BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Bonamea, dint toate postarile tale de pana acum nu ai spus NICIODATA nimic depsre copii. Nu aveam de unde sa inteleg ca tu faceai toate acele lucruri. Ai mentionat de vreo doua ori cum ca treaba ta era sa-i supraveghezi si atat. Daca o sa am timp, o sa-ti dau si citatul.

Acum m-ai bagat in ceata cu mesajul asta. Ce te-a deranjat de fapt? Familia respectiva sau ca nu ti se face carte de munca in general? sau toate familiile in general? Ca nu pricep. Ba te plangi de viata grea a bonelor, ba te plangi de o singura experienta mai nasoala, ba ca nu ai carte de munca...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madli spune:

Buna seara! Caut urgent bona la copil de 1 an, trebuie sa incep serviciul in septembrie. Cunoasteti pe cineva? Am fost la o agentie si mi-a prezentat 3 specimene-una mai ciudata ca alta. Despre preturi, ce sa spun-una cerea 5 mil., una 7 mil si una 450 Eur minim. Ma poate ajuta cineva cu o recomandare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madli spune:

Am spicuit ceva din cele 17 pagini, nu am timp de citit prea mult,Bonamea nu ai vrea sa ne cunoastem? Poate iese un parteneriat bun. Numai ca eu vreau bona 9 ore/zi, nu am vila in care sa te cazez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by diana21

Bonamea, dint toate postarile tale de pana acum nu ai spus NICIODATA nimic depsre copii. Nu aveam de unde sa inteleg ca tu faceai toate acele lucruri. Ai mentionat de vreo doua ori cum ca treaba ta era sa-i supraveghezi si atat. Daca o sa am timp, o sa-ti dau si citatul.

Acum m-ai bagat in ceata cu mesajul asta. Ce te-a deranjat de fapt? Familia respectiva sau ca nu ti se face carte de munca in general? sau toate familiile in general? Ca nu pricep. Ba te plangi de viata grea a bonelor, ba te plangi de o singura experienta mai nasoala, ba ca nu ai carte de munca...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

bonamea se plange de ea insasi,parerea mea,fireste

Diana ,stii ca sunt unele persoane care orice ar face,orice li s-ar intampla,tot nemultumite si pesimiste sunt.Asa sunt ele,ele traiesc defapt din frustrari,le respira,le starnesc,le planteaza,etc.

Si mai cred ca bonamea se simte chiar inutila daca n-are vreo problema.Asa ca si le creaza.Cu patronii,cu romanii in general,cu cainii(aia mari),cu asternuturile doamnei,cu noi astea,Gica contra,...cu toti si toate.
Nu conteaza,problema sa fie si bonamea poate respira in voie ´´necaz´´ si expira ´´venin´´.

Ca de-ar vrea sa-si rezolve ´´problemele´´ ar apleca nitel urechea si la sfaturile si postarile de pe DC(cel putin de la propriul ei subiect) si nu ar raspunde doar provocarilor in cautare de amplificare a scandalului,de a pune gaz pe foc.Dar ea,nu si nu,o tine pe a ei pentru ca asa se simte ea bine!

Fiecare cu pasaricile lui..´io asa zic.

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Da,era proasta,a stat sa castige banii pe care ii cheltuise cu analizele si drumurile facute ptr.angajare la Bucuresti,prin agentie.Am mai spus ca sunt lucruri pe care nu poti sa le stii in momentul cand semnezi contractul,nu stii ptr.ca parintii le ascund cu grija si apoi esti nevoita sa suporti conditiile oferite,iar ei solicita sa mai stai pana isi gasesc alta bona

quote:
Originally posted by 26octombrie

quote:
Originally posted by bonamea

Nu am barfit famila,o cunoasteti cumva?

de ce, daca nu cunosti personajele nu e barfa?!

quote:
a celei care lucra in aceeasi casa cu mine,ptr.alt copil si care dormea noapte de noapte pe un scaun rotativ,cu mana atarnata in patutz,caci daca nu dadea de mana ei in somn copilul se trezea si tipa,ceea ce nu sufereau sa auda parintii?

imi pare rau, dar asta inseamna ca era proasta. dac-ar fi pus-o sa stea in varful casei si sa faca pe cocosul de vant s-ar fi urcat?! exista ceea ce se cheama liberul arbitru, alaturi de discernamant. daca m-ar pune cineva sa fac asta pentru fie-mea, tot stupid mi s-ar parea si as refuza. n-are noima.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput

Draga Diana,nici eu nu as fi dus copilul la asa gradinita.De fapt tot din astfel de motive nu am dus nici eu copii mei la gradinita,imi mai aminteam cum pe noi la camin ne atinge cu un cearsaf cand ne culcau ca sa nu mai miscam ,sa nu-i deranjam pe cei ce adormisera,o uram pe acea femeie ptr.asta.Nu am avut alternativa gradinitei particulare si am luat in cele din urma concediu fara plata si cu ajutorul cartilor ptr.cresterea copiilor i-am crescut frumos.La mine in casa nu e nici margarina,nici delicat,sau alte porcarii din astea cu e-uri inventate de cine?Dar cand s-au facut mari,la liceu,nu am mai putut controla situatia si nu au mai luat pachetel la ghiozdanel,au mancat ce au vazut ca mananca si ceilalti tineri,chiar din familii cu pretentii.Sunt multumita ca pana la acea varsta i-am hranit cu grija,si sunt perfect sanatosi.

quote:
Originally posted by diana21Unii batrani au suflet tanar,iar unii tineri sunt imbatraniti inainte de vreme.Eu am cautat sa fiu tanara cat mai mult timp ca sa tin pasul cu copii mei.La calculator am invatat sa lucrez de la ei,am invatat multe de la ei,imi place sa fiu contemporana cu ei,nu o relicva a secolului trecut.
UNELE mame de azi insa trateaza bonele ca in secolul XVII.UNELE bone merita sa fie tratate astfel,dar nu merita sa ramana bone.

26octombrie,
Si noi incepem gradinita din septembrie, inca nu m-am hotarat care, insa am renunta la ideea de a o da la o gradi de stat. Ma dusesem eu haotarata prin mai sa vad o gradinta de stat, la 10 m de blocul meu. Foarte drgautza, renovata, curata, cu mobilier nou, din lemn...ma rog, mai ok decat ma asteptam. In primele cinci minute, deja ma razgandisem...Poate o sa razi, desi am senzatia ca suntem in aceeasi barca, dar absolut toata lumea mi-a spus ca sunt exagerata si fandosita, si ca ce are domne' gradinita aia? Ca e printre cele mai vanate dn zona. Pai, in primul rand nu mi-a palcut ca o bucataraseasa avea sortul atat de murdar, incat se facuse gri pe toata burta ei mare, in al doilea rand, directoarea m-a repezit acru, n al treilea rand, educatoarea care urma sa ia grupa mica, era batrana si plictisita, si in primul rand de fapt, meniul m-a facut sa-mi iau gandul. Era afisat pe perete. Dimineata, ceai, paine cu margarina si dulceata, pranz, ciorba tarneasca de PORC, felu' doi, PORC cu mazare, plus o eugenie, ca sa fie ok pana la capat. La trezire, o tartina cu branza. Nu sunt chiar atat de , dar porc la doua feluri intr-o zi mi se pare mult si pentru mine...

Probabil ca sunt putin mai exagerata, insa mie nu imi vine sa rad cand ma gandesc la cineva drag care zace paralizat in spital din cauza unui accident vascular cerebral si a unui infarct. Din cauza colesterolului. Care nu creste peste noapte, ci se cultiva chiar din frageda pruncie, cu inconstienta...

Auzi, da' Bonamea mai intra pe-aici sau ne-am bagat cu gradinitele si cresele peste necazurile ei?

Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Singura afirmi ca stand cu copilul vei beneficia de ceea ce beneficiaza si o bona=singuratate(mai ales daca e venita din alt oras),fara asigurari si fara contributie ptr.pensie.Daca esti angajata cu contract ai toate acestea platite de angajator plus 470 salariu.Cat plateste angajatorul ptr.tine la stat?Aduna cu 470 si vezi cat face.Sa zicem ca angajatorul nu mai vrea sa plateasca aceste contributii si ti le pune frumusel in mana si zice-descurcate,pe mine nu ma intereseaza soarta ta,te-am angajat doar sa-mi muncesti.Asa se intampla cu bonele,care au pensii le convine sa accepte.

quote:
Originally posted by chris27

Bonamea...pretentiile tale sunt absurde!...Pe mine(daca n-as avea alternativa gradinitei si a cresei)...m-ar obliga sa-mi abandonez serviciul...asa prapadit cum e el...Si sa nu mai am contributie pt pensie...si sa nu mai am asigurare de sanatate...inclusiv sa ma imbolnavesc de singuratate...Nu sunt o persoana foarte sociabila,dar imi place sa fiu activa ...sa reusesc sa la imbin pe toate astfel incat sa aduc si eu cativa banuti pentru copii...Lucrez intr-o fabrica cu mult prestigiu...si salarii mici...Am 650 lei netul(sunt in cic de 2 luni)....Dupa ce se platesc 'darile' la stat,raman vreo 470 in mana...Rezolv si asta ...prin ore suplimentare...in principiu,toate sambetele,marti si joi lucrez 12ore...Cel mai mult am castigat 11 milioane(in mana)anul trecut in februarie...Dar stii cum a fost viata mea pt banii astia?Era februarie...luna cu 140 ore lucratoare...am stat la ore suplimentare pana am ajuns sa am 260 ore...munca grea,in mediu toxic...cu o singura pauza de 10 minute la 12 ore.(pauza de masa se recupereaza)...Acum ce mai zici?Mai ti se par cele 9 milioane asa greu de castigat?

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

E problema tuturor bonelor care muncesc fara carte de munca,nu doar a mea.Ele vor fi cersetoare la batranete,si eu daca accept sa muncesc fara carte de munca.Pensionarele au deja batranetea asigurata.
Bona e un lux ca si parfumul frantuzesc.Toate femeile si-l doresc,il cumpara doar cele ce-si permit.
Am vazut cazul unei femei model in societate care a devenit o betiva dupa decesul sotului.Nu a suportat pierderea,dupa 40 ani de casnicie model,a cedat bauturii.Nu e normal privit din afara,dar ea a ales ameteala,apoi a decedat.Poate daca cineva i-ar fi alinat altfel durerea la timp ar fi fost recuperata.La astfel de situatii m-am referit cand am scris ca uneori oamenii trebuie intelesi si sjutati,readusi la normal.
Ar fi trebuit sa povestesc cu lux de amanunte cum ingrijeam eu copilul?am crezut ca nu e necesar,ca e ceva normal in munca de bona.

quote:
Originally posted by diana21

Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

quote:
Originally posted by bonamea

Singura afirmi ca stand cu copilul vei beneficia de ceea ce beneficiaza si o bona=singuratate(mai ales daca e venita din alt oras),fara asigurari si fara contributie ptr.pensie.Daca esti angajata cu contract ai toate acestea platite de angajator plus 470 salariu.Cat plateste angajatorul ptr.tine la stat?Aduna cu 470 si vezi cat face.Sa zicem ca angajatorul nu mai vrea sa plateasca aceste contributii si ti le pune frumusel in mana si zice-descurcate,pe mine nu ma intereseaza soarta ta,te-am angajat doar sa-mi muncesti.Asa se intampla cu bonele,care au pensii le convine sa accepte.
quote:
Originally posted by chris27

Bonamea...pretentiile tale sunt absurde!...Pe mine(daca n-as avea alternativa gradinitei si a cresei)...m-ar obliga sa-mi abandonez serviciul...asa prapadit cum e el...Si sa nu mai am contributie pt pensie...si sa nu mai am asigurare de sanatate...inclusiv sa ma imbolnavesc de singuratate...Nu sunt o persoana foarte sociabila,dar imi place sa fiu activa ...sa reusesc sa la imbin pe toate astfel incat sa aduc si eu cativa banuti pentru copii...Lucrez intr-o fabrica cu mult prestigiu...si salarii mici...Am 650 lei netul(sunt in cic de 2 luni)....Dupa ce se platesc 'darile' la stat,raman vreo 470 in mana...Rezolv si asta ...prin ore suplimentare...in principiu,toate sambetele,marti si joi lucrez 12ore...Cel mai mult am castigat 11 milioane(in mana)anul trecut in februarie...Dar stii cum a fost viata mea pt banii astia?Era februarie...luna cu 140 ore lucratoare...am stat la ore suplimentare pana am ajuns sa am 260 ore...munca grea,in mediu toxic...cu o singura pauza de 10 minute la 12 ore.(pauza de masa se recupereaza)...Acum ce mai zici?Mai ti se par cele 9 milioane asa greu de castigat?

Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra

Bonamea...am specificat deja ca salariul meu brut e de 650...Din aceasta suma platesc "darile "la stat...Sunt deci...mult in dezavantaj...Ce-mi ramane mie(fara ore suplimentare)ajunge aproape la jumatatea castigului tau...Si nu-mi asigura mancare ori cazare...Nu vad ce te opreste sa-ti platesti din mana impozitele,asigurarea...o poti face la valoarea miminima (alt avantaj)...Fa un calcul simplu...si o sa te convingi ca am dreptate.Unde mai pui ca in a sta cu un copilas...nu-i nimic toxic!Si munca nu-i continua,iti permiti chiar sa te plimbi cu puiul de om,sa te asezi pe o banca intr-un parc...nu lucrezi la banda,nu ai norma...Si nu "singuratatea"ma opreste sa stau acasa ci faptul ca daca as face asta nu as putea sa le ofer nimic,ca nu m-ar plati nimeni sa fiu casnica...Ba mai mult...ma gandesc ca le-as fi povara la batranete,daca nu-mi asigur o pensie.Si asa...cu un castig cat de cat,merg inainte...incerc sa fac din toate atat cat pot...sa fiu si cu ei,sa si gatesc si sa spal,alerg de la lucru la gradi si spun...Doamne fereste sa am vreodata nevoie de o bona!Si asa cum eu accept conditiile de la locul de munca din unele motive(e aproape de casa...e aproape de gradi...daca nu "vreau "bani in plus,nu stau la ore)...si tu poti sa te orientezi spre un alt loc de munca.Nu vad de ce n-o faci...Na,uite ca ai aflat parerea unui alt "sclav"!...Am impresia ca nu-ti cunosti "locul"...Si asa afli ca...acela care te plateste vrea sa obtina cat mai mult de la tine pentru banii pe care ti da...Uite astazi vin mesterii sa lucreze la casa mea...nu sunt sclavii mei,chiar daca muncesc pentru mine!Nu le platesc asigurare si nici impozit...Daca as fi vrut asa ceva,alegeam o firma ,persoane autorizate si cu carte de munca.Dar lucrurile stau altfel,le dau bani,le ramane lor castigul(in mana),le convine pentru ca asa ne-am inteles.Cum sa-ti mai explic?E legea cererii si-a ofertei!Esti LIBER sa alegi daca ramai sau pleci,nu te tine nimeni cu forta.Singura treaba care ma opreste sa-mi schimb profesia cu cea de bona este faptul ca m-ar durea sufletul sa-mi duc puiutii la gradi si apoi sa fac pt alti copii ce nu fac pentru ai mei...Si atunci nu as fi o bona buna,ca n-as putea sa ma implic sentimental...si daca faci ceva doar de dragul de a face ,fara vocatie...rezultatul poate fi catastrofal...La tine,problema asta e inlaturata din start,cred ca ai copii mari(scriai ca te-ai mutat in alt oras)...Singurul meu avantaj este ca in munca mea nu trebuie sa te implici afectiv...banda merge indiferent de dispozitia mea,si daca sunt suparata...si daca sunt vesela...totul e sa tin pasul!...Asta trebuie sa faci si tu,daca iti doresti sa practici aceasta profesie!Sa tii pasul,nu sa te detasezi afectiv!

Album foto | Slideshow
excursie
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Cand am lucrat in Cipru am facut exact ce ai scris,doamna ma solicita uneori la bucatarie cand dormea copilul,iar eu o ajutam din proprie initiativa cand aveam ragaz si nu-l afecta pe copil,dansa in schimb imi oferea bani de buzunar,ptr.ca imi depasisem atributiile de bona

Si de ce nu te duci inapoi, si atunci nu mai ai probleme cu taxele si mamicile nesimtite din Romania?

Mergi la inceput