* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (40)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

ALOREA!!!
MULTA SANATATE, FERICIRE, SA-TI GASESTI LOCUL DE MUNCA DORIT SI BINE PLATIT

Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Incerc sa scriu si eu doua vorbulite despre noi . Multumim pentru urarile de Sf. Marie, n-am sarbatorit decat cu un tortulet, a venit nasa Teodorei pe la noi, am stat putin la vorba, Teo s-a jucat cu Raducu (baiatul nasei), noi, cei mari am stat la vorba. Eu sarbatoresc in septembrie, asa m-am obisnuit. M-a sunat si Catrinutza care se pregatea de un gratarel urmat de crema de zahar pe care o face dementiala, e super buna !
Asa...Teo a inceput sa repete aproape orice cuvand, pe unele le nimereste foarte bine, pe altele le poceste, dar deduc ce vrea sa spuna. Cateva achizitii : pom, baca(banca), tota (tort), nano(danonino),paate (la o parte, ca sa treaca ea),pat, ochi sau ochiu, nas, ceai,pepe (pepene), pai-pai (ma imita cand ii zic eu), aide (haide) si multe altele...cu somnul, la fel, de cel putin 2-3 ori pe noapte...de papat papa foarte bine, singura cu mana, mai rar cu lingurita, e drept, n-am prea incurajat-o nici eu, ca se face precum un purcel, mananca foarte multe fructe si legume. Noi avem in lateralul casei o gradina mica : rosii, ardei, cateva cuiburi de fasole...domnisoara cand are chef se duce si se serveste ori cu "adeii" ori cu "oshii"

Alinaalex, uff, ce ghinion cu masina, bine ca nu e mai rau si vezi si partea buna : te-ai tuns si te-ai vopsit . Sa-ti fie de bine ! Pupici lui Marc
Micaalsa sa stii ca si Teo e la fel cu trezirile, numai ca ea cere uneori apa, bea si se culca la loc, dar nu oricum, trebuie sa o mangai pe spate sau pe cap, sa ma joc cu parul ei, sa-i masez pielea capului...iti dai seama, eu cheauna de somn, sa mai stau sa fac si "moate" . Iar cu nasul, Teo e fix ca Iulia : ii curge, n-are febra, nu tuseste , dar ii ies dinti , asa ca ma gandesc ca si la Iulia e la fel. Imi place mult protectia voastra de la pat, n-am vazut in Ro asa. Mie protectia de la Brevi nu-mi ridica salteaua la pat, doar sta putin inclinata. Pup
Alicia, felicitari pentru prima zi de gradi ! Kim, ai o domnisoara superba, nu mai zic de tine, ca arati ca o adolescenta, nu ca n-ai fi. V-am vazut toate pozele, foarte fotogenice sunteti, iar gradi pare foarte dotata. O sa se obisnuiasca Alicia, nu-ti mai face griji
Ciuf, tot respectul ! Studenta pe langa toate celelalte lucruri pe care le faci ! N-am cuvinte ! Mult succes, o sa te descurci foarte bine, sunt sigura ! Ce bine ca vine mami tau. Pup si tie si strumfilor
Mariana, condoleante sincere ! Eu te inteleg foarte bine, in octombrie se vor face 3 ani de cand l-am pierdut pe tata...macar a apucat sa ma vada mireasa (in septembrie am facut cununia religioasa)
Poli, condoleante si tie pentru nasul tau ! Din pacate Dumnezeu ia numai oameni buni la el...Sa stii ca daca vin in Grecia la anul, iti fur baiatul ! E un flacau pe cinste, mai ales in pozele cu mingea pare mult mai mare (l-em vazut si pe alea cu suzi, dar nu se pun, da ?) Bafta cu job-ul, arata-le tot ce poti !
Rocsana, asa am savurat pozele si povestile voastre...imi pare rau ca nu ne-am vazut in RO, poate in Japonia, cine stie (sotul meu e innebunit sa ajunga in Japonia sa viziteze). Mai, dar Maria e foarte vorbareata si poliglota. E dulce rau , iar tu foarte finuta si sa stii ca Maria seamana cu tine ! Se vede de la o posta !
Aida, vazut si pozele voastre din concediu. Imi place ca o imbraci pe Alex in rochite de domnisoare, cu spatele gol. Zici ca ai tuns-o si nu mai are zulufi? Si mie mi-e teama ca Teo o sa pateasca la fel, asa ca acum nu o mai tund. Imi place rulota voastra, e foarte confortabila, ma intrebam insa daca in patul ala incapeati toti 3, ca nu-mi dau seama din poze. Pup
Mihaser bafta multa ! Am auzit si eu ca e greu examenul, dar tu o sa-l iei cu brio. Tinem pumnii si pentru bebe2 !
Diana, cum e la mare? Pai ce facusi, l-ai lasat pe Dr. si cu Bia si cu casa si cu muncitorii? A venit poarta ?
Catrinel, ca era sa uit, nu am vazut poze cu o mare asa de frumoasa si ciudata , ever ! Iar Oana, murdarici, e asa scumpa ! Imi plac toate pozele pe care le-ai pus, mai vreau daca mai ai, am stat in ziua aia si nu ma mai saturam privindu-le. Imi dadeau o stare de calm, mai ales cele in care Oana se juca in nisp (a se citi noroi )
Ma opresc aici ca e aproape ora 16 si o sterg. Pup toate mamicile si pe puii lor !

Mari si Teodora Maria (26.03.2006)
http://www.flickr.com/photos/10472485@N02/
"Eu muncesc, tu muncesti, el fura" - conjugarea verbului "a munci"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

AIDA, io-s optimista cu gradi, abia astept sa mearga, ma tot gandesc ca isi va face prieteni, va fi bine. Oricum, incerc sa nu am emotii, dar e greu. Mi-au spus de la gradi ca dupa 2 sapt-o luna, au o criza… fix asa cum ai zis tu, ca te gandesti ca gata, acuma s-a obisnuit, si dupa o luna o iau de la inceput. Asa mi-a facut ieri cand sa plec la birou (urma sa ramana cu buni). I-am dat un pusi, a venit, si-a pus capul pe umarul meu, nu se dadea dusa. Pe urma plansete… o sa fie greu, mi.e clar! Dar dupa ce se va obisnui, cred ca ii va place tare mult! Alex sta toata ziua la gradi, nu?

KIM, fain suna ce face Alicia la gradi. Ce bine ca te lasa sa stai putin cu ea… Poate ca as putea sa stau si eu putin cu Oana la inceput, dar educatoarele nu era asa incantate de idee.

NSHIRO, soacra peste 2 luni will be back, da. Si ma seaca, atunci cand vin ei parca “preiau controlul”, se baga in fatza, ne dau la o parte, fac ei totul, am senzatia ca o sufoca pe Oana. Nu o lasa sa se joace si singura, trebe tot timpul sa se joace CU ea. “nuuu, nu se face asa, stai ca-ti arat eu cum”, “hai sa facem asa acuma”, “lasa aia, acuma construim nu stiu ce”. Macar 3 zile pe sapta va fi la gradi si o s-o sufoce numai 2 zile. Si nici nu suporta sugestii….trebe sa fiu extrem de voalata, diplomata… si des nu am asa rabdare. Ma bucur ca ai devenit mai relaxata dupa ce ai fost in Romania. Abia astept sa vad restul de poze! Unde-i linkul de poze? Pliiiz, mai pune-l odata pt lazy Cosmina

AALINA, m-ai dat pe spate cu “mami deanda bani bala”!!!! pai e fraza in toata regula, jos palaria!
Da, Oana se pupa zilele (lunile) trecute cu baietzei prin parcuri, acuma fuge dupa Noe. Care al naibii, nu sta sa-l pupe oana! Ce-i fac….

I-auzi ALINAALEX la Marc… cu doua gemene!!! Wow!
Cu mama ta…daca toata viata a fost asa, cred ca la batranete slabe sanse sa se schimbe. Pacat ca nu incearca macar pt nepotzel! Mai are nepotzei? Sa stii ca asa era si soacra mea, asa de greu s-a lasat desprinsa de serviciul ala al ei, de ziceai ca se prabuseste firma fara ea. Era sensul vietii ei, ce mai. Era asa o parte mare din ea, ca nu putea sa conceapa ca ar putea sa faca altceva. Sau sa nu faca “nimica”, fiind in pensie. A trecut, s-a obisnuit. Acuma se focuseaza pe Oana, chiar exagerat… meey, nimica nu-i bine ca si mama lui ROCSANA, nici ea nu vrea sa i se spuna “bunica”, cica o face batrana… vrea sa ii spuna Oana “Oma”

CIUF, uof… certurile in familie ma dispera… saraca de tine. Daca poti, incearca sa nu te implici! Prea tare….

POLI, mai, cred ca esti tare ingrijorata cu varsatul ala de vant. Nu pot sa cred ca mama aia a fost in stare sa-si duca fata afara daca nu era inca vindecata! Dar poate era? Incubatia cica e de 2 sapt. Ma gandesc sa.i fac Oanei vaccin… Tin pumnii sa nu faca Nik nimica!

MARI, daca mai vrei mai pun!!! ma bucur ca ti-au placut!! tu ai mai pus noutati?

INTREBARI:

- voi dati copiilor fructe dupa-masa? Dupa felul doi, le dati o de ex o portocala? sau sa zicem ca papa dupamasa gris... le dati dupa aia capsuni sau portocala? sau dupa un sandvis, le dati fructe?
(ca maman s-a luat de mine ca amestec mancarea cu fructele, ca fermenteaza in burta si fac acid...)

- asta-i mai ciudata, da' tot intreb: voi amestecati in mancare numai cu lingura de lemn? sau amestecati si cu lingura de inox? sa nu radeti... ca s-a luat de mine ca se produce ce stiu io ce reactie chimica si nu e bine sa amesteci cu lingura de metal!! si poate de aia nu a mancat azi Oana mancarea pe care cand i-am gatit-o am amestecat-o cu lingura de inox.... (io as zice ca nu i-a placut, mai degraba, dar in fine). Poate ca m-am grabit cand am zis ca totul e OK

...si nici ca nu pun zahar in gris nu e bine... (e gris de-ala special pt copii, instant) Nu mai zic nimica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Aloreea, scuze, iti doresc o viata frumoasa alaturi de baietii tai. Sa fii fericita si implinita. La multi ani!
Delia, tu de unde ai cumparat cartile de scoala? Ca eu pentru trei materii trebuie sa platesc aproape $400, iar daca le iau de pe Amazon, sa zic ca as avea o reducere de vreo 10-15 dolari, deci deloc mare. Plus ca ar trebui sa platesc si transportul.
Parcarea este aproape $200. Sper sa fie pe an, nu pe semestru. Nici nu incepui bine scoala si scoate banii din buzunar, da in stanga, da in dreapta.
Asta e.
Kim, am vazut pozele. Pare frumoasa gradinita. Cati copii sunt in grupa? Ca nu e bine sa fie prea multi. Ce meniu au? Suzi, bibe au voie?
Anamaria, vai de tine cu trezirile astea nocturne. Cat o mai dura?
Alinaalex, te inteleg perfect. E greu sa le faci pe toate, vrei sa fii buna la toate numai ca nu se poate. Clachezi.
Stii cand va spuneam ca eu nu stiu sa ma relaxez? Asa e. Toate sunt facute la foc automat, iar cand am un pic de timp liber, obisnuita sa fiu in priza de fiecare data, nu stiu pe ce sa pun mana mai repede ca sa nu se pierd timpul.
Pe mine prietenele ma tot sfatuiesc sa il las pe sot acasa cate o zi intreaga si sa imi fac de cap. Sa ma intalnesc cu ele, sa ma duc la Mall, sa ma duc in parc sa ma plimb. Numai ca nu as putea sa ii cer sotului asta ca stiu ce greu ii este lui cu 2. Eu macar am "bataturi" peste tot.
Incearca si mai apeleaza din cand in cand, macar cate o ora pe sapt. la mama ta. Dar in ora aia citeste o carte, nu face curatenie (ha, cine o crede asta?)
Mari, ce multe "achizitii" a capatat Teo!!! Si ea este o vorbareata ca si alte ghiocele. Tu petreci mult timp cu ea vorbind, jucandu-te? Fain de tot ca poate sa pape din gradinuta voastra. Lasa, ca sunt organice.
Alina, bine ca doarme de doua ori. E mare lucru. Si Luca la varsta asta imi dormea de doua ori. Insa Eva nu o mai face de cand avea vreo 6 luni. Un somn ii este suficinet.
Referitor la atentia copilasilor noi la gradi, e normal, pentru ca ei au nevoie sa se integreze cat mai repede, sa se simta in siguranta. Daaa, s-a trezit "gradinita". Revin

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Catrinel, o sa incerc sa-ti raspund eu:
-eu mestec si cu lingura de inox, nu stiam ca da vreo reactie, ma gandesc ca-=s rezistente la temperatura. Aia de lemn e buna ca nu te frige, nu de alta.Probleme apar la folosirea vaselor sau a tacamurilor din aluminiu simplu(diferit de inox), din care cred ca nu mai sunt pe piata, cica ar exista o legatura intre ele (din cauza aluminiului)si aparitia bolii Alzheimer.
-la Ana nu exista notiunea de felul 2 sau desert, prin urmare fructele sunt mereu masa separata. Din cate stiu eu, asa recomanda si nutritionistii, chiar si pentru adulti pentru ca, intr-adevar, fermenteaza.
-da'zahar de ce sa pui in gris daca Oana il accepta si asa? Tot din stiinta mea, zaharul nu prea aduce nimic bun, deci daca se poate fara el, mai bine.

Mergi la inceput

Revenii.
Catrinel, eu nu folosesc lingura de inox sau furculita cand gatesc in vase non-stick. Le zgarii. Prefer sa folosesc o spatula din plastic/ cauciuc sau lemn. La lingura de lemn nu prea imi place ca intra mirosul in el. Trebuie sa frec bine la el sa se duca de tot mirosul ala.
La inox mai ai sanse sa te arda daca lasi cumva "instrumentul" in vasul care fierbe.
Dar daca te uiti la emisiunile cu bucatari o sa vezi cat de mult folosesc si ei ustensile din inox. Deci chiar nu stiu daca e adevarata chestia cu reactia chimica. Stiu ca inoxul este cel mai putin reactiv metal. Ideea este sa nu uiti instrumentul in vasul cu mancare ca atunci ea va capata un gust metalic.
Despre fructele dupa masa, vreau sa iti spun ca Eva papa tot timpul dupa masa o piersicuta, un strugurel si nu a patit nimic. Am grija sa fie o oarece distanta temporala intre fruct si laptic.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

quote:
Originally posted by aalina2003

Kim, pare frumos acolo la gradi, locul de joaca de afara e plin de tot felul de 'chestii'interesante pentru ei. Dca ai vedea cum sunt curtile gradinitelor de stat, cel putin, de aici!Mi se pare important si ca primesti un raport zilnic despre Alicia. Ce nu sunt eu lamurita..vad ca, cel putin cati ghiocei, atatea obiceiuri de masa, somn, etc..cum reusesc ei la gradi sa-i impace pe toti?..sau ei aplica programul general si ei se adapteaza din mers? Ana de ex doarme inca de 2 ori pe zi, la gradi se doarme doar 1 data, asa cum e si firesc la varsata lor..probabil s-ar adapta, ca nu ar avea ce face.

Programul e general, si adecvat varstei lor, un singur somn de la 12.30 la 2.30, Alicia a inceput sa nu mai vrea sa doarma dupa-masa (desi uneori pica de somn), si am deplasat ora de somn (de la 11 la 12 si ceva) sa potriveasca cu gradinita. Trebuie sa se adapteze din mers fiecare, oricum se iau unul dupa celalalt, se imita rapid, Alicia in 2 zile a preluat multe chestii ( de ex. a scapat de diverse retineri legate de joaca, tobogan etc.), deja o vad mai sociabila, mai receptiva. Daca gasesti o gradinita mai pe gustul tau, trebuie sa fie si in Romania, eu zic sa o dai linistita pe Ana, va fi in avantajul ei. Nici gradi asta nu e perfecta, dar punand in balanta aspecte pozitive si negative, cele pozitive au primat cu mult, iar programul educativ si profesionalismul educatoarelor m-au facut sa ma hotarasc in sensul asta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Catrinel_17

- voi dati copiilor fructe dupa-masa? Dupa felul doi, le dati o de ex o portocala? sau sa zicem ca papa dupamasa gris... le dati dupa aia capsuni sau portocala? sau dupa un sandvis, le dati fructe?
(ca maman s-a luat de mine ca amestec mancarea cu fructele, ca fermenteaza in burta si fac acid...)

- asta-i mai ciudata, da' tot intreb: voi amestecati in mancare numai cu lingura de lemn? sau amestecati si cu lingura de inox? sa nu radeti... ca s-a luat de mine ca se produce ce stiu io ce reactie chimica si nu e bine sa amesteci cu lingura de metal!! si poate de aia nu a mancat azi Oana mancarea pe care cand i-am gatit-o am amestecat-o cu lingura de inox.... (io as zice ca nu i-a placut, mai degraba, dar in fine). Poate ca m-am grabit cand am zis ca totul e OK

...si nici ca nu pun zahar in gris nu e bine... (e gris de-ala special pt copii, instant) Nu mai zic nimica.

Incerc si eu sa nu le amestec ca sa nu fermenteze, dar nu intotdeuna, daca Alicia a vazut si ii e pofta de un fruct, n-o refuz. Iar portocala stiu ca ajuta la digestie.

Eu amestec cu lingura de lemn, dar uneori si cu cea de inox (dar nu in vase gen teflon sau nu in ceapa de ex.), in orice caz e buna intrebarea, as vrea sa stiu si eu cum e mai bine si de ce.

Insa m-ar enerva la culme cineva sa ma tot critice in tot ce fac. Incearca sa iei chestiile bune in rest ignora si fa cum stii tu mai bine.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ciuf
Kim, am vazut pozele. Pare frumoasa gradinita. Cati copii sunt in grupa? Ca nu e bine sa fie prea multi. Ce meniu au? Suzi, bibe au voie?

Sunt 15 copii si 3 educatoare, plus un ajutor. Gradinita e destul de mare, sunt 4 grupe de varste, ea e la cei mai mici (Panda) care au implinit 18 luni, de fapt ea va fi defapt cea mai mica pt ca va implini 18 luni abia in 29 sept. Meniul e facut de nutritionist si adus de o firma de catering, pare f ok, acum o sa vedem noi. Au vesela de unica folosinta. Eu aduc de acasa, biberon pt apa, suzeta (pt somn sau suparare mare), paturica, pernuta, (eventual jucaria preferata) scutece, sevetele umede, crema de soare, ciupica, un rand de haine de schimb.

Mergi la inceput

Aha, deci la voi este permisa suzeta si biberonul. Ca noua ne-au spus clar ca din motive de igiena nu avem voie sa aducem ceva. Au si ei regulile lor. Si la noi a fost dezastru ca Eva adoarme mancand bibe cu laptic.
Aida, Luca a crescut ascultand muzica Raffi. O stii? E nemaipomenita pentru copii.
Daca nu o gasesti pe net iti copiez CD-ul de il avem noi. Crede-ma ca merita. Poate il gasesti sa il cumperi. Melodiile sunt foarte antrenante, dansante.
Mamei i-a placut atat de mult ca a trebuit sa ii inregistrez si ei unul. Si de multe ori acasa, in timp ce gateste isi pune muzica asta.

Mergi la inceput