Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 6
ancadragoman spune:
Pussi poate terminati pana vin fetele acasa
Anca mersi mult .
Cred si eu ca ati fost socati ,dar important este sa fie sanatos si teoretic trebuia sa iti dea si tie masuratorile.
anca 27+
Maria
poze
oanab125 spune:
Legat de spalaturi, vata, eu stiu asa: vata pusa in tifon isi pun cele cae nasc natural, sa nu se lipeasca vata de cusaturi ( asa mi-a zis prietena mea, care a nascut natural). eu am facut cezariana si am avut tampoane din vata si am si purtat chiloti.
La spalaturi mergea toata lumea seara si dimineata. bine, ca ma spalam si in camera. Aveam irigatorul meu de acasa si la spalaturi il luam cu mine sa nu il foolosesc pe ala la comun.asa era acum 3 ani.
vine bebe2
22+
ralucis spune:
Salutare!
dany, mie mi0-a zis iosup la 20 de sapt cam ceea ce ti s-a zis si tie la eco, de m-am cam speriat atunci. am sunat-o pe dr mea care mi-a zis ca la varsta asta de sarcina trinichii lui bb sunt insuficient dezvoltati, de aceea poate sunt un pic mai lenesi. eu am repetat eco la 23 de sapt, nu s-a mai repetat figura, adica in fata noastra bb a baut lichid, i s-a umplut vezicasi a si inceput sa elimine urina. mi-a zis si ecografistul ca exista situatii reale de probleme dintr-acestea la rinichi, dar ele apar la mai multe eco sucesive si necesita urmarie pana la finalul sarcinii si dupa. eu zic sa repeti peste cateva sapt sa vezi daca nu cumva a fost u accident, cum a fost la mine.
vad ca vorbiti de chilotii de dupa nastere. si eu stiam ca nu e voie sa ii porti, dar pe mine anul trecut nu m-a controlat nmeni la CF2 daca ii am sau nu, in prima zi nu am purtat, recunosc, dar pe urma mi-am pus, cand ma chemau la toaleta ii dadeam jos si gata, pe urma imi puneam altii, ca sincer, oricat de bine sta vata imbracata in fasa sterila acolo, tot e senzatia ca poate sa cada. iar la toaletat e f bine ca te chema sa iti faca asistentele, ca lauza e cam greu sa te duci tu la baie si sa te speli cum trebuie acolo, iar daca ai si epiziotomie nu mai spun ca ti-e cam frica sa pui mana sa nu dai de fire. oricum, la toaleta asistentele si dr te verifica si apreciaza si modul in care se vindeca epiziotomia, deci e f bine ca se face
Jasmin012 spune:
quote:
Originally posted by anca_a
o intrebare...
am fost la cluj la ISO-X la eco morfologica de trim 2 (eco 2D) si in afara de un cd si 2 poze nu am primit nimic...nu trebuia sa primesc o fisa cu masuratorile?
adica dr. (Diculescu) masura tot felul de parametrii dar eu nu am primit nimic...
aaaa si intre timp Ema mea e 100% baiat, fapt confirmat si de eco morfofetala....nume nu are pana nu ne revenim din soc
Felicitari pt baietelul Ema !!!!. Sa va traiasca si sa fie sanatos!
anca 21+
anca, condoleante
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin24+ Lucas Daniel
RGE spune:
..fetelor am inteles ca masajul perineal in tr 3 de sarcina ajuta enorm de mult la nasterea naturala sa scapam de epiziotonomie..stie cineva in ce consta sau cum se face??
ROXANA 29+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
laura1713 spune:
Oana, sunt socata!
Se pare ca eu nu stiu prea multe despre spalaturile de dupa... Cum sa ne spele pe toate cu acelasi irigator?
Laura 26+
iuli-ana spune:
RGE,ai cumvaDr.Spock,"Ghidul viitoarei mame"?
Acolo explica pe larg ce e cu masajul perineal...Incerc sa scanez si sa-ti trimit...
calatoare spune:
Bonjour gagici!
La mine a fost cam asa: in prima zi pana spre seara n-am avut decat tampon din acela facut de asistente si apoi mi-a adus sotul vata si tifon si mi-am facut singura. Eu am avut hemoragie mare ca spre seara am si lesinat de le-am speriat pe asistente. Noaptea mi-am pus chilotei. Eu mi-am luat unii colorati si cu un nr mai mic ca sa-mi stea bine tamponul. Cred ca schimbam cam 2 chiloti pe zi si....n tampoane. La spalaturi am mers doar in prima zi si apoi am refuzat sa ma mai duc desi toate asistentele insistau ca asa e procedura dar eu dupa ce ca eram terminata dupa atata sange pierdut ma simteam ca ``o doamna`` cand trebuia sa mergem in turma pentru a ne face toaleta. E oribil! Eu cel putin m-am simtit ca naiba.
Eu n-am mai auzit chestia asta ca nu te lasa cu chiloti, pana la urma iti cumperi singura, nu? Cu ce le deranjeaza?
In alta ordine de idei, reteta de galuste cu caise a fost scrisa?
oanab125 spune:
LAURA, asa e! E un singur irigator la atatea. nu stiu daca daca il dezinfecteaza dupa fiecare persoana, nici nu are timp.eu mi-am luat unul de la farmacie si l-am avut cu mine. Il spalam apoi, il stergeam cu spirt. Aici e o ora anume si toata lumea merge. Pui si niste bani in buzunarul asistentei.
vine bebe2
22+
Jasmin012 spune:
Raluca, de mult n-ai mai intrat. Ce-ti mai face fetita?
Fetelor, astazi am suferit multe socuri in legatura cu chilotii si cu spalaturile alea...si mai ales cu irigatorul comun (trebuie sa ne lua irigatoarele de acasa) sa nu credeti insa ca fac pe mironosita, doar ca eu sunt cam rusinoasa...Of, Doamne, prin cite mizerii si umilinte trebuie sa treaca o femeie! S-a zis cu toata intimitatea ei...!!!!
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin24+ Lucas Daniel