gimnastica burticilor

gimnastica burticilor | Autor: bdiana

Link direct la acest mesaj

Buna seara...spuneti-mi si mie...faceti sau ati facut gimnastica sub supraveghere in timpul sarcinii?...Din ce am mai citit prin revistele de specialitate realizez ca este foarte importanta miscarea...de mers pe jos stiu dar alte exercitii pe care le pot face acum fara sa ii fac rau lui bebe...inainte de a ramane insarcinata mergeam la aerobica dar nu fac cursuri si pt burtici...in alta ordine de idei ...ce imi recomandati?Pupici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Eu am un DVD cu gimnastica speciala pentru gravide (al Gabrielei Naghi parca). Din pacate sunt prea lenesa ca sa ma apuc sa fac. Pana acum doar am "vizionat" exercitiile din varful canapelei. Dar dupa cum imi arata acul cantarului, ar cam trebui mai si cobor de pe canapea.

Cand va fi sarcina mai avansata, vreau sa ma duc sa fac gimnastica acvatica.

A inceput o mare dragoste

Kya

---------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

BDIANA..daca ai facut aerobic inainte de sarcina poti continua si in sarcina ..eu nu am facut inainte si acum in sarcina fac gimnastica pt gravide dar instructorul imi spusese ca daca faceam inainte puteam sa continui sportul" ca sa zic asa ...daca dr tau spune ca sarcina este ok popti continua exercitii de aerobic ..sa incerci sa nu presezi burtica, sa nu sari si sa nu te obosesti.SARCINA USOARA!

ROXANA 29+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Intrebare intrebatoare....cum faci aerobic fara sa te obosesti?

Daca faceai sport inainte de sarcina poti continua, dar sporturi care nu necesita sarituri bruste si nici pericol de cazaturi. Poti incepe sa mergi pe jos cu pas repede. E chiar bun pt. circulatie. Apoi inot...e excelent. Apoi daca vrei sa mergi la sala...poti lucra picioarele, fesierii si bratele si pectoralii.

Sa spunem ca nu ai nevoie de mers la sala pt. asta, doua sticle de apa de 2l sunt suficienti si genoflexiuni, indoirea genunchilor pana la 90-100°.Asa se lucreaza si fesierii. Bea multa apa si respira profund

Putina bicicleta insa pe asfalt si doar in cazurile in care stapanesti bine mersul pe bicicleta. Putin steper, e bun pt. cardio! etc!

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdiana spune:

Buna dimineata....va multumesc pentru sfaturi...sincera sa fiu am fost la sala unde mergeam inainte dar cand i-am spus instructoarei ca am bebe...a spus ca nu mai pot continua cu aerobica si sa caut un centru care sa lucreze in exclusivitate cu burtici....am sunat la Active Center{imi fusese recomandat|.....toate suna bine si frumos....mai putin pretul...25 ron sedinta de o ora si sunt necesare macar 2 pe saptamana.....Am intrat si pe site-ul lor, conditiile sunt excelente....dar nu mi le pot perminte....stie cineva alta sala , conditii ok dar la un pret ceva mai acceptabil?!...Pupici.

Mergi la inceput

Eu cred ca o sala ieftina pt. gravidute nu gasesti din cauza efectului marketing. Ca tot ce tine de sarcina si copii mici de altfel.

Daca tot vrei sa faci miscare, ceva...mergi ori singurica la sala si-ti faci un program propriu de gimnastica, cu putin steper, pectorali, marsh pe banda magnetica si exercitii pt. brate sau inscrie-te la yoga sau aqua-gym.

Eu pt. moment, fac singura acasa in fiecare dimi cam 15 min.

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

bdiana eu iti recomand mica sala din Spitalul Giulesti unde faci atat exercitii pe saltea cat si aerobic si pretul nu este chiar asa de mare! Kinetoterapeuta este draguta si exercitiile iti sunt de folos mai ales cele dupa 36 de saptamani cand poti exersa respiratiile in travaliu! Prima sedinta costa 12 lei, urmatoarele sunt 7 lei, programul e de la 9-12 ziua! Poti suna la 0723/261.393 Cerasela Radu (kinetoterapeuta) sa te programezi pentru prima sedinta! Poti sa ii spui ca ai numarul de pe forum, sunt multe fete de aici care au facut gimnastica cu ea!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adab spune:

delphin, ai mentionat de facut aquagym in timpul sarcinii. Din pacate eu sunt din Cluj unde nu am auzit sa se faca inca. Eu inainte de sarcina mergeam frecvent la innot. Cum am o sarcia cu risc (am pierdut tot anul acesta o alta sracina) am zis sa stau linistita primul trimestru si sa nu fac sport , doar plimbari pe jos. E o diferentza atat de mare ca mergi la aquagym fata de innotul obisnuit?

Ada 14+

Mergi la inceput

Adab,la inot cred ca poti merge, la aqua-gym, poate nu ar trebui avand in vedere ca ai sarcina cu riscuri. As spune chiar de loc! Se fac exercitii cu bratele cu picioarele, se mai alearga in bazin, se sare, etc. depinde de instructor, dar cam asta ar fii.

Rezuma-te la o ora de mers pe jos intr-un ritm adaptat tie, nu ca o plimbare de duminica si daca mai ai timp si chef mergi o data pe saptamana la inot. Face tare bine in timpul sarcinii. Cand simti ca respiri mai greu, opreste-te si respira profund pana regasesti respiratia ta normala.

pozici

Mergi la inceput