Cum va pregatiti bobocii de gradinita?
Raspunsuri - Pagina 4
ManuBubu spune:
Buna,
Intram si noi in club, as vrea si eu sa-i pregatesc cate ceva pentru gradi, si cred ca vital ar fi sa aiba haine comode, niste espadrile ca sa nu-i scape din picior cand alearga, un saculet grozav ca sa fie mandra ca participa si ea la eveniment. La rechizite nu ne-am gandit pentru ca este de inteles ca educatoarea sa ne indice necesarul.
In ce priveste pregatirea psihologica fetita mea ( 3 ani si 8 luni) credeam cu tarie ca nu va fi suparata de despartire, pana cand la sfarsitul unui week-end a izbucnit in lacrimi cand am lasat-o la bunici la tara. E drept ca nu ne vazuse de cca o luna, dar ea nu plangea niciodata...
Oricum , voi ce stiti ,cand incep gradinitele? Cele de stat fireste, ca cele particulare cred ca n-au restrictii. Am auzit ca ar incepe pe 3 sept.
"Mamiiiii, pot sa ma uit la <Scooby-Doo>, te rooooog, pot. pot,pot? Te rooooog !
Nicoleta spune:
Sa va impartasesc din experienta mea: este foarte important sa ii imbracati comod pe copii si nu gros, fetitele sa poarte si ele tot pantaloni (se mai aseaza pe jos, in plus strampii se imbraca asa de greeeeuu...), sa fiti pregatite cu un rand de schimburi care sa stea in dulap (se pot intampla accidente: pisu, apa, ciorba pe ei etc.).
Incaltamintea sa fie comoda, sa nu fie cu sireturi (decat daca stiu copiii sa le lege, desi ma indoiesc...), sa fie cu scai, cu talpa impermeabila, nu incomoda (am vazut copii cu botosi foarte mari, cu care se impiedicau des...).
Cam atat de la noi.
Rechizitele se cumpara de obicei la comun, de aceeasi calitate.
Nicoleta
victoriamaria spune:
Buna tuturor!
Ma alatur clubului de mamici ai caror copii incep gradinita.Copilul meu face 3 ani in septembrie asa ca ...... la gradi.
Am o gramada de nelamuriri, de exemplu:
- desi am depus cererea de inscriere in luna ianuarie, inca nu am depus analizele medicale, inca nu am afalt exact care sunt analizele necesare; am fost la gradinita si erau afisate ca necesare doar analize pentru copii (fisa completata de medicul de familie si fisa cu vaccinarile) eu stiam ca este necesar si coproparazitologic + sange si raze pt.parinti, dar nu apareau nicaieri.
Alte acte necesare : certificat de nastere copil (certificat pt. conformitate de catre directoare) si adeverinta de venit pt.parinti (n-am inteles la ce foloseste )
Directoarea e in concediu pana in 01.09.2007 asa ca mi s-a sugerat sa ma intorc dupa aceasta data.
Va intreb pe voi, pana la data se pot depune aceste analize pentru inscriere? Mi s-a sugerat sa nu ma grabesc cu ele pentru ca sunt unele valabile doar 2-3 zile.
LoraG76 spune:
Nicoleta, multumim pentru sfaturi! Si eu, care ma gandeam ca macar in prima zi sa o trimit in rochita...ca e asa mandra cand se imbraca in rochite...ma mai gandesc.
Eu nu inteleg de ce unele gradinite cer adeverinte de venit...nu e normal. Adeverinte de salariat trebuie sa se ceara, eu cred ca e o problema cu exprimarea la ei, nu au stiut ce sa ceara.
De analize nu stiu nici eu...ieri am vorbit cu medicul nostru de familie si a zis ca nu e necesara decat o adeverinta de la medic cu vaccinarile si starea generala de sanatate a copilului. Deci...restul e la latitudinea gradinitei. Oricum, saptamana viitoare cel tarziu voi merge sa intreb exact la gradi ce are nevoie.
Lora, mami de IUSTINA
Nicoleta spune:
Lora, in prima zi merge, cum sa nu? Ideea este ca daca ai 10-12 fetite in grupa si fiecare vine in strampi... la dezbracare, inainte de culcare, mai e cum mai e, insa la trezire... au nevoie de ajutor, nu cred sa se poata imbraca singure... este greu si pentru doamnele de acolo si dureaza mult sa imbraci atatea domnisoare.
Ca de frumoase, sunt ele frumoase oricum, iar pantalonii pot fi si ei cu diverse broderii, cu fluturasi si floricele, roz sau orice alta culoare care sa placa fetelor.
Nicoleta
LoraG76 spune:
Stiti cumva ce activitati se fac la grupa mica? Eu cred ca sunt bolnava la cap...deja imi vine sa cumpar carti si caiete...
Ce fel de mama mai are si copilul meu...bine ca n-o inscriu direct la scoala! ![]()

Lora, mami de IUSTINA
aiuras spune:
Trusoul de gradi la noi cuprinde rucsacelul, saculetul de schimburi complate ce ramane la dulapior si in care neaparat pun si un prosop ca daca este " accident" sa se si stearga, niste pantofiori usori de interior si pijamalele. Fata mea sta in sarafan, blizita si strampi. La culcare oricum nu vrea sa-si dea jos ciorapii.
Cea mai importanta parte de pregatire cred ca este cea psihologica. Eu anul trecut din mai pana in septembrie in fiecare zi i-am spus despre serviciul ei de la gradi si i-am spus tot programul. Nu am uitat sa-i specific mereu ca vin sa o iau acasa si ca mai sunt pe acolo niste copilasi ce vor plange dar numai pt ca sunt prea mici si nu inteleg ce bine este la gradi. La noi a tinut si nu s-a jelit deloc iar in acest an mergem la grupa mijlocie.
ionela_r spune:
Buna ziua mamici si pitici.
Ne inscriem si noi in clubul vostru
Si noi suntem incepatoare.
Dora are 2ani si 4 luni. De luni mergem la cresa.
Este foarte comunicativa,sper sa se acomodeze repede.
Am mari emotii,dar trebuie sa trecem peste ele.
Deja isi face bagajul si intreaba "mami, cand pecam?"
Pupici 
Ionela si
Dora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE
http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/
Elle_seb spune:
quote:
Deja isi face bagajul si intreaba "mami, cand pecam?
UUfff... de-ar zice si fi-miu la fel.... N-o aduci pe la mine sa-i faca si lui Seb instructie?
Elle_seb
May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
anya spune:
Fisa medicala (hartia) se ia de la gradinita si se completeaza de catre medicul de familie sau pediatru. In plus e necesar un aviz epidemiologic. Acest aviz e valabil 24 ore. Daca gradi incepe luni, e buna si data de vineri. Cel mai simplu e cu unul luat ceva mai devreme si lasat blanc la data - daca vrea medicul sa va dea
.
Din cate stiu nu e adeverinta de venit ci adeverinta de salariat (suficienta pt unul din parinti). Oricum salariile sunt confidentiale, nu?
Intradevar e bine de cautat acum incaltaminte comoda, cu prindere cu arici, atat pt incaltamintea de interior cat si pt cea de exterior. Programul copiilor prevede si iesire afara si e mult mai usor daca au arici, atat pt ei cat si pt educatoare. De asemenea hainele trebuie sa fie comode si usor de imbracat dezbracat. Intr-o zi de gradi sunt urmatoarele "procese" de imbracat-dezbracat: dimineata- schimbat din haine de strada in haine de gradi, daca se iese afara schimbat haine gradi cu haine exterior; intra in clasa- iar trece in hainele de gradi; mananca, se culca- dezbracarea la pijama. Dupa 2 ore se imbraca iar cu hainele de gradi si asteapta sa vina cineva sa-l ia si sa-l schimbe iar in haine de strada
. Si asta daca nu survin accidente gen apa de desen/ciorbita pe hainutele de gradi; un pisu in pijama sau o cazatura in balta din curte.
Rechizitele se cumpara din fondul clasei. La grupa mica sunt mai mult jucarii, mai putin rechizite.
Al meu trece in grupa mijlocie, asa ca deja suntem "batrani"
Oricum, vreau sa trec saptamana asta pe la gradi si daca s-a mai schimbat ceva , va zic.
Cat despre pregatirea psihologica... in special trebuie avertizat ca in primele zile/saptamani unii copii plang si ca el/ea nu e cazul sa faca la fel pt ca mami vine si o ia, si copiii respectivi sunt mici si....lalala - vedeti voi ce mai inventati. Aici e primul prag psihologic atat pt copil cat si pt parinti. Cat de doritor ar fi copilul sa mearga la gradi, cand vede 5 "mici urlatori dupa mama" intra in panica si incepe si el sa planga, sa se agate de mami...si mamicii i se rupe sufletul sa-l lase plangand...si totusi o face si la servici sta cu gandul la gradinita (iar tanara speranta lasata la gradi uita in 10 minute de mami
).