Un venit decent

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by adita

de cate ori mergem la socrii, la Braila, imi cumpar haine muuult mai ieftine ca in Bucuresti. mancarea e doar putin mai ieftina ca in Bucuresti, dar in general toate preturile sunt mai mici ca in capitala. e drept ca si salariile sunt mult mai mici.
din ce spui tu sunteti niste oameni chibzuiti, cu 1500 de euro va ajunge sa mai puneti si bani deoparte

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

De unde iti cumperi tu haine din Braila? caci in afara de magazinul ala mare, Dunarea se numea inainte, eu alt loc de shoping nu mai cunosc pe acolo? Si soacra mea sta in Braila, poate se cunosc!

Virgo, fetele au spus bine, pentru a trai decent in Ro., venitul trebuie sa fie undeva intre 1000 si 2000 de euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

eram sigura ca o sa deviem putin de la subiect...ei bine, mie mi s-a intamplat exact invers - adica mi-am luat din Bucuresti si Constanta haine mai frumoase la un pret mai mic decat as fi dat pe ele in Iasi.
si incaltaminte - mai ales asta.

poate e doar o impresie, mie mi se intampla si cand merg la ai mei, la Piatra Neamt, mi se pare ca e altceva in magazine.

in schimb in locurile amintite e mai scumpa distractia in oras, de exemplu.

oricum, se pare ca nu veniti in necunoscut, aveti cine sa va sprijine la inceput; da, am auzit, deja sunt in Iasi mai multe proiecte gen Green Vilage.
iar daca veti alege sa lucrati in domeniul imobiliar, nu cred ca nu veti putea avea parte de un trai decent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu cred ca in Bucuresti poti gasi haine mai ieftine. Ganditi-va numai la Europa, Niro, Doraly... sau pietele si targurile din oras.
Iar despre locatia terenului si a casei: daca aveti de gand sa faceti copii trebuie sa va ganditi in perspectiva, nu puteti trai departe de o gradinita civilizata, o scoala buna sau mai stiu.. cluburi de sport, dispensar... Cu un copil nu te poti duce in orice fundatura sa traiesti si sa-l chinui apoi carandu-l zi de zi cu masina zeci de km pana la gradinita sau la scoala. Eu zic sa tineti aproape de Iasi pentru motivul asta.
Si noi am vrut sa ne luam o casa in afara Bucurestiului dar ne-am lovit de problema asta plus cea a ajunsului zi de zi la serviciu in oras, asa ca ramane in picioare pt. cand vom iesi la pensie si vor fi copiii mari la casele lor.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Fetelor , cred ca n-ati citit mesajul meu inital , am cerut parerea fetelor care NU rezideaza in Bucuresti ( fara a le jugni pe cele care sunt totusi din Bucuresti ) . Motivele sunt foarte simple : de fiecare data cand calc in orasul ala ma apuca pandaliile , si nu numai pe mine . Si eu si sotul meu ne simtim , zilnic , furati , inselati , scuipati , impunsi si sictiriti . N-as trai in Bucuresti nici pentru toti banii din lume ! Asa cum n-as sta in Amsterdam , de exemplu , sau in alt oras mare din Olanda .

Ehehe , cunoastem noi situatia din Romania , ca n-am uitat de unde am plecat , dar , sincer , comparativ cu ce "am gasit" in Vest as prefera sa ma intorc , si sotul meu la fel , pentru linistea si sanatatea noastra si , mai ales , pentru educatia si perspectivele copiilor nostri ( unul e pe drum , al doilea o sa vina peste doi-trei ani ) . N-o sa ma intelegeti decat dac-ati fi trait in locul meu , in ultimii patru ani si ceva , total izolata de lume , straina in purul sens al cuvantului , obligata sa invat o limba extrem de scarboasa , invizibila si stinghera , in plin regres social , afectiv , profesional la numai 30 de ani . Dar gata cu regretele !

Ca sa va raspund la nelamuriri : de plecat "definitiv" nu se pune problema , poate unul dintre copii vrea intr-o zi sa studieze in Olanda , mai ales daca vorbim de facultatile din domeniul financiar . Deci , casa noastra , cu 4 camere + living , o baie uriasa de aproape 14 mp , baie de serviciu , bucatarie , casa de vara , dependinte , gradina raman spre inchiriere , este rezerva noastra , pe langa venitul din tara , chiar daca el fluctueaza sau nu exista , desi nu vad cum . Venitul meu se va ridica la un 150 de euro + orele particulare , deci hai un 250 pe luna .

Filofteia , Pitesti ... Bucuresti , tot un drac ! Am fost o singura data pe la voi si am lasat , cu foarte multi nervi , suma de 1 mil. lei vechi pentru o cina de trei persoane , nimic spectaculos , intr-o crasma de doi lei si cu chelneri impertinenti !

Deci , ore de engleza ii dam noi , ca vorbim de patru ani engleza . Maica-mea e pensionara si fosta asistenta medicala , deci bona n-am nevoie . Femeia la curatenie - maxim 20 de lei pe zi , are o vecina harnica foc si foarte , foarte modesta . Vine o data pe sapatamana .
Cursuri de canto ... s-avem pardon , am terminat Conservatorul
McDonald's ... junk food . Scump si chimical . La o pizzerie din Iasi am lasat , ultima oara , pentru patru insi , in jur de 50 RON , hai cu bacsisul 55 . Si am mancat de-am rupt !
Aveti casa la tara , mai trebuie facut ceva pe ici pe colo , inghite bani cu nemiluita ! Sorry .

Arghirmonica , bine punctat ! Si eu vin dintr-o familie de bugetari , iar cand spun 1000 de euro ... pai maica-mea fluiera . E boierie . Iar boierie ni se pare noua , privind de afara , stilul de viata romanesc : mancati ce vreti , pana si umilul cartof are gust , iesiti in oras , macar la gura-casca , benchetuiti la gratare , fugiti la munte , va doare mai putin cand vine vreo factura grasa - aici e motiv de atac de cord , fara gluma - aveti niste masini pe sosele de se zgarie strainu' cand trece pe langa voi , cu chichineata lui economica si fara stil , dati totul pentru un oaspete , camera cea mai buna , macarea cea mai gustoasa , aveti prieteni veseli , vorbiti la telefon la greu , va duceti la biserica sau mai infingeti o nunta sau un botez cu chiuituri ... viata , monser !

Nu spun , exista si multe neajunsuri . Mai multe decat are strainu' . Dar noi macar stim sa ne bucuram de viata , buna , rea , asa cum o fi ea . Pe cand strainezia - niciodata . E sclavul banului pana intra in mormant .

M-am uitat ieri dupa case , din lemn , va spuneam . O locuinta cu trei dormitoare , in jur de 120 mp , face in jur de 40 de mii . Cu marja de eroare , 55 sa zicem . La cheie si cu fundatia inclusa in pret . Aici un garaj costa 40 de mii , iar un apartament cu o camera peste 130 de mii , depinde de locatie . S-avem pardon .

Adrianaa , perspective financiare exista cu duiumul , dar eu nu m-am nascut sa fac bani ... profesional vorbind , eu aici sunt un om mort . Si meseria de casnica - cu studii superioare - nu mi se potriveste sub nici o forma . Vin , cu mare drag , la un salariu de bugetar , dar sa-mi fac meseria ! Altceva nu mai conteaza si nici nu merita . Pentru toti banii din lume , daca nu esti multumit , pot sa ai averi .

Maaaaaaama , ce-am mai scris !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelito spune:

Buna, Virgo!

Eu cred ca un venit de 2000 de euro v-ar asigura un trai mai mult decat decent in provincie (avand in vedere si asteparile voastre).

Dar, ce vroiam eu sa te intreb (oarecum off-topic), de ce nu-ti place Olanda? Sau ce iti displace atat de mult? Intrebarea mea nu are nimic tendentios, pur si simplu sunt curioasa, pentru ca eu tocmai m-am intors dupa o perioada petrecuta la Amsterdam, si mi-a placut la nebunie! Chiar ma gandeam a mi-ar placea sa traiesc la Amsterdam... Ma rog, la mine conditiile erau diferite (am fost in concediu - dar am stat o perioada destul de lunga, am o prietena acolo etc.), dar mie mi-au placut foarte mult orasul, oamenii, atmosfera. Iar prietena mea e romanca, si locuieste de vreo 4 ani la Amsterdam, a invatat limba, are un job ok, are prieteni acolo (si olandezi si romani), s-a incris la un master la Universitate etc.

Poti sa-mi raspunzi pe PM, daca vrei sa-mi raspunzi... Merci !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

virgo eu nu m-as risca sa conduc masina fara casco: vara asta am gasit-o lovita in parcarea din constanta (fara casco ma costa cam 300 de euro reparatia), zgariata in parcarea din Buc...
eu detectez ceva ironie si spirit de "stiu eu mai bine" in mesajul tau, motiv pt care ma retrag de pe tipic...

BTW-am locuit 2 ani in germania si cand am spus suma respectiva m-am gandit la ce ai enumerat tu si cam la ce intelege printr-un "trai decent " cel care l-a trait in vest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mai virgo... pai tu esti hotarata sa vii, ca ai raspuns la toate problemele ridicate de noi... asa ca nu mai sta pe ganduri si fa faza cu "proba".

Mergi la inceput

Angelito , lasa-ma sa ghicesc : prietena ta are un job in domeniul financiar-bancar , IT sau asigurari ... asa e ? Pentru ea Olanda e tara tuturor posibilitatilor . Amsterdamul e un oras galagios , cosmopolit , multicultural , scump . E frumos de vizitat pentru ca e "altceva" , in rest ...

E bine c-ai subliniat ca ai fost in vacanta !

Sunt romani care s-au realizat in Olanda , nu spun nu . Eu nu sunt unul dintre aceia . Iar olandezii nu s-au lipit , deloc . Am si dat numai peste scursurile societatii , e-adevarat , iar impresia mea a ramas si ramane : indiferenti , superficiali , prost-crescuti , profitori , needucati si fuduli .

Se putea si mai rau , crede-ma . Dar traind aici , cu ei si printre ei , ma uit in oglinda si nu-mi place ce vad , ca ma molipsesc , incet incet , de tot ceea ce imi repugna .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Porumbita

virgo eu nu m-as risca sa conduc masina fara casco: vara asta am gasit-o lovita in parcarea din constanta (fara casco ma costa cam 300 de euro reparatia), zgariata in parcarea din Buc...
eu detectez ceva ironie si spirit de "stiu eu mai bine" in mesajul tau, motiv pt care ma retrag de pe tipic...

BTW-am locuit 2 ani in germania si cand am spus suma respectiva m-am gandit la ce ai enumerat tu si cam la ce intelege printr-un "trai decent " cel care l-a trait in vest

Porumbita , nu ironizez pe nimeni , dar n-am inteles faza cu 600 de euro casco ... pe an !? Si nu , nu stiu mai bine . De aia va intrebam .

Felicitari pentru cei doi ani de Germania ! E o lectie buna pentru orice roman , traiul in Vest . Dar acum te intreb , iarasi fara ironie , de ce te-ai intors ?

Mutatul de proba - la anu' . Prin septembrie . Ca sa punem la punct toate detaliile . Pana atunci sotul meu trebuie sa se debaraseze de majoritatea obligatiilor care l-ar putea impiedica sa traiasca in alta tara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:

... dar n-am inteles faza cu 600 de euro casco ... pe an !?

pe an...si poate ajunge si la 1000 euro, sau mai mult...depinde de masina

Mergi la inceput