Mamici de iulie-august 2007 (87)
Raspunsuri - Pagina 19
olguttza spune:
Andutzy, mercic! ma gandeam io ca nr.2 e mai incolo...iar cu vitamina A i-am dat doar de 3 ori. acu nu mai are bubitze, sper sa nici nu mai faca.
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
andutzy spune:
olgutza, ideea cu vit A e sa nu-i dai pe suprafata mare de corp. Lui Dragos pe la 2 luni i se uscase urat de tot pielea si med de familie ma invatase sa-l dau cu vit. A pe tot corpul. Cand a auzit o pediatra, i s-a facut parul maciuca! Atunci am auzit si eu asta prima oara!
Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
before-after spune:
Este vreo mamica din sectorul 3 care a fost sa depuna actele pt alocatie, trusou si altele? Unde tb sa merg?
Am citit ca la alte sectoare ar tb si livretul de familie actualizat. Si la sect 3 e la fel?
Andreea si bb Mara Ioana
fianna spune:
Salut!
De 2 saptamani tot incerc si eu sa mai intru si sa citesc ceva, sa spun si eu povestea nasterii si acum in sfrsit am reusit sa scriu cateva randuri despre povestea mea si a lui Matei al meu.
Am trecut eu frumos de termenul de 40 de saptamani si puiul nu dadea nici un semn ca vrea sa iasa. Am inceput sa merg la control de 2 ori pe saptamana si rezultatul era acelasi: copilul e sus, colul e inchis. Eu tot insistam pe nastere naturala asa ca doctorul nu mi-a oferit optiunea cezarienei decat in ultima zi posibila. Asa ca a doua zi cand implineam fix 42 de saptamani urma sa ma interez si sa-l scoatem pe puiul mic la aer.
Eram deja impacata cu situatia( dupa o mica depresia intr-o seara, cand m-a bufnit plansul ca nu voi stii cum e sa nasti natural), nu mai conta ce fel de nastere am, vroiam doar sa-mi tin ingerasul in brate. Noaptea, m-am m-am ridicat din pat, moment in care ceva s-a scurs. Eram asa adormita ca nu intelegeam- sa ma fi scapat pe mine?! Pana la urma, aprind lumina, ma uit, il trezesc pe sotul meu sa se uite si el. Eu inca nu ma miscasem. Se uita dar adormiti fiind parca functioam in slow motion. Hai sa o chemam si pe mama de alaturi, sa vada si ea. Vine mama si in sfarsit avem confirmare: mi s-au rupt membranele.Asa ca am plecat la spital.
Acolo pustiu! Trezesc lumea din somn, se uita si ei, imi confirma si ma interneaza. M-au trimis sus la sala de nasteri sa astept o ora rezonabila ca sa-l sune pe doctorul meu. L-au sunat pe doctor care a dat indicatii ca la 6.45 sa fie totul gata de interventie. Si de aici totul a inceput sa se precipite. Eu tot intrebam de anestezie si de rezerva. Mi s-a zis ca vine anestezista la mine. Intre timp insa mi s-a montat sonda-ORIBIL!!!-, a venit asistenta anestezistei si mi-a pus perfuzie si am fost luata in sala de operatie. Acolo apare in sfarsit anestezista. Eu anunt ca vreau epidurala. Dar de ce nu am spus?!? Cum sa nu spun? Ca de cand am venit tot spun. Dar aveti trusa? Nu, ca doctorul mi-a spus ca nu e nevoie. Bine va facem epidurala. Imi iau eu pozitia de intepatura si atunci vine si doctorul in sala. Era foarte suparat pt ca era deja 6.45 si sala nu era gata. Pana la urma, ma injecteaza, ma intind si amortesc. Eram cam sucarita ca au pus cearceaful ala in fata mea si as fi vrut sa vad cand il scot pe bebe- mi l-au aratat imediat ce l-au curatat si l-au infasat. Era clar ca nu e foarte multumit ca l-am scos, se stramba ingrozitor :-); din pacate mi l-au aratat doar pentru cateva secunde. Scoaterea lui bebe a durat doar 5 minute, in restul m-au cusut si dupa 40 de minute eram mutata in salonul de recuperare cezariene. Eram intr-o dispozitie excelenta, am inceput sa conversesz cu toata lumea din salon, sa ma agit in pat, am reusit chiar sa ma trag putin in sus, ca vad mai bine ce-i in jurul meu. Si asa au trecut orele pana la programul de vizite- eu dand din gura cum mai aparea cineva nou in salon. Cand au venit in sfarsit ai mei, sotul si parinti, s-au dus si l-au vazut pe puiul mic si mi-au adus si mie poze. A fost minunat. Intrebasem anestezista daca pot sa mananc si a zis ca sigur, iaurt, lapte.... Asa ca ai mei au venit cu papica. Doar ca dupa ce am luat o gura de laptic m-am simtit cam ingretosata, asa ca am renuntat. Seara insa am simtit ca ma ia greata. Intre timp, toate celelalte fete primisera paracetamol la greu, mie imi zice asistenta ca nu am. Asta e! Am reusit sa adorm mai greu, deorece se auzeau tipete de la salonul de nasteri naturale. A doua zi insa m-am trezit relativ ok, putin ametita dar plina de energie. Asta pana cand au incercat sa ma ridice. Atunci a inceput cosmarul. In clipa in care imi ridicam capul, ma albeam, ma apuca greata si simteam ca lesin. Mi-au pus din nou perfuzie si m-au mai lasat putin. Intre timp incepusera sa le trimita pe fetele operate in aceasi zi cu mine la saloanele lor si sa faca loc pentru alte operatii. Numai eu, la fiecare incercare de a ma ridica simteam ca lesin. Ca sa nu mai spun cat de ingrozitoare e senzatia de voma dupa o operatie. Am plans de cateva ori ca nu reuseam sa plec de acolo, mi s-au dat tot felul de medicamente, a venit mama cu cafea tare, tot la sfatul personalului medical si eu nimic. Cum imi ridicam capul de pe perna se invartea lumea cu mine. Eram prima venit si nu mai plecam. Toate fetele isi vazusera copii si eu nu. Noroc insa ca aveau nevoie de paturi si au trebuit sa ma mute si sa scape de mine de acolo, ca altfel cred ca ma mai tineau. In salon insa, aceasi problema. Eu plangeam de zor ca nu mi-am vazut copilasul si asistentele o tineau pe a lor, ca sunt depresiva si am nevoie de consult la psiholog. Intr-un final, au venit ai mei si m-au dus cu scaunul cu rotile sa-mi tin si eu puiul in brate. Atunci in sfarsit m-am linistit :-)
Dupa care am inceput ancheta. Din cate stiam eu, reactia mea nu era normala la epidurala. Am reusit sa ma uit in fisa mea si sa aflu ca mi s-a facut de fapt rahi-anestezie. Nu m-as fi suparat foarte tare, daca macar eram avertizata! Dar vaca aia de anestezita mi-a zis ca imi face epidurala, nu rahie! Grrrrrrrrr! Asa ca m-am umplut de nervi! Dupa care au inceput alte probleme, si anume, nu-mi venea laptele. Toata lumea avea lapte, numai eu nu! Si m-am dus la asistenta sa ma invete sa ma mulg, si sa incerc si eu sa produc ceva. S-a chinuit aia vreo juma de ora si a iesit un strop. A zis sa continui eu acasa. Si, desi stia ca nu am pic de lapte, pe fisa mea de externare, aceasi asistenta a scris ca am lactatia instalata! Cand am vazut asta iar m-am umplut de nervi, dar eram deja acasa. La spital am stat doar 2 zile jumate, timp in care am dormit doar 8 ore.
Operatia insa e ok, dupa 4 zile mi-am revenit, nu m-am sfiit sa-mi ridic copilul in brate din primele zile. Am iesit deja la plimbare in parc, desi pediatrul ne-a recomandat sa mai stam in casa, ca e prea multa poluare in oras.
Pe sotul meu l-am mutat pe canapea si eu dorm cu mama, care are somn de iepure si se trezeste la cel mai mic scancet. Verifica ce se intampla si ma trezeste si pe mine daca e cazul. Avem insa mici divergente in ce priveste imbracamintea. Eu il vreau dezbracat, ea nu stie cum sa-l mai acopere.
Hai ca m-am intins foarte mult si acum ma duc sa o inlocuiesc pe mama :-)
fianna Matthew Peter
01.08.2007
A WORLD WONDER
Blueiris spune:
Dragele mele,
Am intrat si eu rapid sa va anunt ca Maria mea s-a nascut pe 12 august, la 23.40, a avut 3250 gr si 50 de cm. Aveam 38 sapt si 2 zile. Voi reveni cu poze. Deocamdata suntem in perioada de acomodare acasica.
Blueiris - mamica extaziata de Maria
cristina26 spune:
Am pus poze cu Ingrid la o luna. .
Ma duc sa citesc din urma.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
andicu spune:
Paticut, Blueiris, FELICITARI! sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi si mancaciosi!
Samadhi, nastere usoara!
Andra, sunt ultimele ramasite de lohii, eu asa zic! si eu am avut la fel, m-au tinut in total 5 saptamani! iar acum, de 3 zile mi-a venit si cm-ul! nici nu ma gandeam ca vine asa repede, dar cum nu mai alaptez, am inteles ca e normal.
Ca si AndraZ, si eu vreau sa iau ham , ca ma cocoseaza bebe deja si are momente ziua cand vrea numai pe sus; am inteles ca cele de la Chicco sunt ok ca au si suport pt cap pt nou-nascuti.
Si am gasit o solutie sa stea bebe in scoica, pt ca am incercat zilele trecute si plangea, nu-i placea deloc si mi se si parea ca sta saracul tare chinuit...i-am pus o pernuta mica sub el, la spate, si acum sta mai bine, chiar ii place!pana acum il puneam in masina in landou, dar daca vreau sa plec singura cu el cu masina nu pot asa. Landoul sta putin inclinat pe o parte pe bancheta din spate si mi-e teama sa-l las nesupravegheat, ca mai venea cu nasucul in peretele lateral, iar eu, stand cu el in spate, mai indreptam landoul.
Am si eu intrebare legata de vaccinul de 2 luni : am inteles ca cel care se gaseste in farmacii contra cost e mai bun ca e pt mai multe tulpini si da reactii adverse mai putine..asa e? si daca ma sfatuiti sa i-l fac, cum fac cu dr de familie? ca ea m-a chemat pt ala care-l da statul! ii zic, il cumpar si oare mi-l face ea sau se supara??
Noi ar trebui sa-l facem pe 27 cand implinim 2 luni si am inteles ca unii dr pediatri recomanda sa se dea copilului preventiv Panadol baby sa nu faca febra in ziua aia...
Mami de Anya si Arina, tu ce ma sfatuiesti?
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/840607630/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Poze noi Bebe Filip(27 iunie 2007)
www.flickr.com/photos/9457501@N02/966511192/in/set-72157600554981095/" target="_blank">Ultimele poze cu burtica
Cum crestem noi
andutzy spune:
Andicu, eu sunt in urma cu noutatile, tu nu-l mai alaptez pe micut? Chiar mi-era dor de vesti de la voi!
Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi