Mamici de iulie-august 2007 (87)
Raspunsuri - Pagina 15

ghinetz spune:
quote:
Si ar mai fi un aspect... imi trec prin minte tot felul de scenarii in care eu as face cate-o boacana care ar afecta copilul, parca am innebunit, nu imi mai pot controla imaginetia, mi-e frica si sa cobor scarile, sa nu cumva sa alunec si sa cad cu copilul Voua vi se intampla la fel?
Lavinia, si eu patesc la fel. Si consider ca ar cam trebui sa pun frau imaginatiei asteia, ca altfel o iau razna.
Referito la pliuri...pe la 3 luni ale lui Stefan mi s-a spus si mie ca are pliuri inegale si sa fac rediografie. Am facut. A fost ok. De altfel, ortopedul care l-a consultat - dr. Gotia (el)- a spus ca e bine, dar pt linistea mea sufleteasca sa fac si radiografia. Am facut la Spital Sf Maria. Intr-o jumatate de ora am avut filmul.
Oana, Stefan

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Ashera spune:
Si mai ceva. Am plecat din spital si cu un ochisor care curge, si cu o boala de piele. Ptr ochisor tin minte de la voi ca tre sa il curat cu comprese sterile si cu ser fiziologic. Daca secretia nu trece, cand tre sa imi fac probleme ? Mai un "cadou" din maternitate sunt niste bubite rosii pe piele, inclusiv pe fata, care apar si dispar foarte repede. Si parca pielea e uscata in jurul lor. Ce sa fac cu ele ? Sa dau cu ceva sau sa astept sa treaca de la sine ? Sunt atat de strestat cu bebele, cu mulsul, cu bubitele si ochisorul.. Cred ca si depresia e de vina, ca plang toata ziua.
Mami de bebe
Christ (08.08.07)

ghinetz spune:
Ashera, eu stiu asa: pana la 10 zile creste portia cu 10 ml. Deci la 8 zile 80ml. Te opresti la 100ml (deci dupa a 10 zi) si o ti asa cam prima luna. Ma rog...o sa vezi si tu in functie de cerere. Mai incearca sa pui bble la san. Eu am procedat in felul urmator (asta cam la 10 zile de la venirea din maternitate, timp in care i-am dat cu biberonul): Am asteptat o zi in care sa fiu linistita, sa nu fie bb foarte flamand, sa fiu singura, ca sa nu ma streseze nimeni. Si a dat rezultat. A! Si sa folosesti un biberon cu tetina la care trebuie sa munceasca ca sa traga. Eu am folosit de la Avent, cu tetine pentru 0-3 luni. In maternitate aveau unele tare rele, cu gaura mare, asa ca si acolo am folosit biberoanele mele pe care le sterilizam la bucataria septica din spital. Tehnica...ma rog, cred ca o stii, sa nu prinda doar sfarcul, ci si aureola. Altfel doare tare, stiu. Oricum, foloseste Garmastan pt rani. E foarte bun. Mult succes! O sa fie bine.
Oana, Stefan si Victor

Simo78 spune:
Ashera calm! Depresie am facut toate, intr-o forma sau alta...eu de exemplu plangeam din senin. La ochisor sa il stergi cu compresa cu ser fiziologic din exterior spre interior, folosind o compresa o singura data, deci arunci si folosesti alta. Eu il sterg de cate 2 ori la fiecare ochi. Si al meu a facut petele alea, e de la detergentul folosit de ei la spital...trec repede, ai sa vezi (acum are de alea de la caldura, dar nu ma mai las usor impresionata dupa ce l-am vazut rosu si plin de bube din alea urate).
Sfarcurile m-au durut de imi dadeau lacrimile vreo 5 zile si a trecut de la sine ca pretiosul refuza sanul daca ma dadeam cu ceva. Nu stiu cat suge, o sa il cantaresc la o luna. La inceput sugea si adormea de oboseala (il vezi cat e de mic, nu?), se trezea si isi relua activitatea...asta aproximativ o ora si ceva, aproape doua. Totul e sa ai rabdare.
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Ashera spune:
Oana, multumesc din suflet ptr raspuns si ptr incurajari. Tot biberoane de la Avent ptr 0-3 luni folosesc si eu. Si pompa de mults tot Avent este. Nu cred ca m-asi fi descurcat fara ea. Sper sa reusim pana la urma sa papam de la san.
Mami de bebe
Christ (08.08.07)

ghinetz spune:
Vreau si eu sa va intreb: vi se intampla si voua sa va simtit extrem de obosite fizic? Nu e vorba de lipsa de somn. O plimbare - e drept, lunguta - ma face sa ma simt de parca as fi participat la maraton. Si nu mai vorbesc de oboseala de dupa ce suge Victor. Parca ma suge de seva! Imediat dupa cred ca beau cam 1l de apa. Exact ca dupa un efort f mare. Oare de ce?
Oana, Stefan si Victor

ghinetz spune:
Ashera, cu multa placere. Foarte fain ti-a raspuns Simo: depresie am facut cu toate, intr-o forma sau alta. Dar trece. Si stiu ce e ok sa simti ca nu esti singura care trece prin asta. Si chiar nu esti. Ca doar cum altfel daca nu din experienta am stii ca va fi bine.
Alina/Anya, m-am linistit ca imi confirmi raspunsul la problema cu pielea marmorata. Ma temeam - tot asa, din cauza de imaginatie bolnava - sa nu fie ceva de la inima. Tu ce stii, e grav? Trece? va avea efecte pe viitor. Si eu si sotul avem circulatie periferica f proasta, dar la noi se manifesta cu picioare si maini reci. Asa va fi si Victor?
Oana, Stefan si Victor

Ashera spune:
Simo, multumesc din suflet. Cu ochisorul retinusem eu procedura de curatare din discutiile mai vechi. Dar cand am vazut ca ii tot apare ceva in coltul ochiului, m-am cam speriat. Bubitele in schimb sunt urate, ba apar ba dispar. Si cand am vazut ca apar si pe fata, m-am gandit ca ar trebui sa iau ceva masuri. O sa astept sa treaca.
Mami de bebe
Christ (08.08.07)

loredana_76 spune:
Buna.Ashera si al meu bebe are bubite si tot am stat si am asteptat pina au facut o infectie in virf si am ajuns sa-i dau antibiotic.Din pacate mi-a zis dr pediatru ca din spital are infectia asta.Mare mizerie in spitalele astea.David Alexandru 16.07.2007
http://community.webshots.com/user/loredana76100

Ioana75 spune:
Lavinia, succes la pregatit botezul!
Simo, frumoase poze.
Samadhi.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei