Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

quote:
Originally posted by cld

buna!
mai primiti o mamica de clasa aIIa, care se confrunta cam cu aceleasi griji si probleme ca si voi?
claudia - mama de GEORGE, 7 ani si 5 luni, prahova

cld bine ai venit !
asteptam sa ne impartasesti si impresiile tale.

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

quote:
Originally posted by cld

buna!
mai primiti o mamica de clasa aIIa, care se confrunta cam cu aceleasi griji si probleme ca si voi?

Bine ai venit!
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alma2006 spune:

quote:
Originally posted by cld

buna!

Bine ai venit cld!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Buna,
Noi am intrat tare in lectii, desi in calsa I am fost cam rasfatati fara prea multe teme pentru acasa, acum avem din belsug. Folosim carti de la editura Constelatia - Ortograme Ilustrate, Magia Povestilor si Culegere de Exercitii si Probleme din care avem teme de week end. Deoarece noi avem program la scoala mai prelungit(pana la ora 16) acasa lucram mai liber, eventual citim o lectie sau o poveste si facem fise pe care le mai scot de pe internet.
Puiul meu a venit inca din prima saptamana de scoala cu impresia ca anul acesta va fi mai greu, probabil va fi mai mult de lucru insa mai greu nu, cel putin asa am auzit. Mai greu va fi din clasa a III cand vor face inmultiri si inmpartiri.
Multe succese la scoala

Mergi la inceput

Seara buna tuturor!
Vineri copilul meu nu a facut ore din cauza unor probleme pe care le-a avut doamna. Drept urmare m-am bucurat ca voi putea sa-i dau ceva mai multe teme! DAR: Surpriza! A refuzat total sa discute despre teme, a spus ca are timp si ca le va face! M-am suparat si l-am lasat sa faca cum crede el de cuviinta amintindu-i ca daca pana duminica la ora 20 nu le va face nu le va mai face deloc si se va duce cu temele nefacute. Asta s-a si intamplat! A incercat sa ma convinga sa-l trezesc la 6 dimineata ca sa-si rezolve exercitiile dar in mod clar am refuzat. Inainte de a se baga in pat imi spune cu nonsalanta ca doamna oricum ii lasa la inceputul orelor sa verfice daca mai au ceva de facut si chiar sa termine!

Ce este si mai frumos urmeaza: eu de suparare nu am mai verificat ce teme are copilul meu si acum cand m-am uitat nu stiam daca sa rad sau sa plang!

Lala voi lucrati dupa aceleasi manuale si poti sa verifici: A avut 3 exercitii la romana (2,3,4 de la pag 9 din caietul special partea I, extrem de simple) si de unit la matematica niste puncte numerotate astfel incat sa rezulte un caine si o pisica!( vezi caietul de matematica - jocuri- pag. 12)

Si toate astea de joi pana luni!

Sunt tare curioasa daca doamna ii va spune ceva! Daca insa nu-i spune ea lui ii spun eu ei! Partea proasta este ca nu am NICIO sustinere din partea parintilor! Ei sunt multumiti, copii fericiti iar eu par nebuna!

Asta e! Sper sa nu va plictisesc cu povestea asta dar pentru mine chiar este o problema si faptul ca am cu cine sa ma sfatuiesc inseamna mult.

Judecati si voi: E chiar OK sa dai atatea teme pentru 3 zile? Si asta nu e o exceptie se intampla destul de des! Ce este mai rau este atitudinea pe care o are Sebi fata de teme! Si atitudinea asta este oarecum intretinuta de invatatoare!
Asa cum am mai spus nu este un copil care sa aiba rabdare, mai ales la lb. romana, iar situatia asta ii da apa la moara si o transforma pe doamna in Ileana Cosanzeana iar pe mine in Balaurul cu Sapte Capete!

Va mai tin la curent!
O saptamana excelenta tuturor si succes puiutilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alma, draga mea...... astfel de teme au avut si copii aici, DAR pe linga a uni niste puncte au mai primit si alte exercitii. Am citit si eu povestea ta. E clar ca a nimerit intr-o clasa in care ritmul e mai lent, iar tu iti doresti mai mult pt el. Interesant ar fi sa gasesti niste metode sa-l motivezi. Uite, de ex. anul trecut am aflat de la o mamica de la o clasa paralela ca fetita ei citeste in fiecare seara inainte de culcare. Cum fetita nu stia mai deloc germana, avea nevoie de mai mult lucru suplimentar. INSA eu m-am "folosit" de asta si i-am spus Biancai si asta a motivat-o sa citeasca si ea benevol inainte de culcare. Expresia a fost ceva de genul: "Dar ce, ea e mai buna ca mine?" E adevarat ca ele erau prietene si asta a declansat o competitie ....poate n-ar fi rau daca ai gasi un prieten de-al lui, la o alta clasa/scoala pe care sa i-l dai ca exemplu..........

Noi de maine intram in ultima sapt. de scoala inainte de vacanta-. Va fi o saptamina scurta: marti, dupa dictare i-i duce la gradina zoologica pt orele de cunoasterea mediului, apoi miercuri e ziua Germaniei, deci e liber.........Miercuri are 2 invitatii la zile de nastere, ambele in afara orasului. Una am confirmat-o de muuuuuul. Alta am primit-o azi..........o las pe Bianca sa decida unde mergem miercuri si unde mergem alta data.

Azi a fost o zi frumoasa la noi, asa ca am iesit cu bicicleta, am facut jogging amindoua, am mers in IKEA (ca a fost deschis - in mod normal aici nimic nu e deschis duminica) si copila a stat 4 ore in Kinderparadis.........

Va dorim o saptamina frumoasa si, chiar daca programa e alta, urmarim cu interes ce fac copii din aceeasi clasa, in alte tari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Alma cam putin intradevar
Sunteti in clasa d-nei Nicolae ? Eu am avut de ales intre aceasta d-na si d-na noastra si am evitat-o tocmai din motive de lejeritate a cerintelor. In rest am inteles ca e ok.
Poate i-a lasat mai liberi saptamana asta sa se reacomodeze cu scoala ?
Al meu chiar comenta " ce-a patit doamna de ne da mai putine teme ca anul trecut ?! "
Dar ei au avut clar de lucru mai mult decat Sebi, plus tema scrisa la Mediu ( pe caiet de biologie sa se invete cu stilul dictando ), plus engleza.

Acum eu spun ca ar trebui sa te duci frumusel la scoala si sa ai o discutie cu invatatoarea in care sa ii expui clar problema ta : lectiile obligatorii sunt putine din punctul tau de vedere iar Sebi nu coopereaza sa lucreze suplimentar daca nu sunt lectii venite de la scoala .

Asta odata : eu anul trecut l-am facut sa lucreze suplimentar prin sistem de recompense - daca termina un capitol din culegerea de matematica si unul din cea de romana avea dreptul sa isi aleaga o jucarie pe care sa o cumpar. a functionat si nu a mai comentat de ce trebuie sa faca in plus, acum face si fara recompensa.

Noi atat anul trecut cat si anul asta lucram acasa dupa culegerile de la editura Paralela 45 " Foarte bine - romana cl a II a " si " Mate 2000/7 cl a II a "

Astea doua culegeri am de gand sa i le duc si doamnei la vizionare si sa le transform in obligatorii

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Da Lala, la ea suntem! Ceea ce ma deruteaza este ca pana anul trecut ea chiar dadea suficiente teme elevilor! Si a dat o clasa foarte buna de a cincea! Stiu asta din sursa sigura iar ca pedagog nu ma pot plange: ceea ce le explica in clasa Sebi nu numai ca intelege dar nici nu uita!
Problema este ca d.p.d.v. al exersarii scrierii stam foarte foarte prost si cum lui Sebi nici nu-i place sa scrie (nu i-a placut niciodata nimic din ceea ce avea legatura cu creionul sau stiloul) iti dai seama ca e dezastru! La un moment dat a vazut si ea ca Sebi are nevoie de putin mai mult exercitiu, i-a spus de fata cu mine sa mai exerseze dar atat.

La sfarsitul saptamanii vreau sa am o discutie cu ea referitor la asta.
Poate si-a schimbat metoda sau poate ii ia treptat, nu stiu! Ce pot sa spun este ca pentru Sebi e o metoda paguboasa deocamdata! El are nevoie de un stil cazon de lucru altfel i se pare ca se poate sustrage de la indatoriri.

Eu practic nu dau vina exclusiv pe ea dar imi doresc o conlucrare! Vreau sa facem echipa pentru a scoate ce este mai bun din copil!

La matematica iti spuneam anul trecut ca se descurca si ii place! Si anul asta la fel! Ii pica fisa foarte repede la exercitii si probleme si ii place ca totul se finalizeaza repede! La tot ce inseamna scriere insa... Tot ce necesita un pic mai mult migala il pliciseste si daca ia un FB la mate si un S la romana el e multumit! Nu tin la calificative absolut deloc dar relaxarea lui in fata unor calificative slabe la romana ma dezarmeaza! Argumentul lui este ca e bun la mate!
Chiar si asa in ultimul timp nu vrea sa-si mai faca temele! Chiar si la matematica! Sustine ca sunt oricum putine (chiar si cand nu sunt asa de putine), ca are timp si pana seara le va face! (Daca doamna tot nu le face nimic...)

V-am spus ca l-am trimis astazi cu tema nefacuta la scoala! cand l-am intrebat ce a facut mi-a spus triumfator:" Doamna nu mi-a verificat temele si asta inseamna ca eu nu am mintit-o! "

Maine il las la fel! I-am spus acum de teme, a zis ca le va face dar eu nu-l vad sa fie nicicum bantuit de problema asta! Imi doresc sa vina maine cu trei de I daca se poate! Iar joi sau vineri inarmata si cu argumentul asta ma duc sa vorbesc cu ea!

Lala voi sunteti la d-na Badea?

Cam atat deocamdata!
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Acum m-am lamurit .
In grupa noastra de absolventi de gradinita au fost doua tabere pentru scoala noastra : una de exigenti ca mine ce am ales-o pe d-na Neagoe si una de mame ce au cerut referinte pentru o d-na buna dar care sa nu streseze copii , d-na voastra ( o mamica avea deja un copil ce trecea a cincea din generatia dansei si de la ea stiam de lectii putine). Educatoarele noastre ce au trimis generatii intregi in scoala si le stiau foarte bine ne-au informat inainte despre fiecare si noi parintii am ales.
De aceea iti spuneam ca eu stiu mamici din clasa voastra care ne compatimeau anul trecut pentru volumul mare de teme.
Stiu si eu ca din punct de vedere al pedagogiei ambele exceleaza .

Sunt convinsa ca daca te vei duce sa vorbesti cu dansa in particular si sa ii explici situatia va intelege si va conlucra cu tine.

Bafta multa !

PS : eu nu ii permit piticului sa lase lectiile pentru seara .
La noi regula este venit de la scoala, mancat, lectii, antrenament ( in zilele de antrenament) si apoi joaca .
Functionam pe sistem de recompense si pedepse cand il mai apuca amocul si vrea sa incalce regulile ( sau amenintari ca il parasc doamnei ori lui sensei ).
In cazul in care la noi se duc cu lectiile nefacute primesc un perdaf in clasa si inscriptia tema neefectuata pe caiet .
Le controleaza zilnic.
Bogdan dupa prima abatere nu i-a mai trebuit a doua oara ...

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Buna!
Ce sa va zic?Doamna Zegheru le da de scris copiilor,nu gluma!Chiar nu ne putem plange;le controleaza fiecare tema si le scrie-n caiet "tema neefectuata" daca nu scriu,sau daca scriu urat" scrie mai frumos","pastreaza spatiile intre cuvinte" si asa mai departe.De fapt,mai mult ne atrage atentia noua,parintilor,pentru a vedea daca-i controlam!Mie-mi place de dansa ca este exigenta;copiii-si fac temele singuri-i-a invatat sa se descurce,sa fie independenti.Joi,in a treia zi de scoala i-a scris in caiet lui COsmin,de exemplu:" tema se scrie pe alt caiet!",pentru ca din clasa a doua avem caiet de clasa si caiet de teme la romana si la matematica,si pentru a-i deprinde cu asta i-a atentionat.
Cosmin face temele imdediat dupa ce mananca de pranz;desi unii prefera sa le dea o pauza dupa scoala si sa-i puna sa doarma sau sa iasa in parc,eu cred ca-i mai corect sa-si faca temele cand vine,cat are materia proaspata-n cap si pentru a nu mai avea griji pana seara-isi face temele si gata!Daca are de citit dupa ce scrie ii dau o pauza;si de cele mai multe ori are(si daca nu are il pun eu,oricum!)
La romana suntem la pagina 9-Alfabetul;la matematica suntem la numerele naturale de la 30 la 100-tema au avut ex:3,4,5,6,7,8,9,10/pagina 10.Azi nu le-a dat nimic din culegere.
Va scriu si maine,pa pa!
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput