Poveste cu talc - nu este glumita!!!

Poveste cu talc - nu este glumita!!! | Autor: Floare de Colt

Link direct la acest mesaj

Dede, n-am stiut unde s-o postez. Dar cum tu esti asa harnicut, am zis s-o pun la tine!
>> >>
>>Un pescar se intorcea acasa cu piroga lui si se intalni cu un expert in afaceri care venise sa lucreze in aceasta tara in curs de dezvoltare.Expertul il intreaba pe pescar de ce se intoarce acasa asa devreme. Barbatul ii spusese ca ar mai sta dar a prins destui pesti ca sa-si hraneasca familia.

>>"Si acum ce ai de gand sa faci in restul timpului?" il intreaba expertul.

>>"Pai, ma joc cu copiii mei. In zaduful zilei ne odihnim cu totii , iar seara luam cina impreuna. Apoi ma intalnesc cu niste prieteni si ascultam putina muzica. Si asa mai departe ... " ii raspunse pescarul.
>>
>>Expertul in afaceri ii taie vorba :"Asculta, eu am facut facultate si am studiat mult in domeniul afacerilor. Lasa-ma sa te ajut. Cred ca ar trebui sa stai mai mult la pescuit. Ai castiga mai mult si in scurta vreme ti-ai putea cumpara o barca mai mare. Cu ea ai castiga si mai mult si ai putea sa-ti iei mai multe traulere".
>>
>>"Si dupa aceea ?", il intreba pescarul.
>>
>>"Apoi in loc sa vinzi in pestele printr-un intermediar, poti negocia direct cu o fabrica sau, de ce nu, chiar sa-ti deschizi tu o fabrica de prelucrare a pestelui. Ai putea sa te muti din sat si sa te stabilesti in Paris sau New York, conducandu-ti afacerile de acolo. Afacerea ta ar putea fi chiar cotata la bursa si ai putea castiga milioane."

>>"In cat timp s-ar putea face toate acestea ?" il intreaba pescarul.
>>"Probabil, in 15 - 20 de ani " ii raspunse expertul.
>>"Si dupa aceea ?" intreaba din nou pescarul.
>>"Atunci vei incepe adevarata viata" ii explica expertul. "Ai putea sa te retragi din afaceri si sa te muti undeva departe de toata agitatia, intr-un sat izolat, de exemplu".
>>"Si dupa aceea ?" intreaba pescarul.
>>"Apoi vei avea timp sa te joci cu copii, sa te odihnesti in zaduful zilei, sa iei cina cu familia si sa te intalnesti cu prietenii ca sa ascultati putina muzica".

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Are talc, da' fiecare interpreteaza cum vrea:
Poate sa se joace cu nepotii, prietenii s-ar putea sa dea ortu' popii in 20j de ani si cina s-ar putea sa o ia singur ca nevasta l-a lasat intre timp ca a neglijat-o.
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

De fapt, pescarul avea deja tot ce-i trebuia pt. a duce o viatä linistitä cu familia lui, si chiar fericitä...dar, omul de afaceri, care pierduse esentialul pe drum, cu toate facultätile lui, a omis asta!!! De fapt, cred cä nici nu stia cit de "bogat" era pescarul, fatä de el!!! Ironic, nu?
Ce sfat!!! Se chinuie säracul atitia ani, pentru ce, in fond...ca sä ajungä din nou de unde a plecat, complet sträin fatä de familia si prietenii lui si cum a zis si Oana, poate si färä ei....
E important, ca omul sä stie ce vrea in viatä si de la viatä!!!

Pupici,

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Frumoasa povestioara.
Cred ca de obicei si noi o luam pe aratura precum expertul. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

quote:
Originally posted by Oana_B

Are talc, da' fiecare interpreteaza cum vrea:
Poate sa se joace cu nepotii, prietenii s-ar putea sa dea ortu' popii in 20j de ani si cina s-ar putea sa o ia singur ca nevasta l-a lasat intre timp ca a neglijat-o.
Oana_B

Subscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by camelia-daniela

De fapt, pescarul avea deja tot ce-i trebuia pt. a duce o viatä linistitä cu familia lui, si chiar fericitä...dar, omul de afaceri, care pierduse esentialul pe drum, cu toate facultätile lui, a omis asta!!! De fapt, cred cä nici nu stia cit de "bogat" era pescarul, fatä de el!!! Ironic, nu?
Ce sfat!!! Se chinuie säracul atitia ani, pentru ce, in fond...ca sä ajungä din nou de unde a plecat, complet sträin fatä de familia si prietenii lui si cum a zis si Oana, poate si färä ei....
E important, ca omul sä stie ce vrea in viatä si de la viatä!!!

Ca bine zici.

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Merci pt. "flori"....Liviu.

Cami.

Mergi la inceput