Naturiste si homeopate (32)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

la toate fetele!
Si pe mine ma intereseaza cum ar trebui sa se prepare ceaiul de napraznic.

Am citit ca Livia scria despre tratamentul

"pt. fixarea sarcinii si mentinerea ei :

-4 cani/zi ceai de naprasnic preparat special
-muguri de zmeur max.cat scrie in prospect 3 ori pe zi)
-acid folic

totul se adm.inainte de mese cu jum.de ora iar intre preparate pauza de 5 min."

Din cate am tot citit si ceaiul de cretisoara este bun pt a ajuta la nidarea si fixarea sarcinii. Dar care dintre aceste produse este cel mai bun si cu ar fine sa fie asociate?

Eu as vrea sa ma apuc de napraznic si sa renunt la cretisoara.
Imediat dupa ce mi-a venit CM dupa FIV-ul ratat m-am apucat sa iau pe langa omega 3 -1/zi + antioxidanti (Q10)1/zi(pranz), b complex + acid folic si:
- complex de minerale 3/zi (d, p, s),
- maca 2/zi (p, s),
- acidophylus 1/zi (s)
- destul de rarut ceai de cretisoara 3 cani/zi
Am inceput sa iau complexul de minerale pt ca incepusem sa am carcei la picioare si sa simt amorteala in bratul stang - stiu sigur ca este din cauza lipsei de ca, mg. La maca m-am gandit ca este un bun reglator hormonal, dar cred ca din cauza lui endoemtrul meu nu a crescut bine, poate ma insel eu.

La eco facut in ziua 11 am constata ca endometrul era destul de micut (in jur de 5), tinand cont de istoricul meu si 1 folicul de 15. As vrea sa renunt la maca si sa trec pe ceai de napraznic, tinctura de cretisoara, tinctura de zmeur.
Daca iau napraznic mai pot lua cretisoara? Nu se bat cap in cap? Pot renunta la maca?
Pe mine m-ar interesa un tratament pt obtinerea de folicului viabili (cu ovocite) si pt nidarea si fixarea embrionului format.
Stiu ca voi sunteti mai experimentate in naturiste si de aceea am nevoie de sfaturile voastre.
Va pup dulce pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Draga mea gudinde,sa beau ceaiul preparandu-l ca pe un ceai normal,sau este obligatorie prepararea aceea speciaala cu pusul la macerat de seara si fiertul dimineata???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by aerlilian

Draga mea gudinde,sa beau ceaiul preparandu-l ca pe un ceai normal,sau este obligatorie prepararea aceea speciaala cu pusul la macerat de seara si fiertul dimineata???

Prepararea speciala cu pusul la macerat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miri2007

Buna

NU am mai apucat sa intru pe forum in ultimele zile care sunt una mai grea decat alta. In continuare ne chinuim sa luam produsele GNLD. Am incercat diverse metode (macinat, macerat) dar tot greu le primeste mama. Am inceput sa ma multumesc cu fiece pastiluta pe care o ia (desi ar trebui sa ia 32). Am inceput sa-i dau si nicolitul pe care, cel putin deocamdata il ia. Dar a inceput si de el sa zica ca daca de la el se simte ea atat de rau. Cel mai tare ma doare cand mama le suspecteaza pe ele si pe gelul de aloe pentru starile de rau (balonari, crampe extreme) care o impiedica sa si mamance. Incercam sa-i explicam ca singurele elemente bune (scaunele pe care inca le are) se datoreaza lor, si ca durererile sunt de la boala. ieri cand am fost la spital sa-i scoata firele de la operatie, medicul s-a minunat foarte afland ca inca mai are scaune si gaze.
Desi ea nu stie adevarul. Ne hotarasem sa-i spunem adevarul o data cu primirea rezultatului de la anatomie patologica. INsa azi am aflat cu stupoare ca mai poate dura si o luna pana il vom primi. Si mai nasol e ca as vrea sa o mai vada cineva la Bucuresti, insa am vorbit cu cativa medici care insa cand aud de carcinomatoza peritoneala cu stenoze enterale pe intestinul subtire nu-mi dau nici o sansa si nu spun sa nu ne mai obosim sa venim, mai ales ca nu avem nici rezultatul analizei de anatomie patologica. Totusi, ma rog la Dumnezeu ca sa gasesc poate pe cineva care sa ne asculte, si nu neaparat sa ne dea sperante nefondate, dar sa vrea sa ia cazul in maini si sa-si dea dovada profesionalismului. Daca stiti pe cineva in acest sens m-ar ajuta tare mult. Si daca mai puteti sa-mi dati un sfat pentru a o scapa de balonari. A incercat cu ceai de cimbru si a mers o zi-doua...mai luam pentur crampe roinita si angelica. Ideea e ca daca reusim sa inem balonarile sub control ar putea sa manance mai bine si organismul ar fi mai puternic.

IN rest, va multumesc pentru incurajari si va doresc multa sanatate voua si bb-ilor. Bobita mea sper sa fie cea/cel mai puternic si sa iasa cu bine din situatia asta.

Miri

Miri2007

Miri,

Imi pare tare rau ca vestile nu sunt bune.
Eu ti-am scris numele a doi medici prima data cand ai intrebat. Ai incercat?

Mergi la inceput

gudinde,incep sa ma simt personajul acela interpretat de Marin Moraru care a pus mii de intrebari legate de administrarea aspirinei:"inainte de cafelutza sau dupa cafelutza?".
Dar mizez pe rabdarea ta si te intreb:in ce cantitate trebuie baut ceaiul?Este suficienta o cana in fiecare dimineata?(de trei ori,pentru ca meriti!)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aerlilian

gudinde,incep sa ma simt personajul acela interpretat de Marin Moraru care a pus mii de intrebari legate de administrarea aspirinei:"inainte de cafelutza sau dupa cafelutza?".
Dar mizez pe rabdarea ta si te intreb:in ce cantitate trebuie baut ceaiul?Este suficienta o cana in fiecare dimineata?(de trei ori,pentru ca meriti!)

aerlilian,

Stai linistita ca de asta suntem aici sa ne ajutam una pe alta.

Avand in vedere ca tu nu ai deficienta progesteronica poti lua o cana. Daca aveai deficienta .... era alta poveste.
In orice caz sa stii ca iti va "dicta" si organismul. Adimercedes spunea ca uneori simtea nevoia de cate o cana de ceai (era deja insarcinata si incerca incet incet sa nu mai bea). Organismul uman e o minune. Si mie mi se intampla pur si simplu sa simt nevoia sa iau Omega 3 daca am uitat sa iau in vreo zi sau sa simt efectiv nevoia de progesteron in faza luteala (bine eu am si deficit de progesteron). Asa ca as zice incepe cu o cana si vezi cum te simti.

Repet ceaiul ia-l dupa ovulatie. Nu stiu cum ti-o motitorizezi: cu testele, ecografic sau esti una din fericitele care simt intepaturi la nivelul ovarelor+glera progesteronica aferenta si atunci stiu cand incepe faza luteala.
Ideea este ca un adaos progesteronic inainte de ovulatie o poate inhiba. Bine acum o cana de ceai de napraznic nu are acelasi efect cu o pastila de duphaston asa ca nu e cazul sa ne panicam sau sa fim mai catolici decat Papa. Iti ziceam in general de ce se ia progesteronul dupa ovulatie.

Mergi la inceput

La asemenea explicatie,si ultima"loaza" ar trebui sa inteleaga...Sigur,acum totul imi este foarte clar,voi face precum spui draga mea,gudinde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna,

Cu medicii am incercat. Am mai aflat si eu cateva nume. Am incercat la toti, mai putin dr. Blidaru la care nu pot ajunge. Am inteles ca ar fi in concediu. Am sa mai sun sa vad daca nu s-a intors mai repede.

Din pacate cu toti cu care am vorbit, cand aud diagosticul ridica din umeri si nici macar nu mai vor sa o vada. Ori asta mi se pare dezarmant. Zilele astea am sa aflu rez la anatomie patologica si poate cu acesta in mana va vrea cineva sa vorbeasca cu noi. Avem si noi totusi dreptul la o a doua opinie.

Merci mult de ajutor.

Miri

Miri2007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miri2007

Buna,

Cu medicii am incercat. Am mai aflat si eu cateva nume. Am incercat la toti, mai putin dr. Blidaru la care nu pot ajunge. Am inteles ca ar fi in concediu. Am sa mai sun sa vad daca nu s-a intors mai repede.

Din pacate cu toti cu care am vorbit, cand aud diagosticul ridica din umeri si nici macar nu mai vor sa o vada. Ori asta mi se pare dezarmant. Zilele astea am sa aflu rez la anatomie patologica si poate cu acesta in mana va vrea cineva sa vorbeasca cu noi. Avem si noi totusi dreptul la o a doua opinie.

Merci mult de ajutor.

Miri

Miri2007

Ai incercat si la doctorita Silaghi?
Oricum mai incearca la prof. Blidaru. Oricum la dansul se intra ffffff greu si se asteapta fffff mult pt ca este extrem de ocupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

MRL imi pare rau pt FIV-letz. Dar ma bucur ca vad ca nu vrei sa renunti. Eu nu stiu ca napraznicul ca interfereze cu cretisoara dar la tine fiind vb de formarea ovocitelor nu stiu cu cat te ajuta napraznicul si cretisoara. Eu cred ca tot un reglator hormonal iti tb si ceva proteine care stiu ca ajuta la formarea foliculilor/ovocitelor. Tu stii ca sunt pro-Maca ca de aici am capatat si porecla Mama Maca dar sunt si pro-Vitex care e tot un reglator hormonal. Vitexul e mai mult progesteronic si ca si napraznicul care e tot progesteronic nu cred ca ar fi indicate, progesteronul se creeaze dupa spargerea foliculilor iar tie iti tb ceva pt faza foliculara , de creeare a ovocitelor.
Sfatul meu e sa nu renunti la Maca (care nu cred ca e vinovata de scaderea endometrului) si sa iei in continuare Omega3 si o dieta bogata in proteine sanatoase si saraca in carbohidratati care am auzit ca nu sunt buni pt fertilitate. Gratar de de pui fara piele, curcan, vita, mazare si alte legume care contin proteine. Cauta pe net legume care contin proteine si incearca sa mananci cat mai multe. Ce grupa sanguina ai? Eu de ex am 01 si dc mananc carbohidratati incep sa pun pe mine si de aici mi se trag alte complicatii colesterol, glicemie oscilanta si hipotiroidiei. Dc mananc proteine si exclud carbohidratatii sunt supla si toate celelalte incep sa-si revina. Vezi ca sunt pe net diete pe grupe sanguine , dc nu gasesti spune-mi. Stiu ca pare o prostie chestia asta dar eu am verificat-o si m-am convins ca nu e asa.
Nu stiu dc ai citit cateva pag in urma unde am scris despre un produs naturist care imita hormonul tineretii. Studiaza si ac produs si poate ceri si parerea unui biolog. Eu cred ca e bun.
Te si succes. Dc mai vrei ceva informatii scrie-mi

Miki

Mergi la inceput