Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!
Raspunsuri - Pagina 18
RamonaD spune:
Buna!
Ce sa va zic?Doamna Zegheru le da de scris copiilor,nu gluma!Chiar nu ne putem plange;le controleaza fiecare tema si le scrie-n caiet "tema neefectuata" daca nu scriu,sau daca scriu urat" scrie mai frumos","pastreaza spatiile intre cuvinte" si asa mai departe.De fapt,mai mult ne atrage atentia noua,parintilor,pentru a vedea daca-i controlam!Mie-mi place de dansa ca este exigenta;copiii-si fac temele singuri-i-a invatat sa se descurce,sa fie independenti.Joi,in a treia zi de scoala i-a scris in caiet lui COsmin,de exemplu:" tema se scrie pe alt caiet!",pentru ca din clasa a doua avem caiet de clasa si caiet de teme la romana si la matematica,si pentru a-i deprinde cu asta i-a atentionat.
Cosmin face temele imdediat dupa ce mananca de pranz;desi unii prefera sa le dea o pauza dupa scoala si sa-i puna sa doarma sau sa iasa in parc,eu cred ca-i mai corect sa-si faca temele cand vine,cat are materia proaspata-n cap si pentru a nu mai avea griji pana seara-isi face temele si gata!Daca are de citit dupa ce scrie ii dau o pauza;si de cele mai multe ori are(si daca nu are il pun eu,oricum!)
La romana suntem la pagina 9-Alfabetul;la matematica suntem la numerele naturale de la 30 la 100-tema au avut ex:3,4,5,6,7,8,9,10/pagina 10.Azi nu le-a dat nimic din culegere.
Va scriu si maine,pa pa!
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
Alma2006 spune:
Multumesc pentru raspuns Lala!
Nici eu nu-i permit sa lase lectiile pentru seara dar de cand a inceput clasa a 2-a a inceput si lupta pentru rezolvarea lor! El are sentimentul ca nu e nimic serios(de unde oare?)si ca sa le rezolve trebuie nu numai sa stau langa el ci sa urmaresc varful stiloului lui!
Cum intorc privirea in alta parte cum porcoveste literele sau le mananca! Nu e o solutie, asta e clar si de aceea vreau sa-i demonstrez ca sistemul lui nu este bun. Ca se amageste singur! Sper sa reusesc! Si sper sa ma ajute invatatoarea! Daca ea nu-i va spune nimic va fi rau. Dar totusi sper ca argumentele mele vor fi suficient de solide!
Cu concurenta intre el si alti colegi am incercat dar este genul de copil care se raporteaza intotdeauna la el si prea putin il intereseaza ce fac altii. Si cand ma gandesc ca la grupa pregatitoare era ambitios si competitiv si nu suporta sa fie pe locul 2... Acum se aseaza singur pe locul I si considera ca detine adevarul absolut! Argumentele lui sunt logice si inteligente dar evident ii lipseste experienta care sa-i demonstreze ca teoria si practica pot fi lucruri total diferite.
O sa incerc sa-l amenint ca-i arat caietul de romana senseiului(el face Ninjutsu) pentru ca de el ii e cam frica si poate de frica, de rusine se da pe brazda!
Off! Gata! V-am plictisit destul cu problema asta!
Dupa ce vorbesc cu doamna va spun ce am rezolvat!
Pupici tuturor!
cge spune:
Alma, la noi a mers urmatorea chestie cand nu vroia sa lucreze suplimentar.
Cand a vrut o jucarie/participat la o aniversare, i-am raspuns ca nu il las/cumpar jucaria ca nu e obligatoriu, e suplimentar. Si m-am tinut de cuvant.
Obligatoriu, este sa ii cumpar mancare.![]()
Bafta, si rabdare multa, poate reusesti sa gasesti o solutie fara sa il muti.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Mercedes spune:
Alma- iti doresc rabdare, sunt convinsa ca vei reusii!
Stiti cumva unde apar lecturile obligatorii pentru clasa doua sau mai bine zis minimul de lecturi care trebuiesc citite in acest an?
RamonaD spune:
Alma,cu ajutorul tau va reusi sa-si stabileasca niste reguli!Succes!
Cosmin maine merge la teatru cu clasa.Nu pot sa spun ca nu mai pot de bucurie;stiu cat de mult timp vor pierde-n trafic;e groaznic!Am mers o data si eu cu ei;copiii erau plictisiti,transpirati;asta este!Daca nu-l lasam era obligat sa mearga la scoala si faceau ore intr-o clasa combinata cu toti copiii care nu se duc la teatru;practic n s-a fortat mana.Ca mi-a zis ca se pun absente celor care stau acasa.Si tare-as fi vrut sa stea...maine e ziua lui si implineste 8 ani!
Va pup si aveti grija de pitici!
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
helbi spune:
Ramona, sa-tzi traiasca si sa va aduca numai bucurii.
La multi ani, Cosmin si mult succes la scoala!
Eu am facut urarile de azi, ca maine suntem la o aniversare (dar 7 ani face acest baietel). Si mai avem inca vreo 2 cunostinte pe 3 octombrie:-)
Eu zic ca va fi bine la teatru. Uite, Bianca a fost azi la Zoo si a fost frumos. Ei se simt bine cind sunt in compania altor copii si mai ales, cind nu merg la ore![]()
Vin cu o propunere: Vreti sa adaugam la listutza, linga scoala si data de nastere a copiilor? Asa i-i avem sub "ochi" si stim si noi cind avem de sarbatorit.
Bianca Elena: 04.01.2000
Lala, daca pt tine e putin obositor acum sa tii listutza, sa ne spui!
P&ANA spune:
am intrat sa va salut.
am prea multe de spus ... dar timp putin.
ramona , la multi ani baiatului tau si multa sanatate.
alina71
a fi om e lucru mare...
cld spune:
buna fetelor si multumesc de primire!
pe scurt despre noi:
romana de la editura anna+"sa deslusim tainele textelor literare" aferenta de carmen iordachescu
matematica + culegere pentru cls I-IV de angelica calugarita
cunoasterea mediului, ed. fizica, ed. plastica, abilitati practice si optional care anul acesta este ceva tot gen abilitati practice.
dupa cum vedeti nu facem limba straina.
constat cu placere ca desi stam la tara, cu exceptia limbii straine, stam destul de bine.
L-am dat la scoala la 6ani si 4 luni tocmai pentru ca mi-a placut doamna si nu m-am inselat.Are fetita in clasa cu noi si stie bine cam cit trebuie sa le dea de scris(la cit fac fata ei) si anume: 5-6 ex la mate din manual sau culegere si 2-3 pagini la romana tot asa din manual sau culegere.
problema mea este ca desi el este destul de constiincios in ceea ce priveste temele, nu si le face singur sau cu bunica.Ma asteapta pe mine pina vin de la servici la ora 16 si abia atunci le facem.Nu pot sa il fac sa scrie singur si eu doar sa il verific.(desi isi rezolva singur temele, dar trebuie sa stau linga el)
o alta problema a mea este ca scrie un pic mai urit deoarece scrie cu mina stinga si pentru ca scrie foarte repede mai maninca cite un â.
suplimentar fata de teme nu prea vrea sa faca, dar avind in vedere ca nu a mers aproape deloc la gradinita sint multumita cum se prezinta acum.
am inceput si eu sa ii promit ca atunci cind o sa mergem la cumparaturi o sa-i cumpar ce masinuta vrea daca scrie mai frumos si parca, parca incearca sa scrie un pic mai ordonat.
si ultima problema (din acest mesaj
) este ca avem 1.32cm si 47 de kg.nu este deformat, dar cred ca este cam grasut si nu stiu ce sa mai fac.Nu maninca fast-food, chipsuri, snacksuri sau sucuri acidulate decit foarte rar, merge zilnic cu bicicleta si nu sta mai mult de 1/2 ora/zi la calculator si analizele sint in regula.Cred ca asa sintem noi mai plinuti.![]()
sper ca nu v-am plictisit cu problemele noastre.
Alma2006 spune:
Multumesc mult tuturor pentru incurajari!
Acum nici eu nu am timp sa scriu prea mult dar vreau si eu sa-i urez lui Cosmin La multi ani, sa fii sanatos si mami sa se bucure de tine in fiecare zi!

Sebi - 23 Octombrie 1999(impreuma cu tati
)
David - 30 Octombrie 2003
Pupici si o zi buna tuturor!