sarcina oprita in evolutie - absorbita??

sarcina oprita in evolutie - absorbita?? | Autor: crisoprea

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
imi cer scuze daca intrebarile au mai fost postate si s-a raspuns deja la ele (eu am cautat, dar nu am gasit un caz similar)...
so... UM pe 14 iunie, in iulie - 2 teste de sarcina, pozitive; tot in iulie pe 25 inceput de sangerare puternica cu cheaguri, pe 30 si 31 iulie confirmare echografica normala si transvaginala de sarcina la 5-6 saptamani. Din 31 iulie tratament cu Duphaston si NoSpa. Azi, 9 august, la echo transvaginala nu se mai vede sarcina decat ffff greu, mi s-a spus ca este foarte mica, mai mica decat la precedentele, ca ar fi oprita in evolutie (nu stim cauza) si ca organismul meu incepe sa o absoarba. Mi s-a prescris antibiotic Zanocin si acid folic (pana acum nu am luat acid folic). Mentionez ca la primele 2 echografii sarcina era foarte vizibila, acum insa nu prea se mai vedea nimic, decat o usoara umbra mai alba si mai mica.
1.As vrea sa stiu cat de des se poate intampla un astfel de eveniment? Absorbtia este normala?
2.Daca se absoarbe natural, mai am nevoie de chiuretaj (sincer, nu cred ca as face fata...)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ririan spune:

Si eu am avut un avort spontan,si am mers la eco pt. a vedea daca trebuie sa fac chiuretaj dar in urma ecografiei, s-a vazut ca uterul este curat si nu este necesar chiuretajul,deci mai fa o eco si doc. i-ti va spune ce-i de facut.

http://good-times.webshots.com/album/560414507QMNnrC?vhost=good-times

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisoprea spune:

buna ziua. Am revenit acum, cand sunt ok. Pana la urma a fost nevoie de chiuretaj (am nimerit mai mult din greseala peste un super doctor care m-a readus pe linia de plutire, si cu capul, si cu 'organele', Budu Crstian), am urmat un tratament, iau de cand a fost evenimentul Acid folic, pt pregatire. Sa speram ca acum vom avea noroc si va fi bine (mi s-a dat ok pentru o noua incercare).
Wish me luck!

(m-ati ajutat mult, pt ca am mai citit diverse intamplari aici pe forumuri. Fiti tari! Totul se rezolva la un moment dat :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Si eu am patit luna trecuta ceva asemanator.
Mi-a intarziat menstra, test de sarcina pozitiv dar la o sapt dupa ce am facut testul am inceput sa sangerez prima data maroniu apoi sange normal. Am mers la medic si el nu prea a vazut nimic a zis ca poate e sarcina dar e prea mica, am primit vitamine si sa revin dupa o sapt. Am sangerat puternic 8 zile, in aceste zile pe la mijloc am mai facut un test si a iesit slab pozitiv cand a inceput sa se opreasca sangerarea am mai facut unul care a iesit negativ.Am mers la control si dr mi-a zis ca ori am avortat ori au fost ceva dereglare hormonala de care ma indoiesc. Am primit vitamine, liber la creat bb2 (mai avem un pitic de 1 an si 5 luni).
Intrebarea mea este daca luna asta e posibil sa fi avut ovulatie sau trebuie sa astept prima mentra ca la 14 zile dupa sa am ovulatie din nou?
Va rog sa imi scrieti parerea voastra!!!

Crisoprea si eu am avut tot 5-6 sapt de sarcina si nu am facut chiuretaj, dr a zis ca totul e ok ca uterul e curat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisoprea spune:

da... se pareca se intampla... la mine a fost o sangerare atat de abundenta, incat la un mom dat eram complet ametita si imi era frica sa ies pe strada... A coincis si cu perioada de canicula. Oricum, la chiuretaj, dr s-a scapat si i-a zis asistentei (probabil ca sa aud si eu) ca aveam resturi multe in uter si destul de bine lipite... Oricum, acum sunt bine si incerc cu drag si spor (si sotului ii sclipesc ochii cand vorbim de copil) asa ca, sa speram ca acum vom avea rezultatul asteptat. Incep chiar sa fac si niscaiva teste de sarcina, sa nu mai las timpul sa treaca pt ca mi-e frica, nu vreau sa mai trec prin situatia asta.
Va doresc tuturor numai bine si succese !

Mergi la inceput