BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m
Raspunsuri - Pagina 26
26octombrie spune:
quote:
Originally posted by filofteiaquote:
Cand am lucrat in Cipru am facut exact ce ai scris,doamna ma solicita uneori la bucatarie cand dormea copilul,iar eu o ajutam din proprie initiativa cand aveam ragaz si nu-l afecta pe copil,dansa in schimb imi oferea bani de buzunar,ptr.ca imi depasisem atributiile de bona
Si de ce nu te duci inapoi, si atunci nu mai ai probleme cu taxele si mamicile nesimtite din Romania?
uff, filofteia, sunt tare suparata pe dumneata!!!
ai vazut ce-ai facut?! ai trimis-o in cipru si subiectul acesta minunat, la care eu dau refresh mult mai des decat ar fi elegant, treneaza....
uff uff...
te rog frumos sa o chemi inapoi pe bona, ca altfel imi iau jucariile si plec!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
chris27 spune:
Chiar asa, Filofteia!...Daca nu erai atat de radicala,n-ar fi plecat...Toata ziua m-am gandit la ea...chiar ma pregateam sa-i sugerez sa incerce la Columbei...Stiu,stiu ca locul e deja ocupat...dar la cati medici au pt micuta si la banii lor...poate mai vor inca o bona.Si atunci nici munca nu e asa de grea,daca se-mparte...Chiar eram curioasa ce mi-ar fi raspuns la postarea de azi dimineata...Da'eu zic ca poate nu s-a dus de tot...O fi la cules...de argumente!(fata de om care spera...!)
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
madli spune:
Eu ma tot gandesc la Bonamea........... ce fel de om este? As da oricat sa o pot vedea in carne si oase.
laura113 spune:
Chris27, iti faci o casa maricica si frumusica pentru cineva care are 650 ron brut!!! ![]()
diana21 spune:
Bonamea, fii, te rog, mai atenta cand dai citate ca le-ai incurcat si mi-ai pus vorbe in gura, iar mesajul meu i l-ai atribuit Luanei(26octombrie). Uite asta. Nu e al meu! Al meu este al doilea, care incepe asa: "si noi incepm gradinita in septenrie..."
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by diana21Unii batrani au suflet tanar,iar unii tineri sunt imbatraniti inainte de vreme.Eu am cautat sa fiu tanara cat mai mult timp ca sa tin pasul cu copii mei.La calculator am invatat sa lucrez de la ei,am invatat multe de la ei,imi place sa fiu contemporana cu ei,nu o relicva a secolului trecut.
UNELE mame de azi insa trateaza bonele ca in secolul XVII.UNELE bone merita sa fie tratate astfel,dar nu merita sa ramana bone.
26octombrie,
Si noi incepem gradinita din septembrie, inca nu m-am hotarat care, insa am renunta la ideea de a o da la o gradi de stat. Ma dusesem eu haotarata prin mai sa vad o gradinta de stat, la 10 m de blocul meu. Foarte drgautza, renovata, curata, cu mobilier nou, din lemn...ma rog, mai ok decat ma asteptam. In primele cinci minute, deja ma razgandisem...Poate o sa razi, desi am senzatia ca suntem in aceeasi barca, dar absolut toata lumea mi-a spus ca sunt exagerata si fandosita, si ca ce are domne' gradinita aia? Ca e printre cele mai vanate dn zona. Pai, in primul rand nu mi-a palcut ca o bucataraseasa avea sortul atat de murdar, incat se facuse gri pe toata burta ei mare, in al doilea rand, directoarea m-a repezit acru, n al treilea rand, educatoarea care urma sa ia grupa mica, era batrana si plictisita, si in primul rand de fapt, meniul m-a facut sa-mi iau gandul. Era afisat pe perete. Dimineata, ceai, paine cu margarina si dulceata, pranz, ciorba tarneasca de PORC, felu' doi, PORC cu mazare, plus o eugenie, ca sa fie ok pana la capat. La trezire, o tartina cu branza. Nu sunt chiar atat de , dar porc la doua feluri intr-o zi mi se pare mult si pentru mine...
Probabil ca sunt putin mai exagerata, insa mie nu imi vine sa rad cand ma gandesc la cineva drag care zace paralizat in spital din cauza unui accident vascular cerebral si a unui infarct. Din cauza colesterolului. Care nu creste peste noapte, ci se cultiva chiar din frageda pruncie, cu inconstienta...
Auzi, da' Bonamea mai intra pe-aici sau ne-am bagat cu gradinitele si cresele peste necazurile ei?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
diana21 spune:
Si acum, ca am lamurit treaba cu cine ce spune, vreau sa te intreb ceva. Cine ar trebui sa te angajeze? Cine sa iti faca acea carte de munca? Familia copilului sau agentia? Daca imi raspunzi la intrebarea asta, cred ca o sa reusim in sfarsit sa o luam intr-o directie cu discutia.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
chris27 spune:
quote:
Originally posted by laura113
Chris27, iti faci o casa maricica si frumusica pentru cineva care are 650 ron brut!!!Multumesc Laura...a vandut mama mea apartamentul si ne-a dat noua banii.Si da...mai recunosc ca am si alte surse de venit...la negru...ca-i mai bine asa...Unde mai pui "micile "economii pe care le fac neavand bona...
laura si testoasa
Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra
filofteia spune:
quote:
Multumesc Laura...a vandut mama mea apartamentul si ne-a dat noua banii.Si da...mai recunosc ca am si alte surse de venit...la negru...ca-i mai bine asa...Unde mai pui "micile "economii pe care le fac neavand bona...
Mai Cris... vezi ce spui ca te "da in gat" bona mea... surse la negru? tztztz...
Fetelor stati linistite ca vine ea...
chris27 spune:
Da...in timpul liber sunt criminal in serie(om care rade...de se peapadestee).Ma fac bona...ca se castiga mai bine!
Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra
bonamea spune:
Eu am intrebat la trei agentii din Bucuresti cine ar trebui sa asigure o angajare in conformitate cu legea,mi-au raspuns la fel,si in Cipru idem:
-ei sunt doar mediatori,bona,menajera,ingrijitorul de batrani trebuie sa negocieze cu familia angajatoare-si cu asta s-au spalat pe maini,isi iau comisioanele si gata.Ei doar selecteaza,verifica si recomanda.
La radio,tv.si in reviste am vazut dezbateri pe aceasta tema in sensul ca cererea e mare dar oferta mica,lumea pleaca in strainatate unde conditiile de munca difera iar cu castigul de acolo oamenii isi pot plati lejer,fara efort,taxele in tara ptr.asigurari private de pensie si sanatate.
Am mai spus-problema nu este doar a mea,multe femei discuta in cercul de prieteni si cunostinte aceasta problema-de ce nu pot beneficia de aceleasi drepturi ca mamicile care muncesc ptr.bani si contributiile platite de angajator
Am mai spus ca 9 milioane e castigul BRUT.Am intentionat sa scot autorizatie-din acesti bani trebuie sa platesc toate taxele si contributiile,plus transportul de la domiciliul meu din provincie la capitala,si cand am tras linie si am vazut cat ramane am zis ca nu merita,asa fac multe femei calculul.Pensionarele nu au nevoie sa se autorizeze,ptr.ele 9 milioane sunt castig NET.
SOMERELE ACCEPTA PANA TERMINA PERIOADA DE SOMAJ PLATIT SI APOI ISI CAUTA LOC DE MUNCA UNDE POT BENEFICIA DE CONTRIBUTII PLATITE DE ANGAJATOR,CHIAR DACA PRIMESC IN MANA MAI PUTIN.
Tot femeile care lucreaza in acest domeniu,cu placere,sustin ca isi schimba locul de munca pana cand gasesc conditiile care le convin.Nu doar eu am avut norocul sa fiu tratata ca o servitoare,am invatat ca trebuie sa caut familia care stie sa ma respecte ca om,si care nu-si da aere de stapani platitori de servitori.
A schimba menajera nu e o tragedie,dar a schimbqa 30 bone in 18 luni nu prea stiu ce e.
quote:
Originally posted by diana21
Si acum, ca am lamurit treaba cu cine ce spune, vreau sa te intreb ceva. Cine ar trebui sa te angajeze? Cine sa iti faca acea carte de munca? Familia copilului sau agentia? Daca imi raspunzi la intrebarea asta, cred ca o sa reusim in sfarsit sa o luam intr-o directie cu discutia.
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit