al tau are dintisor?
cum v-ati distrat la mare?

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

fetili dragili,
in sfarsit prichindelul meu doarme! dupa zeci de incercari de adormit in brate DOAR pe ritm de radio deea , si apoi pus la orizontala (pe perna, in patutul nostru, al lui) si izbucniri in plin reflex Moro -inclusiv din pozitia culcat pe burta - a cazut epuizat! wow, sa-l tina!
Am o intrebare pentru cele care ati nascut natural si care ati reluat : cum e? pentru mine, la aproape 7 sapt de la nastere (cu epiziotomie) m-a durut in interior groaznic , nici nu ma mai gandesc sa reiau prea curand (oricum in cateva secunde am lasat-o balta), parca aveam un ghem de spini, rana vie nu alta, horror senzatie! Adica doar sa-mi spuneti daca e cat de cat normal ca sunt ff speriata!
S-au discutat atate pe aici si imi pare tare rau ca n-am fost pe receptie in timp real,Carrie ti-as fi recomandat batista bblusului pentru mucisorii fetitei,s-a chinuit asa de tare, si eu la Cristian am tras mult o saptamana intrega, a avut nasul infundat maxim, n-a dormit, se ineca, nu putea sa respire, iar asta a fost singurul remediu (dupa ce ii picuram cu ser fiziologic) si am scos la muuuci! ieseau dupa secunde bune de stat pe o nara si cu un zgomot de parca i-i trageam din creier, ma speriam eu, imi era si frica sa nu-i dereglez ceva prin interior, incepuse deja sa devina iritatbil cand auzea zgomotul si vedea dispozitivul in nara..dar a fost ok intr-un final! s-a dezmucit..ideea e sa-i umezesti de cateva ori pe zi cu ser; oricum, e bine de stiut pe viitor!
Eu multa vreme am luat ser de la Zentiva fiole de sticla, dar am descoperit serul Uriage ( am inteles ca are si Chicco), mult mai ieftin si practic -are fiole de plastic si sunt vreo 20, nu 5!
Si copilul meu are zile de agitatie extrema, cand sta la san din 5 in 5 minute, ma lesina, nu stiu daca suge sau doar vrea sa molfaie ceva, pentru ca mai mult molfaie, cand il las singur se nevrozeaza, nu vrea decat pe umar...dar si zile (am obs. ca atunci e tati acasa!)cand, probabil pentru ca atributiile de tinut in brate se impart, redevine minunea si comoara si bucuria vietii noastre!
Am evitat sa folosesc orice subst pentru orice pata, bubita i-au aparut pe piele, pt bubitele de pe fata am dat doar cu ceai de musetel -i-au trecut in 2 sapt, pt eritem am folosit doar crema de galbenele Melkfett sau de-a noastra plafar, i-a trecut in 2 zile -s-a intamplat doar o data pt ca eram prea obosita sa mai astept sa vina aapa calda noaptea si ...am adormit cu el asa kkt- oricum il spal la chiuveta la curulet-asa am ramas setata din maternitate, si tace malc, baia ii place la nebunie, casca si motaie, l-am bagat deja cu suportul in cada noastra (am un dezinfectant de uz spitalicesc si o dezinfectez cu asta), ma obosea cadita pt ca i se racea f repede apa si tot arsenalul ala de oale suplimentare cu apa si lacaraia...n-am dezinfectat nimic altceva, doar suzeta i-am fiert-o pana s-a deteriorat am obs, dar nu din obsesie, ci din neglijenta, oricum n-o prea vrea, o scuipa des; nu-i calc rufele, i le spal cu cu detergent normal, - nici nu stiu de ce va mai spun toate astea, voi deja ati trecut, sunteti la botez, dat sutulete in jucarii, rostogoliri, diversificare,..am ramas in urma fata de voi
Ce va mai rog: poate isi face careva timp pt un pm sa-mi dea indicatii pt a putea pune linkul cu pozele lui cristian...am incercat la profilul personal si..nu m-am priceput
Cu riscul de a deveni obsedanta la ficare postare aproape, va rog, cand aveti copilasii bolnaviori des, cu otite facute des, rosu in gat, ochisor care curg si care nu cedeaza in timp - inainte de a incepe orice tratament, faceti fetelor o cultura de secretie la un spital de copii (nici macar la clinicile private! prietena mea a patit-o si ea -fetita banuita de obstructie de camal lacrimal -2 feluri de picaturi, la clinica privata ii iese ok, la spital not ok-streptococ), pentru ca e de preferat sa fiti sigure ca inaintea oricarui tratament copilul nu s-a pricopsit cu vreo minune de microb din maternitate.
Va pup , aveti niste minuni de copii, Antonio, Davidut, Dolo,Maria, Daphnica, Sofia, Georgia, Bogdanel....toti sunt super dragalasi
ajutati-ma cu link-ul de poze si o sa-l vedeti si pe al meu baby boy Cristian
va mai scriu, dar cassa mea arata ca un cotet asa ca voi presta d-astea, casnice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

Carrie,
pt ca acum mi-am adus aminte de inca o problemuta a Sofiei: mie un pediatru mi-a zis asa: daca mananca mereu, tot timpul la san, e normal matisoarele lui forfotesc intruna si ii dau starile de disconfort si crampele; lucreaza sa digere, sa descompuna, sa faca kk, sa impinga -si hop copilul se foieste, parca se agata cu disperare mai mare de san, nu se poate hrani ca il doare si uite asa...cerc vicios! Eu n-am reusit sa rup acest ritm defectuos, asa se intampla cu Cristian. Si imi dau seama ca are dreptate pt ca noaptea, cand mananca o singura data, e ff linistit si relaxat; dar cum se apopie dimineata si deja matisoarele trebuie sa elimine ce au pastrat atatea ore, incepe nebunia: geme, icneste, plange, tipa, nu manaca sta cu sanul in gura aiurea....
Iar cu varsaturile, oare poate avea o usoara intoleranta la lactoza? Nu stiu, am o verisoara al carei copil varsa f des pe la 2-3 luni, si stiu ca asta i-a fost diagnosticul pus ff tardiv, pe la un an - pt ca il tratau tot de reflux..
te pup si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

Lilly Love, multumesc de raspuns

din fericire la noi nu e o problema grava zic eu, ptr ca deocamdata ia bine in greutate, a luat 1 kil in luna 3-a, insa ea nu voma asa des si poate e normal de aia le intrebam pe fete.
nu e intoleranta ptr ca la aceasta simptomele sunt la nivel intestinal:balonari si mai ales diaree.

la puiul tau care e cel mai mic din gasca sigur e vorba de colici, eu ma gandesc ca la noi e sper o pb tranzitorie si ca nu sunt colici dupa 3 luni.

va pup

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

lilly love, da cam asa e senzatia dupa epiziotomie. cel putin cam acelasi lucru l-am simtit si eu , si uite chiar si acum dupa 3 luni de la nastere intrarea in "tunelul timpului" e destul de greoaie. Sotul meu imi zice ca sunt din nou domnisoara, ca atunci cand m-a cunoscut. Dar dupa cateva momente de rabdare muschii se destind si nu vei mai simti nimic, ba din contra eu trebuie sa va marturisesc ca acum descopar noi simturi, si foarte super .Este adevarat ca in cazul in care alaptezi "tunelul" nu se mai lubrefiaza asa ca inainte iar medicii recomanda unele lubrefiante in cazul in care ai nevoie. Cand am fost la control dupa 8 saptamani si i-am zis doctorului ca nu am inceput reluarea iubirii m-a cam certat si a zis ca ajuta foarte mult la revenirea muschilor vaginului la faza initiala.
In legatura cu pozele iti trimit un PM.
Am fost azi noapte la o nunta si mi-am lasat printesa cu cumnatica mea. A fost totul ok dar am venit acasa sa-i mai dau sa pape.
Acum am comnadat si eu batista bebelusului ca e plina saracutua de mucuti in nas, si imi e atat de mila de ea cum se chinuie. Sper sa o primesc cat mai repede si sa rezolvam problema, dar inainte de astea trebuie sa-mi conving sotul ca e buna si pentru bebe, ca nu prea e incantat de ideea aspiratorului.Ii explicam cum functioneaza si el ma intreba "cu ce aspirator ????!!!! cu ala mare cu care aspiram prin casa????!!!! Doamne fereste ! unde ai mai vazut-o si pe asta.?"
Deci......

Sunt mamica
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

carrie, si noi am avut problema asta. Pediatra a spus ca e de la programul haotic de papa (ii dadeam la 2,3,4 ore), nu avea timp stomacelul lui sa digere masa precedenta. L-am tinut in pozitie inclinata la 45 de grade cand manca si 15 minute dupa masa in aceeasi pozitie inclinata, i-am marit intervalul intre mese si i-a trecut. Daca nu ia in greutate e mai rau si tb consultat pediatrul.

lillylove, am nascut natural cu o taietura foarte mare si eram foarte speriata. Asta a fost singurul lucru pe care l-am intrebat obsesiv la controlul de 6 sapt: "si o sa ma doara tare?"
Se pare ca nu poti scapa de durere. La mine a trecut durerea groaznica dupa o sapt cu program zilnic. In prima zi a fost mai greu si apoi din ce in ce mai putin dureros. Asa ca trebuie sa mai incerci, altfel am inteles ca o sa fie mai greu mai tarziu pentru ca apare si un blocaj psihic.

Stai linistita ca si noi suntem in urma. Razvan abia azi implineste 2 luni. Inca suntem doar la faza de uitat si zambit la jucarii, inca nu le atinge. De rostogolit, nici vorba, doar se chinuie.

Ramona si Razvan
Jurnalul lui Razvan

SALVATI O INIMIOARA

Mergi la inceput