intrebare pt fetele vegetariene

intrebare pt fetele vegetariene | Autor: diana2004

Link direct la acest mesaj

De 2 luni am renuntat la carne dar maninc peste ,oua ,lapte ,brinza ca aport de proteine .
Prima luna a fost bine dar de aprox 3 sapt imi scade tensiunea la 80/60 mm hg si ma simt rau din cauza asta .Beau o cafea + un nes si abia ajung la tens 9-10 .
Voi ati patit asa ceva la inceput ? Sa mai astept ca o sa fie bine ?
De fel sint o pers sanatoasa si ma enerveaza starea asta de capiere .Miine merg sa fac si niste analize .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alot spune:

Buna Diana,
Sa iti povestesc de experienta mea .... eu am fost vegetariana aproape 5 ani de zile si a fost totul ok.Cand nu a mai foat bine m-am lasat .
In mod normal regimul vegetarian e un regim de viata si trebuie sa ai o motivatie serioasa pt el.Nu trebuie sa provoace carente in organism, iar daca ai stari de rau asa de repede parerea mea e ca organismul tau avea carente si inainte, acum doar s-au "activat"...
Eu nu mancam carne deloc... iar pestele nu-mi placea nici inainte de a ma lasa de carne ... dar imi echilibram destul de bine fegumele si lactatele incat nu am avut probleme.Asta pana m-am mutat singura si mancam ce apucam intre doua cursuri sau seminarii; si m-am ales cu o frumusete de anemie.Dar si asta s-a manifestat dupa 7 luni dupa ce incepusem eu sa nu imi mai ingrijesc stilul de a manca.
In orice caz, pe vremea aceea ma simteam foarte bine, plina de energie si usoara.Chiar ma bate gandul sa incep din nou.
Ideal ar fi ca trecerea la un regim vegetarian sa se faca treptat, sa vina de la sine intr-un fel.Succes mult iti doresc

Ana

http://community.webshots.com/user/analamontp?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Ana ,multumesc de raspuns ,eu nici inainte nu eram mare carnivora iar motivatia pt care nu mai maninc decit peste e f simpla :sanatatea ;am 2 cazuri de cancer de sin in familie si perspectiva ma ingrozeste .Am citit ca mai multe studii au aratat ca un regim fara carne rosie dar cu multe legume si fructe scade riscul .
Nu ma gindesc sa renunt pt ca nu-mi este greu sa nu maninc carne dar doream sa stiu daca e ceva normal pina se obisnuieste organismul sau sa-mi fac analize si sa iau ceva masuri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Cred ca e nevoie sa intrebi un medic ce se intampla. Doar renuntarea la carnea rosie nu ar trebui sa iti dea efectele astea.

Este posibil ca tensiunea sa fie o problema separata care doar s-a sincronizat cu schimbarea dietei.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Diana, eu nu mananc carne de 8 ani. In fiecare an imi fac analizele si mai mult de o lipsa usoara de calciu (pe care am avut`o intotdeauna) nu am avut niciodata.

Nu stiu din ce cauza ai tu aceste probleme de sanatate, dar personal nu cred ca renuntarea la carne ar avea vreun efect, mai ales ca tu spui ca mananci si peste.

Mult succes!

Blog muzical Zambiti, va rog! Un clic pour la forêt
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Exact, nici eu nu cred ca ar trebui sa dea carente un stil de viata ouvo-lacto-vegetarian, plus peste... E foarte echilibrat, dupa parerea mea. Si eu am mancat carne rosie de vreo cateva ori in ultimele luni, in rest la fel ca tine. Nu pot sa fac fata unui gratar si mai gust. Dar 4 luni pe an sunt vegetariana 100%(tin post) si n-am alte stari deosebite decat tensiunea mica pe care o am de cand ma stiu. Cafea dimineata si putin mai sarata mancare. Poti sa iei si suplimente de vitamine ca sa scapi de starea asta sau Magne B6.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Diana,

in mod normal, atata timp cat ai un regim echilibrat cu aport de proteine (lactate, oua, soia, migdale, fasole) nu trebuie sa te simti rau, ci dimpotriva. Asa cum spui si tu, cel mai bine ar fi sa faci analize.

Inainte de a renunta la carne te-ai simtit rau?

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Singura problema in cazul unui vegan este lipsa de B12 care nu se gaseste decat in proteina animala...
O carenta de B12 poate avea urmari foarte serioase si ireversibile...
In rest, nu ar trebui sa fie nici o pb daca mananci echilibrat...si mai ales in cazul unui ovo-lacto vegetarian!!!
Anemia nu rezulta din lipsa carnii in alimentantie...(sunt f multe legume sau fructe care au de 2-3 ori mai mult fier decat aceiasi cantitate de carne)

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

sinzi_ana, vrei sa exemplifici cu procent de fier care sunt legumele si fructele cu mult mai mult fier decat carnea?

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Multumesc de raspunsuri ,ma bucur ca nu din cauza regimului imi scade tensiunea pt ca nu vreau sa renunt la el.
Miine ma duc sa ma intep si sa-mi fac un echo ,am avut si simptome biliare si vreau sa vad ce si cum .

Mergi la inceput