Cand apare un bb si nu vrei asta...

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

cred ca nimeni nu a impus nimanui cum sa traiasca si ce sa aleaga in viata.
ca unele suntem pro sau contra si asta tine tot de eticul si moralul fiecaruia...zic eu.

monica mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Dreptul la liberul arbitru principe, ti-l da Dumnezeu si legea!! (oricat de triste ar fi consecintele )

si ca sa argumentez ia uite ce-am gasit pe net!!

"Căci Dumnezeu l-a făcut pe om liber de la bun început, astfel că el era stăpân pe puterea sa la fel ca pe sufletul său, liber să-L urmeze pe Dumnezeu, fără să fie constrâns de El. Căci la Dumnezeu nu există constrângere, ci doar o vointă bună. El dă sfat bun tuturor…Nu numai în lucrările noastre, ci chiar si în credintă, libertatea de alegere a omului sub propriul său control este păstrată de Domnul care spune: 'Să fie după credinta ta' "

Si cu asta cred ca mi-am linistit constiinta- incepusem deja sa cred ca sunt o criminala. Pana la urma cu atatea repetari, ajungi sa si crezi nu?

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

pai daca e sa vorbim despre Dumnezeu,atunci ar trebui sa spunem ca El a lasat omul intr-adevar liber,insa omul acesta stie ce e bine si ce e rau!
ca e "dotat" cu constiinta....

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

:) ...si eu de ce parte a barierei sunt Elise?

...Sa inteleg ca tu esti impotriva acestui drept si sustii ca drepturile foetusilor sunt mai presus de ale femeii/mamei? Corect? De partea cealalta se afla femeile care inteleg sa respecte hotararile altor femei de a intrerupe propria sarcina?

Nu a fost nici o subtilitate. Ma referea la una dintre utilitatile practice ale barierei... ca sa nu dau sensul larg; acela de a preveni ca doua entitati, aflate de o parte si alta, sa se amestece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by cami30

si sperand ca acesta ar fi ultima replica la subiect
bariera mea separa doua tabere: cea in care eu spuneam ca avortul este o alternativa/optiune/alegere pe care nu trebuie sa o judecam atata vreme cat nu ne-am aflat in situatia de a face un avort si de partea cealalta era tabara cu doamnele ce ne arunca in focul gheenei din cauza de crima, lipsa de responsabilitate, lipsa de moralitate si educatie sexuala...

THE END!

cami

Cami, sfirsitul e cind termina doamna grasa de cintat, stii tu...nu e final fara arie de final...
De fapt, finalul s-a intrezarit acum citva timp, annablue a cerut finalul, dar numai pentru acest subiect, nu si pentru o discutie serioasa, alta, pe viitor.
Cred ca e onorabil ca The End-ul sa vina fiindca din punctul de vedere al autorului, s-a spus tot ce s-a putut spune. Nu altfel!

Si autorul a spus ca da! Se poate incheia.

Discutia nu poate fi incheiata dar asta nu este dorinta autorului (adica reluarea aceleiasi idei despre cum se transforma posibilitatea in neputinta, uneori, idee pe care eu o respect).
Intre timp, o viata, dupa orele 11 trecute fix a trecut spre zari mai calme, mai senine, una care n-are legatura cu bratele iubitoare ale unei mame fiindca mama are probleme cu coloana si de aceea, fiinta nenascuta trebuie sa aiba intelegere, cine n-ar avea?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

toti stim ce este bine si ce este rau ...ca alegem uneori raul si-l deghizam in bine ...este cum spui tu cami,(si) dupa credinta noastra.

monica mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

principe partial ai si tu dreptate. Numai ca ce e rau pentru tine nu e neaparat si pentru mine.
Pentru mine e rau sa fumezi, sa bei.. dauneaza grav sanatatii si le-as interzice dar... poti sa judec eu alegerea fumatorului? Sau a bautorului de alcool? Si situatia nu e diferita pentru ca si alcoolul si tutunul duc in cele din urma la.. suprimarea unei vieti!!

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Indiferent de cit de mult ne batem cu pumnul in piept, realitatea este ca in fiecare an in lume sint peste 80 de milioane de sarcini neplanuite, 19 milioane de avorturi in tari unde acest lucru este ilegal si aproape un milion de femei mor din cauza complicatiilor rezultate din avort.

Culmea, statistic, acolo unde avortul este legal si exista o minima educatie in acest sens procentajul de femei care recurg la acest drept este mai mic decit acolo unde este ilegal. Deci ilegalizarea nu face decit sa omoare mai multe femei...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by cami30

Dreptul la liberul arbitru principe, ti-l da Dumnezeu si legea!! (oricat de triste ar fi consecintele )

si ca sa argumentez ia uite ce-am gasit pe net!!

"Căci Dumnezeu l-a făcut pe om liber de la bun început, astfel că el era stăpân pe puterea sa la fel ca pe sufletul său, liber să-L urmeze pe Dumnezeu, fără să fie constrâns de El. Căci la Dumnezeu nu există constrângere, ci doar o vointă bună. El dă sfat bun tuturor…Nu numai în lucrările noastre, ci chiar si în credintă, libertatea de alegere a omului sub propriul său control este păstrată de Domnul care spune: 'Să fie după credinta ta' "

Si cu asta cred ca mi-am linistit constiinta- incepusem deja sa cred ca sunt o criminala. Pana la urma cu atatea repetari, ajungi sa si crezi nu?

cami

Mai sus Cami se afla un citat ( pe care tu l-ai gasit pe net) din ceva, despre ceva.

Lasind la o parte ca pe net se pot gasi multe si ca dintre cele multe, alte multe se pot interpreta...da-mi voie sa observ ca citatul adus de tine aici drept argument nu se refera la maternitate, acceptata sau nu) ci la libertate ( nu am gasit nimic despre "rod", despre libertatea femeii de-a pastra "rodul", nici despre sprijinul divin pentru aceasta femeie care sa spunem ca se increde in divinitate ca sa duca sarcina/rod spre bun sfirsit/inceput) chiar si daca are alte probleme de sanatate. Sa inteleg ca tu consideri interventie divina gindul terminarii unei sarcini? Fiindca Dumnezeu il lasa liber pe om sa-si aleaga binele, libertatea?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

cami "relele" p care tu le enumeri(tutunul,alcoolul),nu sunt ireversibile si nu sunt fatale decit in anumite doze ,pe cind un avort da ,este ireversibil shi fatal.
deci sa nu comparam doua situatii incomparabile.

monica mami de print

Mergi la inceput