CIC - pentru tati

CIC - pentru tati | Autor: raca

Link direct la acest mesaj

Am o mare problema: firma la care lucrez va inceta activitatea intr-o luna.
Unul dintre angajati are doar 8 luni de cand este angajat si inainte de a lucra la aceasta firma a avut o pauza mai lunga. Din cate stiu eu el nu poate beneficia de indemnizatie de somaj. Problema lui e ca sotia este insarcinata urmand sa nasca in noiembrie. El ar vrea sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului daca s-ar putea dar eu nu stiu ce sa ii spun. (sotia nu ar avea 12 luni de cand lucreaza pana la data nasterii).
Lichidarea firmei o sa dureze pana prin noiembrie, ceea ce inseamna ca daca ii tin contractul pana in octombrie o sa beneficieze de somaj si de CIC ulterior. Pot sa ii transform contractul din 8 ore in 2 ore, asta ca sa scada taxele ce trebuie platite la stat, si el sa beneficieze totusi de somaj si apoi de CIC?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Chiar nu ma poate ajuta nimeni? Va rog....ca eu chiar nu stiu ce sa-i spun angajatului.
Am fost ieri si m-am interesat pe la ALOFM si mi-au spus ca poate sa beneficieze de CIC daca isi plateste singur asigurarile, dar eu stiam ca asa ceva nu se mai poate...
Ar mai fi o varianta, si anume aceea de a gasi o firma dispusa sa-i tina cartea de munca pana intra in CIC, dar eu citisem pe undeva pe aici ca trebuie sa ai minim 6 luni lucrate la ultimul angajator pana la data intrarii in prenatal (asta pentru femei). Nu este o reglementare corespondenta si pentru barbatii care vor sa intre in CIC?

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raca spune:

din cate am mai citit eu pe forum Marius este cel mai documentat cu privire la drepturile angajatilor. Te rog tare mult Marius daca poti sa ma ajuti si pe mine in problema expusa... ca imi vine sa .....
Multumesc anticipat.

14+

Mergi la inceput