Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!
Raspunsuri - Pagina 13
CristinaT spune:
Multumesc... am inceput cam aiurea anul. In fiecare seara am cautat cate ceva, timp de cateva ore. Luni seara a pierdut caietul de teme de vacanta pe care abia il terminasem... iar aseara am innebunit cautand culegerea de matematica. Simt ca nu mai pot. Mi-e mila de ea ca va lua note proaste ca isi pierde lucrurile.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
Ps: azi avem sedinta, abia astept sa vedem ce zice doamna.
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
Bravo Bianca
Andreia mereu raman uimita dupa ce iti citesc mesajele de cat de diferite sunt metodele de predare .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2)
si eu la fel...
si tot astept un sistem bine gandit. ca ,daca la sc. primara mai e cum mai e , din ce aud ca se intampla la generala si la liceu ....
alina71
a fi om e lucru mare...
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by alina71quote:
Originally posted by Lala_D
Bravo Bianca
Andreia mereu raman uimita dupa ce iti citesc mesajele de cat de diferite sunt metodele de predare .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2)
si eu la fel...
si tot astept un sistem bine gandit. ca ,daca la sc. primara mai e cum mai e , din ce aud ca se intampla la generala si la liceu ....
alina71
a fi om e lucru mare...
alina71
a fi om e lucru mare...
helbi spune:
quote:
Originally posted by CristinaT
Multumesc... am inceput cam aiurea anul. In fiecare seara am cautat cate ceva, timp de cateva ore. Luni seara a pierdut caietul de teme de vacanta pe care abia il terminasem... iar aseara am innebunit cautand culegerea de matematica. Simt ca nu mai pot. Mi-e mila de ea ca va lua note proaste ca isi pierde lucrurile.
Ps: azi avem sedinta, abia astept sa vedem ce zice doamna.
Cristina, daca te incalzeste cu ceva
Lala, si eu va urmaresc postarile cu mare atentie. Anul trecut am tot comparat sistemele de invatatmint, anul asta cred ca ma las pagubasa. Ce nu au faut anul trecut, ca de ex. adunari/scaderi peste 20 sau scrisul de mina, au facut deja in cele 5 sapt. de cind a inceput scoala. Si, asa cum am ami spus, incep curind cu inmultiri/impartiri.
CGE, eu te astept cu interes cu explicatii despre cursul de arta dramatica
Oanagabriela, bravo Antoniei pt rezultatele pe care a inceput sa le obtina anul asta si ma bucur a acum te-ai mai linistit!
CristinaT ai fost mortala cu intrebarea despre vacanta
CristinaT spune:
helbi, felicitari Biancai! Eu nu am curaj inca... si nu cred ca se va intampla curand.
Oanagabriela, felicitari Antoniei pentru rezultatele bune.
helbi, incepusem anul foarte fericita si cu mari asteptari. Cand colo ... aseara am cautat cartea vreo 3 ore... am rascolit totul... mai ales ca maica-mea a zis ca a vazut cartea in casa. Ca sa copiez de la cineva, mi-ar fi luat 2-3 ore: o ora pana ajungeam la vreo colega de clasa, si inca o ora pana acasa (si aici cred ca sunt indulgenta!). Fara sa mai pun la socoteala timpul pana gaseam un copiator. Asat in conditiile in care la 19.00 am ajuns acasa. Deci chiar daca faceam rost de culegere nu ar fi timp sa faca temele.
Ps: culegerea a fost gasita, o uitase la tara. Deci bunica acolo o vazuse! Sper ca nu vom mai cauta nimic.
RamonaD spune:
Oanagabriela,zi-mi si mie ce inseamna calificativul T la voi,ca sunt curioasa!
Au venit si rezultatele de la cele 2 teste date-la matematica FB si la romana -FB.e un inceput bun;chiar mi-a zis Cosmin ca i s-au parut usoare...Nu stie el ce-l asteapta anul asta...
Helbi,voi faceti deja compuneri?!Doamna ne-a zis ca vor face si ei,dar mai tarziu.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
cge spune:
Buna,
Oana, felicitari Antoniei ptr inceputul bun.
Antonia si Victor sunt prieteni buni, se joaca frumos, si discuta intre ei.
Cristina, te inteleg perfect, asa era si la noi anul trecut.
Mai rau era ca Victor isi facea tema si uita caietul la after-school
, sau ca noaptea dupa ce se culca (eu eram si cu Anca care avea 1 an si mergea la gradi- culcat devreme deci) eu faceam ghiozdanul si cautam stilou/guma/rigla cate o ora.
Dimineata, ii spuneam :"Gata, te duci, fara, n-am gasit stiloul" si Victor raspundea "Nici nu aveai cum, i l-am imprumutam lui X ca eu terminasem de scris si el nu avea cu ce sa scrie".

De asta, ma bucur de sistemul de aici, in care nu aduce de la scoala decat agenda scolii, si fisele cu tema.
El are teme mai putine, caci invatatoarea e constienta cat de obositi sunt dupa 6-7 ore de franceza. Se concentreaza destul de mult ca sa inteleaga in franceza.
Dar daca tot are teme putine, facem suplimentar dupa manualele din Ro.![]()
![]()
A, si te inteleg cu vacanta, noua ne-au dat calendarul scolar (cu vacante si zile libere) inca de la inscriere. Il avem pe frigider, sa nu cumva sa ratam vreo zi libera.![]()
Maine e zi pedagogica, deci nu se merge la scoala.
Deocamdata, ne descurcam f. bine, am stabilit reguli, le avem scrise si incercam sa le respectam. Se vede ca si noi suntem mai calmi cu el.
In general, noi in Canada asta am castigat in primul rand, linistea si timpul de a face fiecare lucru calm.
De la 1 oct. voi merge la job, sa vedem cum va fi de atunci.![]()
Andreia, la arta dramatica, invatatoarea mi-a spus ca scopul este sa ii invete sa isi exteriozeze sentimentele. Aici arta dramatica, muzica, sportul se fac cu profesori de specialitate si nu cu invatatoarea.
Victor imi spune ca s-au jucat de-a clovnii care conversau intre ei.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
cge spune:
Ramona, calificativul T cred ca e "Tres bien".
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Lala_D spune:
Am avut sedinta .
Am stabilit programa : 7 ore romana , 4 matematica, o ora de desen, una de muzica, una de cunoasterea mediului, una de abilitati practice,una de religie, 2 de sport ( cu profesor de sport, in sala ), 3 de engleza.
In semestrul 2 vor trece la caiete dictando pana atunci vor scrie la cunoasterea mediului pe caiet de biologie asa incat se antreneaza.
La fel si un repertoar care este liniat tot dictando.
Vom avea o excursie in toamna asta.
Si avem caiete speciale la romana si matematica si probabil si culegeri.
Cam atat.
Saptamana viitoare vor avea si ei verificari la romana, matematica si lectura de vacanta.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2
)
oanagabriela spune:
cge (Cristina)
In primul rind BAFTA la noul job si sa fie cu noroc! 
Intr-adevar este o mare usurare ca aici isi tin toate cartile, caietele si rechizitele la scoala (deci scade drastic probabilitatea de a uita ceva). Vineri aduc acasa toate caietele de exercitii pe care au lucrat in clasa si diversele teste corectate. Parintii sint obligati sa le verifice si sa semneze ca au luat cunostinta. Pe urma au o agenda in care scriu in fiecare zii temele pentru a doua zi (deci vin acasa cu cartea / caietul necesar), plus alte mesaje ale invatatoarei sau ale parintilor.
Am inteles ca in clasa II accentul se va pune pe citit si interpretat texte, imbogatirea vocabularului (vor lucra si ei cu dictionar, dar dupa Craciun), pe scris (ortografie, caligrafie), iar la matematica vor continua adunarile (acum au inceput calculul mental cu numere pina la zece), scaderi si mai tirziu inmultiri cu numere pina la 10. Vor face si ceva compuneri scurte, probleme de matematica, putina geometrie (adica desen de figuri geometrice).
Este clar ca fiecare tara are un fel diferit de-a planifica diversele etape, atit ca durata, cit si ca ordinea in care se fac. Dar in final toti copiii ajung cam la acelasi nivel.
Noi inca mergem aproape in fiecare dupa-masa in parc (pina se insereaza si numai dupa ce terminam lectiile) si se joaca cu prietenii. Deci inca nu facem nimic in plus (dar primeste destule lectii de la scoala). Motivul: afara este inca destul de cald, iar iarna este tare lunga la noi in Quebec, si vom stat in casa pina ne vom satura
(numai bine sa facem lectii si sa citim...
).
In alta odine de idei, am fost marti cu Antonia la dentist pentru controlul de 6 luni si totul este in regula. Dupa ce a avut deja 2 mici carii acum 2 ani, acum suflu si in iaurt.