BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Tiii ladyJ ti-a pierit simtul umorului

In loc sa pui criterii de departajare la angajarea de bona ca stie sa joace sah...zau asa, eu nu te inteleg

Uite vezi, ea stie sa deosebeasca parameciul de ameoba si asta e mare lucru, sa stii.

Adina + Olivia 04.03.2004

Da Adina,de mai citesc multe din astea,imi pierd si simtul decentei
Ca bine zici tu: proba eliminatorie-sahul.Si reproducerea unei picturi de Kandinsky eventual....
asta e important nu?A..si sa nu uit,neaparat trasul la tinta si tinta e cainele..dar doar ala de talie mare,deci sa ne intelegem.

Doamneeee...

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Hai, ca nu m-am mai distrat de mult asa de bine! Mai avem putin si ajungem si la Drosofila Melanogaster . Cat despre, de unde stiati ca am in portbagaj 2? (sunt pt baietii mei, dar in mod sigur nu le vor incerca pe catei - indiferent de talie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu de curiozitate m-am uitat acum pe anuntul telefonic (editia de net) si am vazut o gramada de cereri de bone, externe si interne, cu salarii oferite de la 800 la 1200 lei noi. Este drept, in zone ca Pipera, Corbeanca vorbeau de 1000 de lei, iar in 'cartier' maxim 800 lei. Mi se pare destul de bine pentru bone. Daca asa merge piata, ma gandesc la cat va trebui sa ofer eu pentru bona, caci si eu voi fi in curand " in cautari".

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by anya

Hai, ca nu m-am mai distrat de mult asa de bine! Mai avem putin si ajungem si la Drosofila Melanogaster . Cat despre, de unde stiati ca am in portbagaj 2? (sunt pt baietii mei, dar in mod sigur nu le vor incerca pe catei - indiferent de talie).

Anya

Anya,da cui trebuie......sa vezi ce mandrete de vanatoare iese Si nu numai de caini ci si de intelectuali aroganti....

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Bonamea, tu ai avut o experienta "traumatizanta", care ti-a lasat un gust amar si in urma careia ai tras anumite concluzii, dar asta e singura ta experienta?? Ai mai avut si altele??? Ca daca stau si ma gandesc in ce conditii am lucrat la primul meu job, pai mi-as fi dat foc si n-as mai fi cautat un loc de munca in veci!! Dar n-am facut-o...ci m-am mobilizat, am stabilit prioritati, am trasat limitele, am pus conditii, m-am implicat in anumite activitati si am atins obiectivele propuse. Nu a fost usor, dar stiam ce vreau sa fac si nu m-am lasat chiar cu una cu doua. Tu spui ca meseria de bona este degradanta, dar permite-mi sa te contrazic. Fiecare mama care alege o femeie pentru ingrijirea propriului copil, nu isi cauta DOAR o bona, ci mai degraba o "bunica" pentru el. Si gandeste-te cam cum ai vrea tu sa fie bunica ta. Ei, abia apoi sa purcezi la drum gandindu-te daca intr-adevar poti sa intrunesti aceste conditii.
Ca si eu as vrea sa ma fac fotomodel, dar daca n-am anumite caracteristici, degeaba visez frumos si cu ochii deschisi.
Cat despre salariu, nu stiu ce sa zic...dar cand ma gandesc la 9 mil/luna + mancare+cazare si raportand la alti cunoscuti de-ai mei, cu studii superioare care pleaca de dimineata, vin seara, fara pauza de masa, fara un covrig dat din partea firmei, care lucreaza la cativa km de casa si pt asta platesc transport in fiecare zi, care au diverse responsabilitati ce implica efort intelectual in fiecare secunda!!!! in activitatea pe care o presteaza si care la finele lunii trag linie si salariul se incadreaza sub ceea ce pretinzi tu, mi se pare un pic exagerata dorinta ta. Iar daca tu iti doresti sa beneficiezi de toate asigurarile pe care ti le ofera statul roman, nu vad ce anume te impiedica sa mergi si sa declari macar un venit minim pe economie (440 RON) si sa platesti din mana (adica din cei 900 RON) contributiile catre stat. Ar fi o solutie de compromis.
Oricum, daca iti vei pastra aceasta atitudine negativista nu stiu ce sanse ai sa reusesti.
Iar daca vezi meseria de bona ca fiind una degradanta, atunci de ce nu te reprofilezi?? Zici ca ai cursuri de contabilitate...Ia trimite CV-uri in domeniu si vezi, poate gasesti ceva platit mai bine, dar tare ma indoiesc.
Eu iti doresc multa bafta si sa ne tii la curent cu realizarile tale.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Aoleu, tocmai mi-am dat seama ca as putea s-o incurc vineri. Am angajat-o pe Alba ca Zapada (pe bune), prin intermediul unei agentii, sa vina la ziua fetitei mele pentru o ora si jumatate. Si daca vrea carte de munca si pensie privata???? Ups, la asta nu m-am gandit...

Bonamea, lasand gluma la o parte, te-as intreba de ce nu acuzi agentia de bone ca nu se ocupa de partea asta cu angajatul, cartea de munca si toate cele??? Ca eu NU SUNT FIRMA, apelez doar la serviciile unei agentii.

Inca ceva, te-am mai intrebat, dar nu mi-ai raspuns. Daca vrei pensie, si totusi insisti sa te ocupi de educatia si cresterea copiilor, de ce nu te angajezi la o gradinita particulara??? Sau, cere-le parintilor carte de munca si bani mai putini. Cunosc doua bone interne ale unor vedete care castiga 10 mil net. Dar sunt in priza non-stop, se trezesc si noaptea.

Asa, si ultima chestie, ca nu ma pot opri! Ce crezi ca ar zice seful meu daca io maine m-as duce cu castronul la el la usa sa-mi dea de mancare??? E dreptul meu, dupa parerea ta, nu??? Si sa-mi bage benzina, cepanamea, ca lucrez pentru el!!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by diana21

Asa, si ultima chestie, ca nu ma pot opri! Ce crezi ca ar zice seful meu daca io maine m-as duce cu castronul la el la usa sa-mi dea de mancare??? E dreptul meu, dupa parerea ta, nu??? Si sa-mi bage benzina, cepanamea, ca lucrez pentru el!!!

Hahaha
Da' stii ca ai dreptate?!

Singura kestie...oare io sa-mi chem sefu' acasa sa-mi faca de mancare, sau ma duc eu la el?

Gata stiu! Ii las cheia sub presh.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ehehe, Adina, vezi ca daca vine el la tine risti sa aiba apucaturi de musafir ! Oricum, ai grija sa faci contract sa nu te traga in piept, mama lui de sef!

Frate, da' eu acum imi dau seama ca seful meu nici nu are frigider in birou. Vezi, Bonamea, mai grav, imi va da stricata...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Fetelor, da' vorbiti de salarii fabuloase pentru bone. Altii lucreaza la patroni si nici pomeneala de asemenea salarii, nu tu mancare, uneori nici pauza de masa, ca trebuie facuta "norma", nu tu transport platit, responsabilitati cat cuprinde si trageri la raspundere pentru tot ce i se pare sefului ca nu e in regula, etc, etc, stiti voi mai bine.
Iar bonele sunt mari doamne...
Dar noi, mamicile, cat ar trebui sa primim ca facem aceeasi munca precum bonele si chiar cu mult mai mult simt de raspundere si mai bine, 24 de ore din 24? Noua ne tremura sufletul pentru puii nostri la fiecare zgarietura, dar pe bone unde le doare?... Acest stres cine il plateste?
Bonelor, nu am nimic cu voi, dar va cam aruncati la pret.
Mamici, tineti-va tari si nu oferiti cat vi se care pentru o munca pe care voi ati face-o mult mai bine! Ca bonele nu ii vor face pe puii vostri mai printi decat ii puteti face voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Pai vorbind serios am cunostinte care atunci cand sunt solicitate sa plece in deplasare,in interes de serviciu,primesc bani ptr.transport,masa si cazare,ca vor ei sa cheltuie mai mult,asta e treaba lor-pun din salariu.Si eu sunt in deplasare,nu e usor sa traiesti pe la casele altora-sa te acomodezi cu alt mod de viata,ca si artistii care pleaca mereu in turnee.Chiar-artistii isi platesc din salariul lor transport,cazare si masa?
Eu am lansat acest subiect ca o dezbatere pe aceasta tema-si eu consider ca agentiile ar trebui sa fie cu adevarat mediatoare,sa nu se limiteze doar sa ceara toate datele si analizele si atat,asta putem face singuri comunicand pe net,fara sa mai dam un pumn de bani lor.Ar trebui sa asigure analizele printr-o firma a lor,caci se pot face analize si altfel,sa iasa bine.As vrea si eu sa fiu in siguranta la locul de munca ca orice om,deci tot agentia ar trebui sa medieze acest lucru.Dar sunt si parinti care ascund unele detalii(de ex.marimea cainelui,sau starea de sanatate a copilului)si apar probleme dupa ce incep munca.
La noi in oras nu sunt gradinite particulare deocamdata,iar eu am urgent nevoie de serviciu caci am gresit si am facut 2 copii pe care trebuie sa-i ajut sa-si termine cu bine scoala.Nu ma plang,caci de oase rupte nu scapa nimeni,prezint doar o stare de fapt din tara noastra.O bona de 35-40 ani,in plina capacitate de munca nu poate beneficia de dreturile legale ale unui angajat,mamicile nu prea agreaza nici orice babutza pensionara,pensionarele pe caz de boala iar nu pot fi agreate,iar somerele la sfarsitul perioadei de somaj vor dori angajare-deci...

quote:
Originally posted by diana21

Aoleu, tocmai mi-am dat seama ca as putea s-o incurc vineri. Am angajat-o pe Alba ca Zapada (pe bune), prin intermediul unei agentii, sa vina la ziua fetitei mele pentru o ora si jumatate. Si daca vrea carte de munca si pensie privata???? Ups, la asta nu m-am gandit...

Bonamea, lasand gluma la o parte, te-as intreba de ce nu acuzi agentia de bone ca nu se ocupa de partea asta cu angajatul, cartea de munca si toate cele??? Ca eu NU SUNT FIRMA, apelez doar la serviciile unei agentii.

Inca ceva, te-am mai intrebat, dar nu mi-ai raspuns. Daca vrei pensie, si totusi insisti sa te ocupi de educatia si cresterea copiilor, de ce nu te angajezi la o gradinita particulara??? Sau, cere-le parintilor carte de munca si bani mai putini. Cunosc doua bone interne ale unor vedete care castiga 10 mil net. Dar sunt in priza non-stop, se trezesc si noaptea.

Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput