Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 30
dany2007 spune:
quote:
Originally posted by RGE
DANY eu am placenta gradul 2 de maturare de la 16 saptamani..stai linistita nu are absolut nici o importanta..arterele sunt si ele ok oricum sunt concludente dupa 28 saptamani din cate stiu eu ..din cauza asta se face ecografia bio nu stiu cum fetala ca sa se vada daca Doamne fereste are retard de crestere ...stai linistita e totul ok..cat despre problema aceea pe care o are cu urina nu stiu sa-ti raspund..poate nu este nimic de speriat...oricum mergi cu ecografia la dr tau ginecolog sa-ti spuna exact despre ce este vorba..te pup.
Merci pentru raspuns RGE - Din pacate doctorul meu ginecolog se intoarce la inceputul saptamanii viitoare din concediu asa ca pana atunci incerc sa nu ma stresez prea tare.
Luni dimineata merg oricum si la Fundeni sa repet analizele la sange si am sa-i arat si dna. Dr. Uscatescu rezultatele.
Acum mai ramane sa gasesc un raspuns linistitor la problema cu urina...
Toate bune la toate fetele...
Dana 22 Luca Rares
pussi spune:
geany in general se agita doctorii cand ai scurgeri, le e frica sa nu fei lichid amniotic, mai ales daca scurgerea e incolora.. am patit-o si eu! Cu eliminarea dopului gelatinos nu ma pricep!
galuste de prune ( cum le fac eu)
Pun 4 cartofi albi, medii ca marime la fiert in coaja cu o lingurita de sare! Ii las cam 25-30 min. ... dupa care sunt fierti! II curat de coaja si ii zdrobesc ca de piure.. pana sunt inaca putin calzi si mai pun 2 linguri de ulei(untdelemn). Se amesteca. Cand compozitia e rece adaug 1-2 oua si faina cat cuprinde atfel ca aluatul rezultat sa nu fie tare si moale... cam ca plastelina! Si fac o bagheta pe care o tai in bucati egale( de 1 cm de groase si rola are diametrul de vreo 3-4 cm).
Prunele bine spalate si stoarse( foarte important sa nu aiba apa pe ele) .. cu samburii scosi daca sunt mai mici, daca suntmari puteti pune 1/2 pruna, se asaza pe o rondea ( bucata de aluat taiata) si se inveleste pruna( pt. cine vrea mai dulci poate sa puna putin zahar in pruna)! Apoi o dai prin faina si o modelezi in palme pana devine rotunda!
Am in 3-4 litri de apa in clocot obligatoriu, cu o lingurita de sare, se fierb pana se ridica deasupra apei. Se scot .. si se servesc cu pesmet prajit, zahar, vanilie, scortisoara! Pofta buna!
dany eu la 19 sapt. veam grad de maturare 1! De urina nu stiu ce sa-ti zic!
bb da, dar sunt supa cu sistemul din Ro... ca nu vrea nimeni sa-l aduca! Si il vreau pe cel de 9 kg.... e si logic fiind doi puiuti care vor lua in greutate!
PUSSI 22+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
geany_bc spune:
Nu cred ca e dopul gelatinos care tine colul inchis, caci din ceea ce m-am interesat, dopul gelatinos se elimina in apropiera nasterii, si eu nu am decat 25 de saptamani, si contine firisoare de sange. Secretia mea era incolora, transparenta.
Oricum numar minutele pana la 13,30 cand plec de la serv.
Geany 25+ Miruna Elena si
Alexandru Cristian 13.12.2002
ellis spune:
quote:
Originally posted by dany2007quote:
Originally posted by ellis
DANY, colul e f bun, eu nu l-am avut mai mare de 3,7; si IR sunt bune, cam asa le am si eu acum si mi-a zis dr ca sunt bune; poate doar pe artera ombilicara, dar nu stiu valorile acolo; la altceva nu ma pricep.
Ellis24+
Spune-mi tu cand ai facut ultima ecografie ce grad de maturitate avea placenta ta ?
gradul 2 la 20 sapt, Iosup si T au zis ca e ok
Ellis24+
bb_yasmi spune:
fetele, pt dupa nastere ma gandesc ca o sa avem nevoie de chilori normali de bumbac, nu?? (ma refer Nu tanga). oare cate perechi sa cumpar?? la cat timp dupa voi reveni la bikinei mei....
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 27+ de bubulina Iasmina Alyssa
poza eco bb si burtik
pussi spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
fetele, pt dupa nastere ma gandesc ca o sa avem nevoie de chilori normali de bumbac, nu?? (ma refer Nu tanga). oare cate perechi sa cumpar?? la cat timp dupa voi reveni la bikinei mei....
poza eco bb si burtik
bey, bikinas cu ata in , pt. spital iti trebuie de unica folosinta( asta dupa ce te lasa sa-i pui pe tine). Iar dupa, acasa porti ce-ti convine( depinde ce suporta tau si cat de taiata esti). Unele nu suporta cei normali... ci cina niste tanga mai largi.. de la Jolidon( inca nu stiu cum arata!
PUSSI 22+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
RGE spune:
..eu stiu ca in primele 2 zile nu te lasa sa porti chilotei ..iar apoi acasa eu cred ca o sa port chiloti normali nici nu se pune problema de tanga atata timp cat se elimina lohiile si o sa avem o "menstruatie " ca sa zic asa destul de lunga ...vroiam sa va spun ca m-am gandit si o sa o tin pe a mea una si tare ca vreau natural nu ma baga astia asa usor pe mine la cutit...Dumnezeu sa ma ajute sa imi reziste rinichii
...fetelor intrebare......eu ultima ecografie am facut-o pe 18 iulie si urmatoarea(biometria fetala) o am pe 01 septembrie...vi se pare prea lunga pauza?...dr mi-a spus ca e ok si ca nu am de ce sa-l stresez pe Dl George..voi ce spuneti??
ROXANA 29+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
adalia spune:
quote:
Originally posted by RGE
..eu stiu ca in primele 2 zile nu te lasa sa porti chilotei ..iar apoi acasa eu cred ca o sa port chiloti normali nici nu se pune problema de tanga atata timp cat se elimina lohiile si o sa avem o "menstruatie " ca sa zic asa destul de lunga ...vroiam sa va spun ca m-am gandit si o sa o tin pe a mea una si tare ca vreau natural nu ma baga astia asa usor pe mine la cutit...Dumnezeu sa ma ajute sa imi reziste rinichii
...fetelor intrebare......eu ultima ecografie am facut-o pe 18 iulie si urmatoarea(biometria fetala) o am pe 01 septembrie...vi se pare prea lunga pauza?...dr mi-a spus ca e ok si ca nu am de ce sa-l stresez pe Dl George..voi ce spuneti??
ROXANA 29+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
daca as fi in locul tau, nu cred ca l-as stresa cu inca o eco intre timp. m-am obisnuit sa comunic cu bebelina mea prin atingere,micand ma asigura ca e ok.
FETELOR, cine deschide capitol nou??
adalia 26+ Carisa
a happy mom-to-be
bb_yasmi spune:
bey, stiu si eu ca primele zile nu ai voie sa porti chiloti, eu am refer pt dupa. eu una nu am nici o pereche de "bugigai" (chilot normal) si vreau sa imi cumpar dar doar pt acuma cu nasterea si aia av intrebam voi cate perechi va luati???de unica folosinta unde gasesc???
poza eco bb si burtik
dany26 spune:
RGE bravo tie ! Fii curajoasa si succes sa poti naste cum iti doresti tu!
Eu nu cred ca e pauza prea mare cu eco....mai ales ca ai facut destule la inceput are dreptate medicul...lasa-l si pe George in intimitatea lui...acum cat mai poate in burticaSi pe mine ma tenteaza sa le fac mai des.....dar daca asa ne zic dr-ii ginecologi...asta e...
Apropo pe cea de pe 1 sept cum o faci??normala sau 4D? si UNDE?
Cine ne deschide capitol nou???!!!
24+ ANDREI