Infertilitatea - de ce nu ne intelege nimeni?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

IOANA, mult succes la FIV, sa veniti 3 sau mai multi de acolo

Spiridusha:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Irene Cam, iti multumesc din suflet pentru urare!
Sper sa ne ajute Dumnezeu sa venim de acolo minim 3!

Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Beatrix iti multumesc pentru mesaj si pentru sfaturi!
Ma bucur sa cunosc inca o mamica fericita in urma unui FIV, am vazut si pozele, sunteti o familie minunata si micutul Eric e un dulce!
Si sfatul referitor la ceaiul de cretisoara e f. bun, aveam de gand sa beau min un litru pe zi la sugestia unei gravidute dragi mie -Pussi
Si iti multumesc mult si pentru incurajari, sper sa reusesc si eu sa devin o mamica fericita ca tine!

Fetelor, de cand am deschis acest subiect ma simt mult mai bine, ca vad ca sunt persoane sensibile care pot intelege o problema asa de delicata si ma bucur sa va am alaturi, sper ca datorita voua sa devin si eu o persoana mai buna si mai puternica si sa ma concentrez numai pe aspectele frumoase ale vietii, sa nu mai las rautatile sa ma macine.

Va multumesc tuturor!

Ioana
poze szeged
poze cu animalutele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

ioana pe de o parte si eu simt ca parca pe socrii mei nici nu-i mai intereseaza subiectul. la o adica, au o nepoata de 14 ani care le umple tot timpul, fiind in pragul adolescentei, asa ca nu cred ca le mai sta lor mintea la un alt bebel nepotel.
cumnatii deja s-au plictisit de povestile noastre si noi de povestit, prieteni nu prea mai avem, foarte putini, abia ajungem sa ne vedem, deci nu e cazul ca la rarele noastre intalniri sa despicam firul in patru numai cu ce ni se intampla noua. nici nu le poti pretinde sa intre in atmosfera si sa te si inteleaga.
nici propria me amama nu mai deschide subiectul.

pe de alta parte recunosc ca sunt si "un pic" frustrata.
daca ne intreaba despre ale noastre, ne simtim prost, daca nu ne mai intreaba iar ne simtim prost, de parca pe nimeni nu mai intereseaza. uneori nici eu nu ma mai inteleg.

ca o concluzie, tot ce stiu e ca noi doi trebuie sa ne rezolvam singuri problemele, nemaiasteptand niciun dram de intelegere, ca sa nu zic de ajutor din partea nimanui, sa ne sfatuim ce avem de facut in continuare si sa luam o hotarare, pt. ca si noi am ajuns intr-un punct mort si nu mai stim incotro sa o luam.

ma bucur daca te simti mai bine, poate toate ne simtim mai bine descarcandu-ne aici.

te pup si sa te ajute DD la urmatorul fiv!
sa ne ajute pe toate!

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Ioana, am trecut prin durerea pierderii unei sarcini, embolizare, operatie de fibrom si inteleg ce simti.
Incearca sa o intelegi si pe cumnata ta, bucuria unei sarcini este atat de mare incat nu/ti dai seama ca renesti, nu realizezi nici macar ca vorbesti de "funie in casa spanzuratului".
Cand am pierdut eu sarcina (acum 4 ani) a pierdut/o si cumnata mea. La nici doua luni ea a ramas insarcinata si bucuria ei fiind asa de mare mi/a aratat pozele de la eco, pot spune ca am fost prima careia i le-a aratat.
Intre timp ea a avut si al doilea copil, eu nimic, si la a doua sarcina a procedat la fel, a discutat cu mine f mult despre asta, dar eu nu am interpretat/o ca pe o rautate.
Cred ca problema este la tine si daca faci parte din categoria femeilor care se cred incomplete pt ca nu pot da nastere unui copil e destul de grav. Spun asta pt ca am intalnit femei care nu suportau sa vada copiii altora, care nu suportau copiii prietenelor, mergand pana acolo incat au renuntat la relatiile cu prietenele respective.
Nu face o obsesie din a avea un copil,aici este numai mana lui Dumnezeu, noi chiar nu putem face nimic.
Sa stii ca pe lumea asta poti face bine oricui, nu trebuie neaparat sa ai propriul tau copil pt a iubi neconditionat, pt a te simti util.
Multa sanatate si intelepciune va doresc si.......bineinteles un copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Ioana... din pacate te inteleg perfect... parca mi-ai citata din viata mea. Nici eu nu am nicio sarcina la "activ" pana acum, spre deosebire de Draga si iubita mea cumnata, care ne-a daruit impreuna cu fratele meu un nepotel si o nepotica, care imi sunt tare dragi. Nu stiu de ce, dar fetele care au marele noroc sa nu se chinuiasca sa ramana insarcinate nu prea inteleg. Pur si simplu nu inteleg, asa cred eu. Nu am fost niciodata invidioasa pe ea, doar mi-am dorit si eu, atata tot. Pana la urma am cedat psihic intr=a mia zi in care ea mi-a zis "pune mana si tu si fa un copil!!!" si i-am raspuns ca nu merge cu mana, am incercat dar nu obtin rezultatul dorit (ma rog, am fost mai vulgara in exprimare, dar mi-e rusine sa reproduc)... De atunci nu mi-a mai zis nimic. De atunci singurul lucru "important" pe care l-a facut a fost sa uite baiatul pe plaja. Si-a dat seama in masina... "imi lipsea ceva..." OOOOOOOF, DOAMNE!!!!!!!

YLARI
http://tt.lilypie.com/sxWxp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Cam asta vroiam sa spun si eu, cine nu a trait asa ceva pur si simplu nu poate sa inteleaga. Nu cred ca e vorba de cruzime ci poate de lipsa de sensibilitate din partea lor si o mare sensibilitate in ceea ce priveste acest subiect din partea ta.

26s + Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Buna Ioana!!!!

Te inteleg perfect!!! Si noi suntem intr-o situatie asemanatoare.
Numai ca la noi nu stiu decat cumnatele situatia noastra si ne sustin. Soacra, mama , si alte rude nu stiu , si nici nu avam de gand sa le spunem care este cauza infertilitatii noastre.
Imi pare rau ptr. FIV-uletzul nereusit. Si eu o sa fac FIV anul acesta si nici nu vreau sa ma gandesc....la rau...mi-e frica de pe acum...
Te inteleg... eu la ora actuala nu ma pot plimba in parc , unde se joaca copilutzii , caci vin cu ochii rosii de plans. Si culmea suferintei mele...a pus nenea primarul si leganutze in fata scarii sa imi amintesc cat mai des de durerea mea... Asta este...
Dar iti spun sincer ca ma bucur , ma bucur enorm , cand aud de o gravidutza in cercul nostru de prieteni sau pe forum. Si... ma si vad in pielea lor.. cu burtica... Hi, hi, hi..!!
Inceraca sa privesti viata cu mai mult optimism. Noi de 13/14 ani ne-am cam obisnuit cu ideea. Si, tot mai sper ca voi fii mamica de copilutzi - Cat mai curand-

Imi permit sa iti dau si eu sfat.
Daca tu simti ca esti "luata peste picior " de cotzoharle ...soacra si cumnata , si aveti in plan sa mai faceti alt FIV-uletz, nu le mai spuneti NIMIC. Nu iti mai plange amarul la ele , ( mai bine vb. cu strainii).bSpune-le ca deocamdata ati luat o pauza si voi mergeti mai departe.
Si inca o data : FITI OPTIMISTI!!! Ca Dumnezeu se va indura si de noi cei napastuiti!!!
Va tin pumnii !!!
Dumnezeu sa va aiba in paza Lui!!

Edit: -rautati din partea neamurilor am avut si noi.. Cei de la tara ne faceau STERPI - ne ziceau in fata ,..nu pe ocolite .Si vreau sa iti spun ca ne ieseau ochii din cap din cauza socului .
Sa-ti mai spun??? Vechea "zicala romaneasca " -cica... "schimba cocosul.." sau : "ce faceti voi ?? nu stiti sa va...?? Io...le ziceam in gluma ca nu stim......
Ultima faza care a umplut paharul a fost cand o matusa a aflat de la mama ca iau medicamente ptr. stimulare ovariana si sa vedeti ca i-a bubuit neuronul. Zice " Aaaa daca ii da medicamente si o si "monteaza" risca sa faca gemeni si ...s-a nenorocit .
Fratzilooor ..credea ca sunt Joiana, Fulga... imi vine sa urlu...acum cand imi aduc aminte... Va dati seama ce grad de cultura are!!! Mi-e mila "despre" ea!!!
Brrr.... cah... Bine ca nu le mai cunosc!! Nu merita sa ma agit!!
La inceput taceam din cauza socului apoi ...m-am dezbracat de caracter...ca nu m-am puput abtine..

PERLUTZA sufletzelul meu!

V A
copilutz'-> Mama diminutivelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ioana - eu te "stiu" de la szegediste. Sunt una din fetele care citeste zilnic topicele viitoarelor mamici de comori, asa ca am pompoanele pregatite in suflet pt fiecare dintre fete !
La fiecare esec am plans. Inclusiv colegii (barbati) stiu deja ca e vb de cate o fata de pe forum, daca sunt cu ochii in lacrimi.
Treci cu privirea in sus, cu pasi siguri, spre succes si plina de optimism, nu te apleca nicio secunda la vorbele rautacioase ale celor din jur !!!

Copilultzu - anunta cand scot pompoane si numar cele 14 zile, da ?

Semneaza, una care se tot baga in seama

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Of Ioana,ce bine te inteleg...
Vezi,sunt atatea fete aici care te inteleg tocmai pt.ca sunt intr-o situatie asemanatoare cu a ta.Eu am hotarat sa nu le spun la rude nimic,chiar daca au trecut o groaza de ani,tocmai pt.a evita situatia descrisa de tine.Asta nu inseamna ca nu ne intreaba de copii aproape de fiecare data.Le-am tot spus ca la anu,la anu si ce crezi ca susotesc pe la spate:ce oameni avari,nesatui..Ce e in sufletul nostru numai noi stim si nimeni altcineva asa ca le-am dat IGNORE la toti.Eu vreau sa cred ca Dumnezeu ii pune la incercare pe oamenii pe care ii iubeste,concluzia:Dumnezeu ne iubeste fetelor si trebuie sa mai avem putintica rabdare pana sa ne tinem comorile in brate.

Ioana doamne-ajuta cu FIV-ul din toamna!

Copilutzu mult,mult succes si tie si la anu sa fiti amandoua cu burta la gura.
Doamne-ajuta tuturor!

ada

Mergi la inceput