BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Daca cainele dv.va desfigura bona sau copilul ce veti face?Am tot respectul ptr.oamenii de calitate din orice domeniu,de ce va simtiti atinse?va simtiti cumva cu musca pe caciula?(cum zice o vorba romaneasca) sau nu vreti sa recunoasteti ca exista si asemenea specimene(uscaturile padurii)care nu merita tot respectul?mi-a murit un copil la nastere din neglijenta celor ce aveau mai multa carte ca mine,mai bine nasteam poate cu o moasa acasa ca in vremuri demult apuse. cazurile care le-am vazut si auzit cat am fost internata de trei ori in maternitate m-au speriat groaznic.M-am internat caci imi era f.rau in luna a 8 a si nu m-a consultat in 7 zile niciun medic,mi-au prescris din cabinet calmante,am plecat la cerere din spital,am facut analize particular si aveam o mare cadere de calciu(desi luasem doza prescrisa de medic)am nascut cu bine un baiat de 3,5kg. cu nota 10.RESPECT MUNCA CELOR CE NU UITA CA SUNT IN SLUJBA BOLNAVULUI,AU SUFLET SI PREGATIREA NECESARA.

quote:
Originally posted by Noe

bonamea, nu sunt medic,dar am medici in familie; iti spun doar atat: punem pariu pe cat vrei tu ca, daca e nevoie, un medic poate "invata" atributiile unei bone- interne sau nu- in mai putin de o saptamana si o poate inlocui cu brio?
dar, in aceeasi nota, cat timp crezi ca ti-ar lua tie sa ajungi sa ii indeplinesti cu brio atributiile unui medic?

morala e: putin respect celorlalti, daca vrei sa primesti la randul tau respect.

P.S. si noi vrem sa ne luam caine, ba chiar unul mare, de paza, ca deh la casa se cere; crezi ca asta e un motiv pentru viitoarea bona interna sa imi ceara spor de periculozitate? Sa fim seriosi...

P.P.S. damn, era sa uit
uite, si de la mine:

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput

Ma retrag caci am provocat valuri si nu stiu sa inot
-drepturile bonelor la o angajare legala-cu carte de munca,asigurari de pensie,zile libere,concediu la cerere platit,drepturi si obligatii stabilite prin contract-asta vor multe bone-ce e asa greu de inteles-asta diferentiaza un angajat de o sluga(de care dispune angajatorul cum vrea-bine sau rau)

Mergi la inceput

Calculati din 9 milioane scazut taxele ptr.impozit pe venit,asig.pensie si asig.sanatate si aflati cat ramane.Daca e bona interna mai adaugati cheltuielile de drum-simplu-nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai cu calculul ar fi corect daca ti-ai declara cei 9 milioane si ai vira taxele aferente.
Daca nu le virezi, nu vad logica sa scadem impozitul pe venit, samd. Vorbim de sume nete incasate - si 9 milioane pare sa fie suma neta.

Cu drumul am mai zis deja - daca locuiai la Paris ar fi trebuit sa adaugam contravaloarea a doua bilete dus intors Bucuresti-Paris?

Hm, mi se pare mie sau subiectul asta confirma ca fiecare are parte in viata de exact ceea ce merita?

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Am facut niste cursuri de contabilitate primara si am aflat cum se calculeaza un salariu,cat ii ramane in mana angajatului
Am incercat si varianta cu plecatul afara-legal-niste oameni cu FACULTATE au intocmit un contract stufos,altii l-au semnat si parafat-firma acreditata de ministerul muncii unde sunt alti oameni cu facultate-si am platit taxe grasutze+bilet de avion-ce complicat?!Am primit contract individual de munca sa lucrez bona si menaj la familia X care va plati viza si darile la statul acela unde mergeam sa muncesc LEGAL.Si...surpriza...contractul nu avea valabilitate in acel stat UE iar firma lor mediatoare m-a repartizat la un restaurant unde lucram cu drag pana cand am vazut ca nu se respecta nici acel contract-adica imi oferea o farfurie cu mancare pe zi ptr.13 ore muncite-desi scria 3 mese pe zi.Probabil se referea la mesele din lemn din local(restaurant de 5 stele)in plus s-a batut seaua ca sa priceapa iapa ca pot face si alte munci mai banoase,ca sunt clienti amatori-povestea e lunga-m-am intors in tara cu bine,cam speriata ce-i drept si revoltata ca niste intelectuali m-au pacalit cu texte intortochiate si legalizate.
Nu era mai simplu sa ma sui in avion si sa-mi caut singura de munca?cu aceleasi riscuri dar cu bani mai putini?am cotizat un pic si eu la salariile intelectualilor care-si bat joc de concetateni-ca multi romani erau pe acolo amarati,cu contracte stufoase scump platite.
Deci s-a dus si varianta asta ptr.mine-am pierdut peste 40 milioane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:
Originally posted by bonamea

-drepturile bonelor la o angajare legala-cu carte de munca,asigurari de pensie,zile libere,concediu la cerere platit,drepturi si obligatii stabilite prin contract-asta vor multe bone-ce e asa greu de inteles-asta diferentiaza un angajat de o sluga(de care dispune angajatorul cum vrea-bine sau rau)

Da, sigur, toate astea plus 9 milioane in mana.

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Vacanta Europa 2007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by claujro

quote:

Da, sigur, toate astea plus 9 milioane in mana.

Vacanta Europa 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:

Bonamea,ma mananca rau rau degetele....stii ce zic eu?Cel mai simplu: Incearca sa faci o fundatie,un sindicat,un partid,ce crezi tu ca esti in stare(chiar si o sezatoare) in care sa aduni toate bonele ofuscate si suparate pe viata.Si mergeti si scandati in fata caselor unde exista familii cu copii,in fata tribunalului,in fata cui vreti voi si cereti salarii maaari de minimum 1000 euro,cu carti de munca,cu asigurari private platite,cu limuzina la scara sa va duca pe acasa,cu concedii platite la Sovata,tot tacamul.

Si vezi,poate rezolvi ceva,cine stie?Poate se ridica si vreo statuie in onoarea bonelor sclave....

Si atunci sa vii sa scrii ca nesimtitul de patron ti-a platit hotel de 4 stele pentru concediu si nu de cinci asa cum meritai.Mama lor de stapani de sclavi...Huuuooooo,jos cu ei

Cu toate stima si respectul de care sunt capabila in acest moment,
ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by claujro

quote:

Da, sigur, toate astea plus 9 milioane in mana. TOATE ASTEA SCAZUTE DIN 9 MILIOANE PRIMITE IN MANA DE O BONA.

Vacanta Europa 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

bonamea daca nu poti gasi pe nimeni care sa-ti dea 9 mil lei in mana, plus asigurari, contract si carte de munca pe salariu real, concediu platit, 3 mese pe zi si cazare contra a 40 - 50 de ore de munca, fara caine si cu frigiderul umplut in fiecare zi inseamna ca totusi ceri prea mult. Indiferent ca vei mai scrie inca 100 de mesaje pe aceasta tema, tot nu vei convinge pe nimeni sa-ti dea banii astia. Asta-i viata. Traim in capitalism, adio sistemul comunist in care vanzatoarea de la aprozar avea mai multa trecere decat un inginer. Doamne ajuta c-am scapat de el (de comunism)!!!

Andries

Mergi la inceput