Mamici de iulie-august 2007 (87)
Raspunsuri - Pagina 27
andicu spune:
Mai fetelor, va intreb si eu , poate mamicile cu experienta au idee :
bebe al meu a inceput sa manance de vreo 2-3 zile tot la 4 ore, noaptea se scoala o data la 6 ore si 1 data la 4 ore, dar azi deja e a2a oara cand se fac 5 ore intre mese .E in regula? nu mananca prea putin? in ritmul asta a sarit de la 7 mese la 5-6 mese intr-o zi si numai in vreo 3 zile. Mananca in jur de 130-150 ml (lapte formula) la o masa. L-am cantarit vineri, la 1 luna si 3 sapt. si avea 5.800 kg ( de la 3.530 kg), ceea ce eu zic ca-i f bine.
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/" target="_blank">Poze noi Bebe Filip(27 iunie 2007)
www.flickr.com/photos/9457501@N02/966511192/in/set-72157600554981095/" target="_blank">Ultimele poze cu burtica
Cum crestem noi
cristina26 spune:
Flicitari noilor mamici
alina.a chiar ma gandeam si eu cand ma uitam la poze cu mamicile care au mai multi copilasi cat de frumos ar fi sa am si eu 2 copilasi sau poate 3 copilasi. Totusi uneori parca nu ma descurc cu unul, dar iubesc sa fiu mamica. E cel mai frumos loc de munca pe care il doresc pentru moment.
O, ceva amuzant, eu o alint pe sufletelul meu Ingriduta iar sotul meu crede ca ii zic Ingrid dulce. Ca el s-a uitat in dictionar si a vazut ca ii zic sweet Ingrid asa mi-a spus, era asa de dragut ca nu am avut inima sa ii zic ca nu e asa.
Lavinia daca te uiti pe internet sa nu citesti decat ceea ce este scris pe webmd sau surse credibile. Nu citi ce a scris Ion Nimeni ca nu stii cat de plauzibil este. Pupici la frumusetea ta de fetita.
Sfarsit de saptamana placut dragelor.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
Anya20 spune:
felicitari noilor mamici!
ioanadara, daca alaptezi nu e nevoie de ceai. nici chiar pentru celebrele colici abdominale. are mai mult efect placebo si daca chiar vrei sa-i dai ceva, da-i picaturi de sab simplex, bonisan, gripe baby sau ce vrei tu. e pacat sa ii umfli burtica cu ceai, de pomana. 100ml de altceva in afara de lapte inseamna mult. in plus, s-ar putea sa ai surpriza sa refuze sanul daca pune gurita pe biberon.
andicu, 5-6 mese de lapte praf sunt ok la varsta lui. in principiu nu trebuie sa creasca foarte mult cu lapte praf...1kg pe luna este suficient in primele 4 luni. mai mult...e deja cam mult. cu lapte de mama e alta poveste.
P.S. fac o precizare. termenul corect este "colici abdominale" (o colica, doua colici), iar articulat "colicile", nu "colicii", "coliceii" si alte formulari.
Alina, mamica fericita a 2 "pete" - Arina Ilinca (20 iun 2007) si Anya Ioana (19 oct 2005)
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!
cristina26 spune:
Barzuca draga vezi ca poate bebe sa faca "electrolyte disturbances" daca ii dai prea mult ceai neindulcit. Cu alte cuvinte o imbolnavesti pe papusa.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by cristina26
Barzuca draga vezi ca poate bebe sa faca "electrolyte disturbances" daca ii dai prea mult ceai neindulcit. Cu alte cuvinte o imbolnavesti pe papusa.
Anya20 stie mai bine, poate ca cantitatea de ceai nu e suficient de mare. Dar de ce sa risti?
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
lorinaoo1 spune:
Cristina inca o data multam fain pt site-ul sugerat.
Valen, Paticut vazut bombonele de bebe . Sa fie sanatoasa/sanatos
Si daca e vara si se lauda lumea cu rochite, iaca si noi cu o rochita dragalasa . Si veti vedea acolo si cat de frumos ne-am albit
Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
si...nasica de moflea
cristina26 spune:
lorinaoo1 dar ce frumoasa suntem in rochita cu floricele si albinita
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
mychydutza spune:
buna seara la toate fetele. am vazut ca vorbeati de dureri sexulale..."e" unele dintre voi care face sex???????uau.
eu abia am reusit sa stau pe scaun fara colac asa ca..........pana la sex e cale lunga.
noi suntem bine. am fost la control la 2 sapt si am pus 400 grame, mancam ca spartii si dormim cate 4-5 ore intre supturi. e un bebe cuminte mai putin atunci cand face adevarate crize de isterie din cauza de foame. adoarme la san si daca am noroc somnul se continua in pat, daca nu intra in functiune Suzy. chiar nu stiu ce am face fara ea......
Luna felicitari pt cadou si sa-ti traiasca fetitza. se pare ca am avut amandoua parte de nasteri usoare.
voi de cate ori il scoateti pe bebe afara pe zi? in fiecare zi? si cu baia ? tot in fiecare zi? e obligatoriu??????? adik e tragedie daca mai sarim o zi fara baie generala. al meu face destul de urat la baia in caditza, in schimb e mult mai cooperant la baia in chiuveta
pupici
mihaela
madabout2003 spune:
De cateva zile ma tot gandesc sa scriu si eu povestea nasterii dar mi-e tare greu sa imi reiau vechiul ritm cu bebelusa..
Cred ca la mine totul a inceput cu un weekend la Barcelona..am fost sa o vizitam pe cumnata-mea, stiam ca nu e prea recomandat sa calatoresti la o varsta asa de inaintata a sarcini – aveam 36 sapt+2 zile dar cum sarcina decurgea foarte bine am zis ca nu o sa fie mare lucru ! Asa ca am plecat, e Barcelona e cam la 4-5 ore de Toulouse dar am ajuns cam in vreo 7-8 ore pentru ca ne_am cam ratacit pe drum.. Weekendul a fost ok, sambata am fost la plaja, am stat sub umbrela si cu crema factor 50, m_am imbaiat in mare, duminica ne_am intors!
Luni m_am trezit ca de obicei, mi_am baut cafeaua, micul dejun, mi_am citit mailurile, am citit postarile de pe forum..imi aduc aminte ca Luna pierduse dopul si avea contractii, nu mai stiu cine la fel, si in gandul meu bombaneam ca numai eu nu am nici o contractie, nici o chestie… La 12 trebuia sa imi vina sotul in pauza de masa sa manance, asa ca m_am apucat sa fac niste cartofi cu branza la cuptor (apropo pentr nastere merg si cartofii se pare, nu numai sarmalele) ! Si in timp ce curatam cu sarg simt ca imi curge ceva.. ma duc la baie, aveam absorbatul ud, dar era o chestie de cateva lingurite de lichid..imi schimb tamponul, ma intorc la curatat si mi se intampla din nou..iar la baie, iar alt tampon..imi zic iata_ma in lumea incontenentei urinare.. !!
Stau un pic pe ganduri totusi, sa imi termin mancarea, sa imi fac bagajul, sa il sun pe al meu, sa intru in panica.. In fine imi bag niste chestii intr_un sac, bagajul pentru prima zi si ma intorc sa imi termin mancarea.. constiinta mea de sotie gospodina devotata nu ma lasa sa imi las consortul flamand !! Pana vine intru pe forum sa imi explic problema, si intru pe alte forumuri in care se discuta despre fisurari ale membranelor sau scurgeri urinare mai abundente.. Oricum din ce am apucat sa citesc, cam de fiecare data cand cineva suspecta o fisurare a membranelor se dovedea de fapt o scurgere urinara mai abundenta ! Ma mai linistisem ! Vine al meu, ii spun si lui, intre timp scurgere se oprise, dar avem o oarecare senzatie de umed ! Al meu destul de calm, hotaram sa vedem dupa ce ma duc la cursurile de nastere cu moasa, aveam curs la ora 14, ce imi zice si daca e mergem la maternitate !
Ma duc la curs ! Cu alte patru gravide, ne intreaba cum ne mai simtim, eu ii zic gravidele cu ochii mari si speriosi spre mine..Moasa ma intreaba daca pot asista la curs si apoi o sa ma consulte ! Se termiana cursul, ma consulta, totul e ok, vede ca sunt cam umeda dar nu are testere sa vada daca scurgerea este lichid amniotic, imi recomanda sa ma duc la maternitate ! Ajung acasa, il sun pe al meu, ii explic, imi pregatesc hartoagele pentru spital, intru pe forum sa va spun cum mai sta situatia, vine al meu si am plecat !
Pana acum in capul meu eram convinsa ca nu am nimic, ca sigur nu nasc, pana ajung si mi se spune ca intadevar este lichid aminotic, ca s_au fisurat membranele si ca o sa raman acolo, daca peste noapte am contractii pot sa nasc noaptea aia, daca nu dimineata mi se declaseaza nasterea ! Am inceput sa plang, nu cred ca eram inca psihic pregatita pentru nastere, era 6 august si bebelusul meu in mod normal era asteptat pentru 5 septembrie..
Ma calmez, ma duc intr_o camera de pretravaliu unde urma sa imi petrec noaptea. Il trimit pe al meu acasa cu o mie de instructiuni ce sa imi aduca, ce sa mai imi cumpere ! Noaptea aia nu s_a intamplat nimic, in afara faptului ca nu am dormit de loc si am facut ture, ture intre camera si toaleta, pentru ca deja scurgerea era evidenta !
A doua zi la ora 6 intru in sala de nasteri, mi se pune perfuzia si solutia aia..oxiticina ?? sau cam asa ceva, apare si al meu si asteptam ! Pana la 9.30 nu se intampla nimic in afara faptului ca asistenta crestea doza perfuziei pentru a declasa contractiile ! Apoi de la 9.30 am inceput sa am si sa simt contractii, pentru prima data in sarcina asta !! Am avut contractii dureroase de la 9.30 pana la 13..atat am rezistat !! Si spun rezistat pentru ca mi s_a parut cea mai dureroasa experienta din viata mea ! Am inteles ca cc contractiile declasate sunt mai violete decat cotractiile normale ! Nu stiu ce sa zic dar, eu zic sa daca era sa nasc natural , fara peri eu muream la propiu si nu la figurat !! Al meu ma enerva la culme cu sfaturi cum sa respir, cum sa una cum sa alta daca aveam un par cred ca si_ar fii luat_o rau de tot !! Ma enerva toata lumea, asistenta cand a vazut ca o privesc cu ochiii injectati imi propune periduala, eu o accept gratioasa si pun punct calvarului ! Dupa ce rezistasem astea 3 ore cu durerile alea eram convins ca sunt dilatata la cel putin 6-7 cm ! Surpriza 2 centimetri !! Intre timp dupa peridurala nu mai am nici o contractie ! Aveam un monitor in camera unde vedeai din fiecare sala de nastere cum evolueaza contractiile si inima bebelusului, la mine era o linie dreapta !!! In plus vedeai cum se eliberaza camerele pe masura ce se nasteau bebei, si tot acolo eram ! La ora 18 aveam dilatatie 5 dupa 12 ore de travaliu !!! Intre timp ma tot sunau ai mei din Romania, socrii din Venezuela, cumnata_mea, ca ce se intampla, de ce nu nasc !!!
In fine la ora 21 eram la dilatatie 10 si dupa patru contractii in 10 minute imi tineam in brate minunea de 3.100 g si 49 de centimetri, si asa de frumoasa !!
Dupa toata experienta asta ce pot sa spun ! Ca am un al 6-lea simt de kko ! Eu am crezut ca o sa raman greu gravida - am ramas din prima luna, ca o sa nasc dupa termen – am nascut la 36+5, ca o sa am o nastere scurta si usoara, poate chiar nu o sa vreau peridurala – imi vine sa dau acatiste pentru cine a inventat peridurala, ca o sa am lapte cat pentru 3 bebei (chiar m_am interesat cum pot sa donez lapte la un lactarium) – inca nu am reusit sa elimit suplimentul de bib, si nici nu stiu daca o sa reusesc !!
Dar cum totul e bine cand se termina cu bine sunt cea mai fericita mamica de fetita frumusica ! Ma uit la ea si nu pot sa cred ca am avut_o 8 luni in burtica, ca piciorusele ei ma impungeau, ca e a mea !
MADA mamica de Emily 07/08/07
www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea
Luna1 spune:
Mychydutza, da amandoua am nascut mai devreme si usor. Nu-mi vine sa cred. Despre baita aici iti zice sa nu-i faci zilnic caci apa usuca si mai rau pielea. Eu am ales calea de mijloc si ii fac o zi da una nu insa daca face vreun cachita mare si urat o spal in chiuveta la fundulet.
Lavinia am vazut pozica cu Lorinuta in rochita, tare frumoasa e ea.
Mada foarte frumoasa povestea lui Emily, imi aduc aminte ca atunci cand mi-ai trims sms ca nasti a doua zi m-am enervat ca eu cu dopul pierdut si tu nasti inaintea mea.
Printesa mea doarme in brate ca de obicei, dar macar doarme si nu urla.
Va pup
Luna mamica de Adelise Cezara si Cosmin
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!