CIC

CIC | Autor: loryi1974

Link direct la acest mesaj

Buna!Poate stie cineva clar:angajata din 2005 part-time 4 ore cu salariu brut 500 RON.Inteleg ca beneficiaza de 60 rON net plus ceva care se calculeaza in functie de venituri.Intrebarile sunt:
1.Are vreo importanta faptul ca persoana respectiva este angajata part time daca a cotizat in ultimele 12 luni dinaintea nasterii?Daca va fi transformat contractul part-time in cel normal cu 12 luni inainte,are vreun avantaj persoana respectiva?
2.Ceva-ul care depaseste 600 ROn poate fi ajustat?De exemplu,daca se mareste salariul cu minim 12 luni inainte de nastere,se mareste cumva suma obtinuta?
3.De unde se primesc banii?De la angajator sau de la sanatate?
Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Mai nou nu conteaza daca are contract cu norma intreaga sau doar timp partial.
NU ajuta cu nimic schimbarea contractului.
Suma care se primeste in CIC este formata din 600 RON indemnizatia + 200 RON alocatia copilului in varsta de pana 2 ani, astfel incat pentru CIC nu conteaza veniturile.
Ar ajuta cresterea salariului la calcului concediului de maternitate (prenatal si postnatal) de 126 zile care e 85% din venitul brut calculat ca medie pe ultimele 6 luni inainte de intrarea in concediu.
Banii pentru CIC se primesc de la Directia sociala , banii pentru maternitate se primesc de la sanatate. Angajatorul are totusi obligatia ca macar 6 saptamani din concediul de maternitate sa suplimenteze veniturile angajatei platind diferenta de 15% din brut, astfel incat cu banii de la sanatate sa ajunga la 100%. De asemenea beneficiezi de un salariu brut la nasterea copilului acordat tot de angajator.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Multumesc mult pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Raca care este legea care prevede ca firma trbuie sa acorde pentru 6 sapt. diferenta de 15%? Sa i-o arat si contabilei mele.

Flavia 30 cu si Stefan

http://community.webshots.com/user/flaviahurducas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

CCMN 2895/2006 pt anii 2007-2010 art. 66 alin. 1.2. si 3

gasesti pe pagina legislativa

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Multumesc pentru raspuns, Marius!

Flavia 30 cu si Stefan

http://community.webshots.com/user/flaviahurducas/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @lex@ndr@ spune:

De anul acesta nu mai conteaza daca ai CIM cu norma fractionata? Ca am citit tot pe net cum ca in 2006 o mamica nu a beneficiat de indemnizatia crestere copil pt ca nu a avut CIM cu norma intreaga. Ma cam debusolasem pt ca in OG 148/2005 cu toate modificarile nu am vazut nicio conditie cu privire la norma si totusi ea nu a beneficiat. Daca nu era stipulat in lege de ce nu a beneficiat si daca nu am citit eu bine ordonanta cand s-a schimbat?

Mergi la inceput