Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Am uitat sa va zic-Cosmin invata la scoala generala nr.98-Avram Iancu-sectorul 4.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Bafta in noul an scolar!

Noi am intrat in a 5-a sapt de scoala si de azi si pina simbata e o actiune in scoala: I walk to school! A fost si anul trecut si scopul ei e sa i-i determine pe parinti sa lase copii sa mearga pe jos la scoala, ca 99% vin cu masinile pina in buza scolii. Asa ca, saptamina asta clasa care aduna cele mai multe stampile castiga un aparat foto, iar copii care primesc cele mai multe stampile (una pe zi) primesc si ei un premiu.
Ideea e sa mearga pe jos macar cei 300 m de la coltul strazii pina la scoala. Noi nu ne facem pb ca nu avem masina, iar Bianca merge deja de mult jumate din drum singura (si are de mers cu tramvai - aici mergem impreuna, apoi cu Bus si pe jos inca 10 min, iar parte cu bus-ul si pe jos o parcurge singura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Un an scolar plin de succese si de bucurii !

Noi am primit ca si manuale :
- Romana de la Aramis
-Matematica de la Corint
-Religie
_Cunoasterea Mediului

Ramane sa vedem ce culegeri, caiete speciale vom folosi iar la Engleza dupa ce manual vor invata.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna si bafta in noul an scolar.
Noi am primit manuale urmatoare
- Romana - Aramis
- Matematica - Aramis
- Cunoasterea Mediului - Aramis
- Religie

Matematica si Romana a trebuit sa le cumpar ca era deja completate si se chinuia copilul meu sa citeasca raspunsurile ... pe care cineva nu le-a sters cum trebuie. Religia in schimb arata super. Maine primim lista de cumparaturi.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Am inceput si noi azi scoala, cu stangul, pt. ca am intarziat, am reusit performanta de a face o ora jumate pana la scoala, a fost infernal. Nu i-a tinut decat pana la 10,30 si era f. fericita dupa ce am luat-o de la scoala, a spus tuturor ca a trecut in clasa a doua, a primit-o d-na(asta pt. ca eu o tot amenintam ca daca nu-si termina caietul cu teme de vacanta, d-na n-o s-o mai primeasca in clasa a IIa, dar tot i-au mai ramas cateva pagini).
Carti n-au primit, cele pe care le aveau erau vechi si rupte, asa ca o sa le comande si-o sa le platim. A primit in schimb o culegere de romana si una de mate, banuiesc ca si pt. astea o sa dam banii joi cand vom avea sedinta cu parintii.
Pupam toti scolareii si le uram multa bafta in anul ce tocmai a inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

am inceput si noi ...
cu intirziere ,am ajuns la festivitatea de deschidere ieri dimineata si fara aparat foto! noroc cu fotograful de la scoala..
am primit si noi manuale noi insa le voi vedea abia vineri.
sunt tot 9 "boboci de cl II " in clasa iar noutatea ar fi ca incepem lectiile la ora 8.30 in loc de 9 iar la traficul din Bucuresti din zilele astea , parca nu e bine.
[helbi] , mult curaj ai sa o lasi sa mearga singura la scoala macar o portiune din drum, insa este benefic pentru fetita ta in sensul ca acumuleaza o mare incredere si curaj.

in urma cu cateva zile am facut cunostinta si cu paduchii, primiti gratis de Meli de la o colega de scoala . am gasit doar 2 specimene mari insa o multime de lindini si am auzit la stiri ca sunt destul de multe cazuri .
mult succes si o zi buna tuturor

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Alina71, aici copii sunt incurajati prin diverse actiuni sa mearga singuri la scoala. S-a ajuns ca, pe o distanta de 500 m intre casa si scoala parintii i-i pun in masini, i-i deporteaza in fata scolii, iar ideea lor e ca, copii ca socializeze dar mai ales sa invete sa caste ochii pe strada, la trafic, la diverse persoane..........A mea mergea oricum singura intre scoala si after schoo pe o distanta de cca 40 min fata de scoala, din a 2-a sapt. din clasa 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Anrdeia . nu , e chiar de admirat ca ai aceasta posibilitate.eu locuiesc in afara orasului iar fetele mele sunt dornice sa mearga in tramvai, trole, etc. - nu au mers niciodata si constat ca le cresc asa ..ca intr-o colivie ,insa nu prea am variante din pacate iar eu personal mergeam in sc. generala zilnic pana la scoala 3 Km dus si 3 km intors si pot spune ca datorez contitia fizica pe care o am , perioadei de atunci si bineinteles tuturor activitatilor in aer liber pe care le aveam in copilarie.
dar caut solutii...
o zi buna tuturor!

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Alina, eu locuiesc la 4,5 km de scoala. Casa ajunga la scoala Bianca trebuie sa mearga cu tramvai, bus si apoi inca 10-12 min. pe jos. De la inceputul clasei a doua si-a manifestat dorinta de a merge singura, insa cu trambaiul merg cu ea. Si, cam de 2-3 ori pe sapt si cu busul. Uneori, o mai duc chiar si pina la scoala, dar destul de rar (miercurea de obicei ca incepe devreme si e mai intuneric afara).
Daca locuiesti in afara orasului, e mai greu. Dar daca fetitele ince sa manifeste dorinta de a merge singure si ai posibilitatea de a merge tu cu ele jumate de drum, si jumate sa le lasi singure, mai ales ca inteleg ca merg in 2 nu ca a mea singura, incet-incet ai putea sa incerci.
Insa, trebuie sa le simti pregatite. Pe de alta parte, Bianca merge exact pe strada unde noi am locuit 6 ani, prin fata fostei noastre case......pe acea strada cunoaste oamenii, deci, nu imi fac f multe griji....e o strada putin circulata de masini........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Toata admiratia pt Bianca. Andrada e cam cu capul in nori la trecut strada si sincer, ma tem sa o las. Stie ca are cine sa se uite dupa masini si trece nestinghetita. Nu stiu cum sa o fac sa fie atenta. Adevarul e ca la noi si la trecerea de pietoni trebuie sa fii tare atent sa nu te calce masina. Pana nu de mult am avut semafor la trecerea la scoala, acum ne-au dat peste cap toata circulatia in oras.....au scos toate semafoarele si au impanzit orasul cu sens giratoriu ...e dezastru.

Mergi la inceput