Mamici de septembrie-octombrie (56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Amar, nu gasesti mama Rennie ptr arsuri?
Am citit in revista Baby ca 2 tablete de Rennie pe zi, asigura suplimentul de calciu pentru o gravida, in ziua respectiva si ca este indicat de medici in perioada sarcinii! Asa ca, da fuguta la farmacie si ia Rennie, iar dupa ce maninci, incearca sa nu te intinzi, sa stai cel putin o ora neintinsa. La mine am observat ca daca ma intind dupa ce maninc, ma termina arsurile. Nu mai zic ca, chiar daca n-am dar ma asez pe partea dreapta, intinsa, imi apar arsurile instantaneu, parca da cineva drumul la un robinet. E cumplit!
Pupici si sa-ti treaca arsurile!

Nana, 34+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Sim, multumesc pentru lamuriri.

MA gandesc maine sa trimit un mail la RU, cu copie la Dir. Gen, prin care sa cer sa mi se explice de ce nu mi se acorda diferenta de 15%. Problema este ca nu stiu exact ce sa le scriu, ca sa nu mi le pun pe cele de la RU in cap, adica sa fiu cat de cat diplomata....ma gandesc ca poate e o problema de "soft", poate nu stie softul sa calculeze cu compensarea de 15%, care oricum am inteles ca se acorda din fondul de salaralii al firmei, care oricum este deja constituit, deci nu e nici o pierdere pentru firma. Off, ce complicat, acum trebuie sa vad cum compun mail-ul ca sa fiu super diplomata...si asta pentru cateva milioane, (dar cu banii astia mai cumpar pampersi, una alta ..ce stiu ei, toate sunt scumpe).

Ce m-a enervat, a fost atitudinea, ca si cum ce mai vreau ca doar am salariu destul....

35+ Alex
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Teodoran, articolul ala spune asa:
Art. 66. -
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia sa acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.

Ei, la tine, pentru ca spui ca se ajunge la plafon cu calculul medicalului, firma va suporta mai mult de 15%, dar asta inseamna pt ei ca te platesc ca si cum ai lucra. Daca fondul de salarii e constituit deja, nu are cu ce sa ii afecteze. Gasesti pe mailul comun contractul colectiv.
Eu ma gandesc sa le spui in mail care e continutul articolului 66 si sa le intrebi de ce nu vor sa iti acorde compensarea, fara sa pomenesti de procentul de 15% pt ca la tine va fi mai mult datorita plafonarii medicalului.

Edit: pai alea cateva milioane conteaza si la mine. Dupa cate cheltuieli am avut si vom avea, sunt extrem de bine veniti. Si mai e si ajutorul de nastere...

Sim 36+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Auzi, ce soft aveti voi acolo? Eu ma indoiesc ca nu stie sa calculeze ceva care e conform legii

Sim 36+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Sim, eu in prenatal n-am intrat si nici nu intru, acum sunt in CO si asa voi ramane pana nasc. Tu spui deci ca firma compenseaza diferenta dintre postnatal in cazul meu si salariul de baza? Adica de la 85 la 100%? Ma gandeam ca intre CIC si salariul de baza, asa ar fi fost mult mai avantajos pt. mine, imi facusem mari sperante...ca de la 6-8 mil la cat aveam era mai mare diferenta. Nu ma certa, stiu ca ai postat legea dar eu nu inteleg ceva explicit in acest sens din ea. Asa ca fa te rog bine si mai explica-mi o data, asa, ca la prosti .

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
31+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Mamaaa, ce-ati mai scris ! Pleaca omul la doctor si cand se intoarce nu mai pridideste cu cititul... Bravo, bravo, da' o sa postez in reprize, ca nu tin minte totul deodata...
Mai intai: Cecilia, bravo pentru vestile bune ! Bine ca te-ai linistit, numai tu stii ce "filme" oi fi facut azi-noapte, saracuta de tine. In legatura cu acea compensare, este posibil sa nu ti se acorde compensarea, si anume in cazul in care 85% din media veniturilor tale brute din ultimele 6 luni depaseste un salariu brut. Asta se poate intampla daca ai luat ceva prime, bonusuri in ultimele 6 luni. Sa dau un exemplu: la un salariu brut de 100 ron ( zic si eu asa, pt simplificarea calculului ), in ultimele 6 luni ar fi 600 ron. Daca sa zicem ca in fiecare luna ai mai avut bonus de 50 ron, ar insemna venituri brute de 900 ron , iar media lor aritmetica inseamna 900/6 = 150 ron. Atunci 85% din 150 ron inseamna 127.5 ron, deci mai mult decat salariul tau brut, asadar firma nu mai are ce sa compenseze ! Nu stiu daca acesta este cazul tau ( al meu sigur este, asa ca au scapat astia de o astfel de cerere de la mine )
De asemenea, exista intr-adevar o plafonare care are legatura cu salariul lunar minim brut pe economie, dar asta este plafonare pentru baza de calcul pentru indemnizatia pentru concediu de maternitate, uite ce scrie in OG 158/2005 ( multumim, Sim, de la tine o am ! ):
Art. 10. -
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe tară lunar, pe baza cărora se calculează contributia pentru concedii si indemnizatii
Sper ca te-am ajutat cu ceva, e pacat sa ramai cu impresia ca te pacalesc cei de la firma.

Luy 36+ cu

Mergi la inceput

Tomasa, cat timp esti in pre/postnatal beneficiezi de o indemnizatie pt concediu medical. Buuuun. In contractul colevtiv la nivel national scrie asa:
Art. 66. -
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia sa acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.

Asta inseamna ca firma la care lucrezi trebuie sa te plateasca integral pentru minim 6 saptamani (care la tine vor coincide cu postnatalul).

Sper ca ai inteles. Daca nu, spune-mi si rezolvam cumva.

Sim 36+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns youngrita200 spune:

"Neatza, fetelor! La mine e cam dimineata, pentru ca nici acum nu am apucat sa ne desteptam. Am avut o noapte destul de nasoala... M-am trezit plangand (da' plangeam, frate, de ziceai ca-i jale) de vreo doua ori, desi nu-mi aduc aminte sa fi visat ceva nasol. Nush ce a fost! Doar daca n-o fi fost amprenta zilei de ieri, care nu s-a aratat tocmai roz. Discutii, agitatie, etc... Dar suntem mai bine acum, dupa ce dimineata (intre 9 si 11.30) am dormit ca purceii neintorsi. Am fost si la munca si am mai ras un pic cu colegii... Deci e mai bine acum.
Sim, in ce masura e valabila prevederea asta si la bugetari?

rita [34]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishuta spune:

Sim eu am cam renuntat la bio marin de prin luna a 4-a. Tensiunea mea e cam mica in sarcina asta si la inceput aveam niste dureri de cap nesfarsite asa ca l-am oprit si m-am simtit mai bine. T a fost de acord.
Dar acum as incerca iar, poate se intampla ceva. Si tu nu-ti mai face probleme cum il vei scoate pe bebe! O sa fie bine, ai sa vezi si cu dr. langa tine, care va alege solutia cea mai buna, stiu eu!

Carpatina merci de raspuns dar eu cred ca tot sufar cu neuronul! Cand intru in mesaje private nu apare nici o optiune, doar forumul ca la pagina de start! Am tot incercat sa intru si din profil in mesaje private si in toate felurile dar nu reusesc. Oi fi eu chiar asa in urma, ca-n ultima vreme nu prea ma mai conectez la nimic!!!

Mih
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

tomasa, sa o las pe Sim sa-ti dea vestile proaste ?

Luy 36+ cu

Mergi la inceput