Parerea mea despre Dr. Herghelegiu

Parerea mea despre Dr. Herghelegiu | Autor: mihaelaly

Link direct la acest mesaj

Nu-mi sta in fire sa vorbesc despre oameni, dar poate parerea mea despre dr. Herghelegiu are importanta pentru cei care doresc sa-si faca ecografie la el. Mi-am facut programare la Medsana cu 3 luni inainte pentru morfologie fetala (saptamana 25 de sarcina), noroc ca medicul cu care voi naste mi-a spus din timp cand se face aceasta ecografie. In ziua programarii, cu putin timp inaite am fost anuntata ca domnul doctor a intarziat cu programarile si daca se poate sa vin mai tarziu cu o ora.
Am spus ca e ok si m-am prezentat la clinica o ora mai tarziu. Dupa o lunga asteptare in receptie( mai erau cateva paciente inaintea mea),am fost anuntata ca pot intra la domnul doctor. Am salutat si am intrebat daca poate intra si sotul meu. Mi-a raspuns la salut doar asistentul domnului dr. care ne-a invitat sa luam loc. Mi-a luat datele si mi-a spus sa ma asez pe masa de consultatie. Ecografia a durat 25 minute, timp in care dr. Herghelegiu a mai vorbit de cateva ori la telefon, afland astfel de ce eu care aveam programare la 16.30 am intrat la consultatie la 18.30. Diverse relatii si cunostinte doreau programare de azi pe maine, iar domnul doctor intercala aceste consultatii printre programarile deja facute. N-am indraznit sa-l mai intrerup in timpul consultatiei, dupa ce am pus o intrebare la care n-am primit nici un raspuns. La final am intrebat daca este totul in regula, mi-a raspuns pe un ton deranjat: "nimeni nu poate sa-mi spuna ca totul este in regula". M-am corectat si am intrebat daca in general este bine...
Mi-a raspuns sec ca ce a constatat este trecut in fisa. In timpul acestei scurte conversatii domnul doctor isi strangea lucrurile si se pregatea de plecare. Am salutat si am iesit rapid din cabinet.
Pe hol ne uitam consternati unul la altul eu cu sotul meu si nu am inteles atitudinea doctorului.
Nu contest calitatile profesionale ale dr. Herghelegiu, nici n-as avea cum sa verific, dar ca om... mi-a lasat o impresie foarte proasta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

La medsana cred ca e "specialitatea casei" sa astepti cateva ore in plus.
Stiu ca o doamna a plecat foarte suparata dupa 1 ora pentru ca se invoise de la serviciu.
Te-ai astepta mai mult respect de la o clinica privata.
Eu am experienta doar cu programarile la Ancar sau Denisa Protopopescu, cred ca am stat si 3 ore :(. Ambii au acelasi obicei de a intercala alte paciente printre cele cu programare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Imi pare extrem de rau pt experientza ta cu acest medic. Pe mine insa m-a salvat. Anul trecut la 28 sapt de sarcina dr Albu a pus diagnosticul de colpocefalie incipenta fatului meu. Asta insemna ca cel mic urma sa se nasca cu retard mental, locomotor si epilepsie. Am fost la mai multi dr, unii nici nu stiau ce e aceasta boala. Doi dr, de fapt in ghilimele dr, m-au sfatuit sa fac intrerupere de sarcina!!!!, desi Albu spusese ca sarcina tb urmarita cu atentie ca deocamdata parametrii ventriculilor cerebrali se pot schimba. Dr cu care urma sa nasc mi-a zis sa incerc sa iau legatura cu Herghelegiu, dar ca se intra ff greu la el si m-a avertizat ca din cauza unor grave probleme de familie pe care le-a avut Herghelegiu , dr meu nu poate lua legatura cu el, deoarece a devenit ff rece. Asa ca sotzul meu a sunat la Medsana unde evident nu erau locuri libere si la noi nu se punea pb sa asteptam, a cerut politicos nr de telefon al dl doctor si apoi, fara nici o recomandare l<am sunat si i-am explicat despre ce e vb. A doua zi dimineatza am intrat la el, fara nici o programare ( desi erau programari destule, nu avea fereastra) la Euroclinic. Consultatia a durat o ora jumate, tmp in care dr mi<a explicat tot ce tb sa stiu si mi-a zis ca cel mic este bine. Asta spre deosebire de dr Albu care a pus diagnosticul si nu mi-a zis ce inseamna clar de am cautat de am turbat pana ce am aflat.
In fine, dr.Herghelegiu a fost cel care ne-a ridicat moralul ( va puteti imagina cat de stresati eram) si care s-a purtat omeneste cu noi.
Iar copilul meu, la care cf unor dr trebuia sa renuntz, este perfect sanatos.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Eunice, eu vad lucrurile asa: atitudinea rece si distanta cu pacientii nu poate fi justificata prin faptul ca e un bun profesionist. Poate ca nu e singurul BUN profesionist, si chiar si in cazul tau cu siguranta nu era Herghelegiu singurul care ar fi lamurit situatia.

Dau ca exemplu un alt doctor (tot renumit, poate nu chiar la nivelul lui Herghelegiu, desi am vazut ca Adriana Bahmuteanu Prigoana la el se duce), si anume profesorul Pelinescu de la Medlife. Toata lumea apeleaza la el pentru urgente si pile, si le accepta si el pe toate...dar am fost de fata cand a venit o "pila" si asistenta a iesit, a vorbit cu ea si i-a explicat ca noi toate de acolo cu programari am facut programari de cu 2 luni inainte si ca dl. doctor o sa o vada, dar DUPA ce termina programarile toate. Si el a stat tot cat ar fi stat daca o lua pe ea "printre" noi, dar nu ne-a modificat noua orele, ci EI!

Asa mi se pare normal sa procedeze oricine...

Oricum chiar si Pelinescu e un pic cam laconic in raspunsuri, dar daca insisti iti raspunde (e drept ca uneori tot in genul "cum adica sa coboare copilul!? pai cum sa coboare acuma, nu va ganditi!?"... de parca suntem la examen si nu la consultatie, si ar trebui sa stim si noi ce stie el).

sapt. 37 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Eu nu am vrut sa subliniez ca m-a luat pe mine inaintea celorlaltor paciente...desi in situatia mea acest lucru a fost perfect normal ( am stat la pat in repaus total in ultimele 3 luni de sarcina, cu o groaza de medicamente, cu primul copil nascut prematur..). Am vrut doar sa spun ca m-a primit FARA nici o pila, fara NICI o recomandare si ca m-a tratat ca pe un OM.
In ceea ce priveste alti medici..eu am nascut la Giulesti si dr de acolo mi-au spus ca ecografistii cei mai buni pe sarcina, in Buc. sunt: Albu, Herghelegiu si Pop. Dar asta pe mine deja nu ma priveste.
Repet: am vrut doar sa subliniez faptul ca atunci cand 5 dr m-au demoralizat, Herghelegiu m-a ajutat.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaly spune:

Este posibil sa fie interesat doar de cazuri mai dificile, dar gradul de importanta al consultatiei este la fel pt. toti pacientii si nu trebuie sa influenteze gradul de omenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutaa spune:

Fetelor,
as vrea sa va povestesc ce am patit eu cu o programare la Herghelegiu, nu pentru a blama pe cineva ci pentru a stii la ce sa va asteptati si sa nu mai acceptati sa fiti calcate in picioare.
Mi-am facut programarea la Sanador la dr. Herghelegiu, asa cum procedeaza majoritatea gravidelor, inainte cu 3 luni de zile. Am sunat cu o zi inainte pentru confirmare (trecuse destul de mult timp de cand facusem programarea) si m-am prezentat cu 20 min inainte de ora stabilita. M-am prezentat la receptie, iar domnisoara mi-a spus sa astept in hol pentru ca nu se stie unde se va face echografia (la etaj sau la parter). Eu, naiva, m-am asezat cuminte pe un scaun langa usa, pe care tot intrau gravide si se duceau la etaj fara a vobi cu receptionera. La ora programata ma duc sa intreb ce se intampla, unde va avea loc echografia, iar domnisoara imi spune sa mai astept pentru ca mai dureaza. In momentul ala am "somat-o" sa-mi spuna exact cum stau lucrurile si sa nu ma mai abureasca cu tot felul de scuze. Situatia statea astfel dupa spusele ei: dr. nu fusese la clinica cu o zi in urma si toate pacientele de cu o zi inainte erau intercalate peste cele programate in ziua respectiva. Pe scurt: mai erau 4 paciente inaintea mea, dupa calculul meu inca vreo 2-3 ore de asteptare. Ce credeti ca mi-a raspuns domnisoara? "Nu va dura atat pentru dr. va recupera timpul pierdut." Am intrebat-o daca il va recupera pe sanatatea copiilor nostri si a inceput sa se balbaie. In conditiile astea am preferat sa merg sa-mi fac echografia la un dr. mai putin preocupat de recuperarea timpului pierdut si am renuntat la o programare pe care am facut-o cu 3 luni inainte. Daca acceptam lucrurile acestea inseamna ca acceptam si treba facuta de mantuiala din partea dr. Nu este vorba de o piesa ci de copilul nostru.
Va doresc multa sanatate.

Mergi la inceput