CUM SCRIU LITERE PE AUTOCOLANT
Exista vreun program special pentru scris litere pe autocolant?
Incerc sa le scriu in Word dar nu reusesc sa le imprim la marimea dorita,cum tebuie sa faca ca nu ma descurc deloc?
Raspunsuri
oana_n spune:
Buna
Daca am inteles eu bine practic vrei sa scrii un cuvant... sa zicem pe autocolant si apoi sa il lipesti unde vrei tu.
Procedeul e urmatorul. De obicei se face "grafica" la ceaa ce vrei sa fie pe autocolant, in cazul tau scrii la dimensiunea pe care o doresti insa in CorelDraw. Apoi din corel exporti catre un alt program ce foloseste un cut plotter ca sa iti decupeze tie ceea ce ai desenat. E ca un soi de "print" la imprimanta insa in loc de creneala ai un cutitas mic si fin care se invarte si decupeaza ceea ce tu i-ai dat.
In cazul asta nu ai nevoie numai de CorelDraw ci si de un cut plotter (cel mai naspa e 1200 de euro si de obicei detin asa ceva firmele de publicitate) cat si de softul atasat sculei respective ca sa descifreze grafica din corel si sa stie ce sa taie.
Alta metoda nu am auzit...decat eventual decupatul cu un cuter dupa o litera sablon. Cam imprecis si cu multe riscuri....
Sper ca ti-am fost de folos....Apeleaza la o firma care inscriptioneaza reclame luninoase sau ceva de genul..si la noi mai vin clienti pt diverse chestii mici si funny si ii rezolvam.
O zi buna
Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa
http://community.webshots.com/user/oanan82
Alexa Ioana spune:
autocolantul este coala a4 intreaga, sau sunt mai multe etichete pe coala ?
daca sunt etichete, ai in word optiunea "envelopes and labels" (in tools, letters and mailings), si acolo selectezi exact tipul de autocolant (nr. de etichete pe coala, dimensiune, aliniere)...
nu stiu daca te ajuta cu ceva ce am scris, dar nu prea inteleg exact ce vrei sa faci...
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
cici spune:
oana_n, am cautat aici in oras dar nu se ocupa nimeni de asa ceva, ca mi-ar fi placut sa platesc si sa am literele sau sa dau autocolantul si sa mi-l decupeze ei ,asa incat sa ramana scrisul decupat.
alexa ioana ,autocolantul e foaie lata de marimea celei A4.eu speram sa fie vreun programel asa incat sa introduc in imprimanta, autocolantul,iar pe partea cu hartie sa imprim literele care se pot apoi decupa,ca sa nu mai folosesc un sablon.
oana_n spune:
In cazul asta nu pot decat sa te sfatuiesc sa pui in imprimanta o coala obisnuita, A4 si listezi litera pe ea apoi o lipesti pe spatele autocolantului, adik al cartonului pe care e lipit autocolantul..si asa decupezi....fara sablon
Sau o alta varianta...sa cauti pe net o firma de publicitate apropiata de tine...dai comanda de ce litere si la ce dimensiune vrei si ti le livreaza prin curierat rapid. Nu stiu daca vrei sa folosesti literele pt ceva "profesionist" sau pt joaca insa mai ai si o varianta de litere volumetrice, exact asa se si numesc, sunt dintr-un soi interesant de polistiren si pot fi manevrate usor....Depinde acum cat vrei sa cheltui pe operatiunea asta si la ce le folosesti.
Spor la treaba
Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa
http://community.webshots.com/user/oanan82