BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:
Originally posted by bonamea

doamna doctor lucra multe ore in plus fata de programul normal,si despre micile atentii de la pacienti nu spune nimic,serviciile bune sunt rasplatite de pacienti,sau la alti medici trebuie sa-i stimulezi sa-si faca datoria cu atentii.Numai la cabinetele particulare beneficiezi de servicii de calitate,mai rar la stat(si asta cica si in alte tari e la fel)deci saracii traiesc din mila Domnului.

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Vacanta Europa 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by bonamea

doamna doctor lucra multe ore in plus fata de programul normal,si despre micile atentii de la pacienti nu spune nimic,serviciile bune sunt rasplatite de pacienti,sau la alti medici trebuie sa-i stimulezi sa-si faca datoria cu atentii.Numai la cabinetele particulare beneficiezi de servicii de calitate,mai rar la stat(si asta cica si in alte tari e la fel)deci saracii traiesc din mila Domnului.

Cine esti de-ti permiti sa vorbesti asa despre mine? Ma cunosti? Daca ai fi citit ce am mai scris, ai fi vazut ca nu am primit niciodata nici macar o atentie de la pacienti. Dar probabil ca tu faci cum spune vorba: hotzul striga cel mai tare "prindeti hotzul!".... Eu nu-mi permit sa spun nimic atit de jignitor despre altcineva. Si uite asa iti dai frumusel arama pe fatza... Multumim de contributie.

Editez pentru o mica specificatie: in lunile cind lucram mai multe ore asta insemna ca lucram cite 18 ore pe zi si aveam cite 1-2 zile libere pe saptamina (nu neaparat in week-end). Daca tie ti se pare un fleac sa vezi pacienti cite 6 ore pe zi si apoi sa mai faci si o garda de 12 ore, da-mi voie sa-ti spun nu numai ca nu e un fleac, dar nici macar nu am fost platita dupa merit. Pentru ca, desi lucram in sectorul privat, salariile majoritatea colegilor mei (si al meu) erau cel mult cit cele de la stat. Iar sa vii aici si sa spui ca "vai de mine, ce mult lucra madam si se mai si plinge ca nu avea bani" mi se pare o buna crestere foarte "micita". Asta ca sa ma exprim nu prea direct. Ah, si am uitat sa-ti dau si eu o biluta mica si negruta:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Bonamea, nu te supara, dar mie mi s-a zbarlit parul in cap citind ce motive te-au determinat sa pleci dupa cateva zile...Ca a mancat doamna legumele din supa! Cainele...hai, sa fim seriosi! Nu puteai frumusel sa-i spui doamnei ca legumele sunt pentru cel mic? Si ca ti-e FRICA de caine?

Iar 9 milioane sunt bani frumosi din punctul de vedere al celor mai multi muncitori din tara asta. Cele mai tari gradinite particulare din Buc., cu program de la 8 la 18, cu mancarea inclusa, cu tot felul de activitati, costa undeva intre 9 si 12 milioane de lei.

Un lucru nu pricep insa, vrei sa locuiesti acolo, dar vrei sa ai program fix, sau cum? Ca am citit ca erai nemultumita ca tu culcai un copil, iar doamna, altul, seara la 10. Pai ce ai fi vrut sa faci daca erai bona interna???

Eu cred ca motivul tau de nemultumire vine din alta parte. Cred ca vrei, ca orice om, sa castigi bani, dar nu iti place deloc sa faci asta. Pentru tine, e doar un compromis. In ochii tai, a fi bona e sub standardele tale. Si de aici frustrarile cum ca bonele de azi ar fi sclavele de maine.

A fi bona nici macar nu e o meserie, din punctul meu de vedere. E o "meserie" pentru o perioada, nu pentru a face cariera. Eu nu cred in bonele tinere tocmai din acest motiv. Este un lucru potrivit pentru o doamna care se apropie sau a iesit la pensie. Adica are ceva stabil, cat de mic o fi, si banii astia o ajuta sa traiasca mai bine. Dar nu depinde ei. Ca de aici apar problemele. Bona priveste familia ca pe o firma si vine cu Codul Muncii in brate, iar familia nu ia "meseria" de bona in serios din punct de vedere juridic.

Daca totusi iti doresti o cariera in domeniul asta (vorbesc la modul general, nu ma refer neaparat la tine), pui mana si te specializezi si te duci frumusel la o gradinita particulara, de exemplu, si acolo, da, esti ANGAJATA in adevaratul sens al cuvantului.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

1-cainele e un mare pericol-probabil nu vedeti stirile de la tv.care scot in evidenta acest lucru si atentioneaza populatia-multi stapani si copii lor au avut de suferit( drame)-trebuie sa fii inconstient sa nu recunosti acest lucru-deoarece doamna mama a considerat ca e o ipocrizie ceea ce sustin despre caine m-a determinat sa plec,caci intr-o alta discutie m-a facut complet raspunzatoare de viata si integritatea copilului,ar fi trebuit sa elimin sau sa leg eu cainele acela de 75 kg.?
2-ce tare s-a agitat d.na doctor,eu am vorbit despre realitatea romaneasca,despre ceea ce am vazut,auzit si suferit pe propria piele despre medici.Am o colega de liceu medic cardiolog-o dulceata de femeie,super pregatita,lucreaza la Bucuresti,ptr.ca in orasul nostru nu s-a putut stabili din cauza medicului cardiolog invechit pe post care isi simtea pozitia amenintata-nu munceste fara stimulente,si bea de stinge iar pe pacienti ii constrange sa mearga la cabinetul sau particular.Deci cum spuneam colega imi povestea ca nu scapa de pacientii multumiti de serviciile si comportamentul ei si macar o ciocolata tot ii ofera pe furis.Hai sa fim seriosi si sa nu ne ascundem dupa deget.
Alta prietena avocat mi-a explicat ca in occident bona desfasoara o activitate autorizata cu toate drepturile si obligatiile de angajat inscrise intr-un contract,de la acest contract nu se pot abate cele doua parti-angajat si angajator(parinri nu intreprinderi cum zice cineva mai sus).Deci parintii nu pot abuza de zilele libere,programul de lucru,salariu,concediul platit al angajatei,nu ii pot impune sa faca si menajul familiei(nu doar al copilului)daca nu este prevazut in contract
Deci mi-a sugerat sa fac autorizatie de persoana fizica-prestari servicii si sa editez un contract semnat de ambele parti,in dublu exemplar,sa-mi platesc taxele la stat,asigurarile-si sa beneficiez de aceleasi drepturi de angajat democrat ca toate mamicile care ma angajeaza ca sa nu-si piarda locul de munca bine platit cu toate drepturile respectate de angajatorul lor.

quote:
Originally posted by diana21

Bonamea, nu te supara, dar mie mi s-a zbarlit parul in cap citind ce motive te-au determinat sa pleci dupa cateva zile...Ca a mancat doamna legumele din supa! Cainele...hai, sa fim seriosi! Nu puteai frumusel sa-i spui doamnei ca legumele sunt pentru cel mic? Si ca ti-e FRICA de caine?

Iar 9 milioane sunt bani frumosi din punctul de vedere al celor mai multi muncitori din tara asta. Cele mai tari gradinite particulare din Buc., cu program de la 8 la 18, cu mancarea inclusa, cu tot felul de activitati, costa undeva intre 9 si 12 milioane de lei.

Un lucru nu pricep insa, vrei sa locuiesti acolo, dar vrei sa ai program fix, sau cum? Ca am citit ca erai nemultumita ca tu culcai un copil, iar doamna, altul, seara la 10. Pai ce ai fi vrut sa faci daca erai bona interna???

Eu cred ca motivul tau de nemultumire vine din alta parte. Cred ca vrei, ca orice om, sa castigi bani, dar nu iti place deloc sa faci asta. Pentru tine, e doar un compromis. In ochii tai, a fi bona e sub standardele tale. Si de aici frustrarile cum ca bonele de azi ar fi sclavele de maine.

A fi bona nici macar nu e o meserie, din punctul meu de vedere. E o "meserie" pentru o perioada, nu pentru a face cariera. Eu nu cred in bonele tinere tocmai din acest motiv. Este un lucru potrivit pentru o doamna care se apropie sau a iesit la pensie. Adica are ceva stabil, cat de mic o fi, si banii astia o ajuta sa traiasca mai bine. Dar nu depinde ei. Ca de aici apar problemele. Bona priveste familia ca pe o firma si vine cu Codul Muncii in brate, iar familia nu ia "meseria" de bona in serios din punct de vedere juridic.

Daca totusi iti doresti o cariera in domeniul asta (vorbesc la modul general, nu ma refer neaparat la tine), pui mana si te specializezi si te duci frumusel la o gradinita particulara, de exemplu, si acolo, da, esti ANGAJATA in adevaratul sens al cuvantului.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

Mergi la inceput

1-cainele e un mare pericol-probabil nu vedeti stirile de la tv.care scot in evidenta acest lucru si atentioneaza populatia-multi stapani si copii lor au avut de suferit( drame)-trebuie sa fii inconstient sa nu recunosti acest lucru-deoarece doamna mama a considerat ca e o ipocrizie ceea ce sustin despre caine m-a determinat sa plec,caci intr-o alta discutie m-a facut complet raspunzatoare de viata si integritatea copilului,ar fi trebuit sa elimin sau sa leg eu cainele acela de 75 kg.?
2-ce tare s-a agitat d.na doctor,eu am vorbit despre realitatea romaneasca,despre ceea ce am vazut,auzit si suferit pe propria piele despre medici.Am o colega de liceu medic cardiolog-o dulceata de femeie,super pregatita,lucreaza la Bucuresti,ptr.ca in orasul nostru nu s-a putut stabili din cauza medicului cardiolog invechit pe post care isi simtea pozitia amenintata-nu munceste fara stimulente,si bea de stinge iar pe pacienti ii constrange sa mearga la cabinetul sau particular.Deci cum spuneam colega imi povestea ca nu scapa de pacientii multumiti de serviciile si comportamentul ei si macar o ciocolata tot ii ofera pe furis.Hai sa fim seriosi si sa nu ne ascundem dupa deget.
Alta prietena avocat mi-a explicat ca in occident bona desfasoara o activitate autorizata cu toate drepturile si obligatiile de angajat inscrise intr-un contract,de la acest contract nu se pot abate cele doua parti-angajat si angajator(parinri nu intreprinderi cum zice cineva mai sus).Deci parintii nu pot abuza de zilele libere,programul de lucru,salariu,concediul platit al angajatei,nu ii pot impune sa faca si menajul familiei(nu doar al copilului)daca nu este prevazut in contract
Deci mi-a sugerat sa fac autorizatie de persoana fizica-prestari servicii si sa editez un contract semnat de ambele parti,in dublu exemplar,sa-mi platesc taxele la stat,asigurarile-si sa beneficiez de aceleasi drepturi de angajat democrat ca toate mamicile care ma angajeaza ca sa nu-si piarda locul de munca bine platit cu toate drepturile respectate de angajatorul lor.
MI-A MAI SUGERAT O PRIETENA CA MAI BINE AR FI SA-MI DEPUN ACTELE SA DEVIN ASISTENT MATERNAL-ASTFEL NU MAI AM PROBLEME CU MAMICI SIMANDICOASE(nu toate sunt asa,mai sunt si femei normale)SI FAC UN BINE UNUI COPIL LOVIT DE SOARTA,in plus beneficiez de toate drepturile unui angajat,raspunderile fiind aceleasi ca bona sau ca asistent maternal
LA MULTI ANI FETELOR-E O ZI MARE IN VIATA NOASTRA-O MAMA E SARBATORITA CUM SE CUVINE-SF.MARIA SA VA BINECUVANTEZE SA VA DEA PACE IN SUFLET SI SA VA LUMINEZE MINTEA SI CALEA-CU STIMA FARA RANCHIUNA EU,BONAMEA

quote:
Originally posted by diana21

Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

Mergi la inceput

P.S.am uitat sa spun ca medicul cardiolog e o doamna,care nu iese la pensie inca si ca a mai incercat o tanara sa lucreze in policlinica spitalului ca medic cardiolog dar am aflat ca deja s-a mutat la judet ca n-a rezistat nici ea sa-i tina piept batranei doamne.Sufera pacientii,doamna isi ia salariul si plocoanele si uite asa anii treeec...
La ginecologie e tot asa:doi barbati smecheri detin suprematia in domeniu,nimeni nu reuseste sa se adauge nr.de medici ginecologi necesari zonei.Se recomanda nasterile prin cezariana,ca traiesc bine si altii in astfel de cazuri(anestezistul si altii)Spitalul nostru era cunoscut in Europa prin radio Europa libera cu porecla"1210"-adica 1000dai la doctor,200 la asistent si 10 la portar-e la fel si in ziua de azi,fac exceptie cativa medici si asistente stimati,apreciati si f.solicitati de pacienti,daca ar fi si legi prin care acesti oameni de omenie sa fie rasplatiti legal ar deveni milionari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

O tii una si buna, vad ca atita stii. Ei, atunci am sa-ti fac si eu varza "bunaciune" de subiect.

Nu numai eu, dar si multi alti colegi de-ai mei medici in Bucuresti si nu numai, nu am primit nici un fel de atentii de la nimeni. Daca ma trezeam cu vreun pacient care venea cu vreo cutie de bomboane sau ceva asemanator, pur si simplu il rugam s-o duca acasa, la copii, pentru ca daca vreau, imi cumpar eu. Ma crezi bine, nu ma crezi, iarasi bine. Oricum eu nu cred tot ce scrii tu pe aici. Este absolut aberant. De ce te ascunzi dupa desht?!?

Ma opresc aici, ca efectiv nu are sens sa ma cobor intr-atit incit sa ma disculp in fatza cui???

Mult spor la munca. Si mai putina rautate nu ar strica, poate atunci ti-ai gasi si o familie cu care sa te intelegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

bonamea, nu sunt medic,dar am medici in familie; iti spun doar atat: punem pariu pe cat vrei tu ca, daca e nevoie, un medic poate "invata" atributiile unei bone- interne sau nu- in mai putin de o saptamana si o poate inlocui cu brio?
dar, in aceeasi nota, cat timp crezi ca ti-ar lua tie sa ajungi sa ii indeplinesti cu brio atributiile unui medic?

morala e: putin respect celorlalti, daca vrei sa primesti la randul tau respect.

P.S. si noi vrem sa ne luam caine, ba chiar unul mare, de paza, ca deh la casa se cere; crezi ca asta e un motiv pentru viitoarea bona interna sa imi ceara spor de periculozitate? Sa fim seriosi...

P.P.S. damn, era sa uit
uite, si de la mine:

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

azi e sarbatoare si am timp sa mai citesc pe ici pe colo si vad o d.na avocat NADINA cum se plange de bona alcoolica(neclara situatia) si nu o inteleg de loc.E AVOCAT NU TE MIRI CE-CUM DE NU A INCHEIAT UN CONTRACT DE MANA,PE BOTUL MASINII CUM SE SPUNE,IN CARE SA SPECIFICE CONDITIILE DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR PTR.A DECURGE LUCRURILE IN REGULA FARA PROBLEME?nu cumva ptr. a nu fi obligata sa respecte unele drepturi ale angajatei?normal se incheie contracte in toate situatiile din viata,ptr.a te feri de probleme.Doar cu sclavii nu faci acest lucru ca sa te folosesti de ei cum doresti fara sa fii tras la raspundere,nu?cred ca nu exagerez si nu aduc atingere nimanui cu aceste afirmatii.Imi pare rau ca cele ce sunt bone nu prea intra pe internet,cele care muncesc nu au timp si acces(mie nu-mi permitea nimeni in casa lor la intrnet iar eu nu aveam cand sa merg la o sala de internet in oras-mi-ar fi prins bine sa comunic mai ieftin cu familia,ca sunt si eu om si mama si am nevoie sa tin leg.cu ai mei)
Din orasul meu de 10 ani femeile au plecat rand pe rand in occident sa munceasca ca sa asigure copiilor strictul necesar dezvoltarii si formarii ca oameni normali,apoi au reusit sa-si ia si familia,acum case si apartamente ranjesc goale la soare.Altele trag din greu pe unde pot,umilite,sarace,cu teama sa plece si ele,spun ca le e teama de necunoscut,dar isi doresc sa plece sa traiasca omeneste,caci acolo in occident oamenii cinstiti si harnici pot trai decent,satisfacuti de munca lor,intr-o civilizatie moderna,curata.Nu indraznesc sa se desprinda de familia si casa lor care le asigura linistea si siguranta de zi cu zi dar umilinta e prea mare.Unde va ajunge acest popor?care va fi PATRIA copiilor romani crescuti de mici in occident?vor mai dori ei sa traiasca in aceasta jungla,murdara cu case vechi si drumuri demolate?ce facem noi cei ce ramanem aici ca sa nu disparem ca natie?au grija rromii sa faca urmasi destui.
MAI SPUNEA CINEVA(PE AICI) CA DE CE II E RUSINE UNEI BONE SA SPUNA IN ORASUL SAU CA E BONA-PTR.CA TOTI GANDESC CA O BONA E O SLUGA SI O TRATEAZA CA ATARE SI IN ANTURAJUL SAU NU DOAR LA FAMILIA LA CARE LUCREAZA(exista si exceptii).ar trebui schimbata mentalitatea ,dar cum?cum poti spune cu mandrie:SUNT BONA LA O FAMILIE DE INTELECTUALI F.OCUPATI!AJUT SA CREASCA UN COPIL BINE EDUCAT SI SANATOS,IN TIMP CE PARINTII ISI VAD DE MUNCA LOR LINISTITI.cand ti se da peste nas:LAS CA STIU EU CA LE FACI SI MENAJUL IN ACELAS SALARIU,CA NU AI ZI LIBERA SAPTAMANAL,CA NU-TI PLATESC DUBLU ZIUA LIBERA LUCRATA CA UNUI ANGAJAT,CONCEDIU ITI DAU SI ITI PLATESC CAND SI DACA VOR EI,SI MULTE ALTELE...DECI NU ESTI ANGAJAT CI SLUGA.
UNELE FEMEI INCEP SA BEA PTR.CA CEVA,O DURERE ADANCA,LE MACINA SUFLETUL,CEVA CE NU POATE FI REZOLVAT CI INECAT IN ALCOOL(DOVADA A SLABICIUNII-DAR POATE O DEPASESTE SITUATIA)-AR FI BINE SA FIE AJUTATA DE CEI DIN JUR SA REVINA LA NORMAL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

bonamea...un sfat de la o mamica care are aceiasi bona de vreo 5 ani si zic ca avem o relatie supercivilizata...daca ramaneai la primul mesaj ziceam ca ce ghinion ai avut si ce tembela e doamna respectiva. Dupa cum o barfesti pe forum si dupa atitudinea afisata sincer ti-as zice la revedere ca si bona in a doua secunda.

Si apropo de cand e cainele asa mare pericol? In general e denumit "prietenul omului" iar cazurile in care ataca stapanii sunt rarisime, asta daca nu stai cu okii numai in stirile de la ora 5

Mergi la inceput