Ce spitale fac transfuzii intrauterine in Ro?
Raspunsuri - Pagina 3
oana8188 spune:
Din pacate, din cate stiu eu, transfuzii intrauterine nu se fac in Romania. Dar in Austria, Germania si presupun eu si in Ungaria, se fac. Eu zic sa incerci si aici mai pe aproape. In Austria sigur se fac. Sincer nu mai stiu unde am citit chestia asta, ca si eu m-am informat insistent la inceputul sarcinii, cand am aflat ca sunt cu RH negtiv.
Mult succes iti urez si sanatate tie si copilutului tau!
Oana
psj spune:
Am refacut analiza zilele trecute la 16 sapt si deocamdata am ramas la 1/32 dar mai e mult pana departe.
Am gasit un spital in Belgia(prin crucea rosie) unde am vb cu un medic care mi-a spus ca dupa ce trec de 1/64 trebuie masurate la eco Doppler viteza maxima la nivelul arterei cerebrale medii si sa nu treaca de 1.29 MoM. Si daca depaseste sa vin la ei de urgenta. Nu prea m-am lamurit cu costurile inca dar mi-a zis ca fiind cetatean UE nu vor fi prea mari ca au ei ceva conventii cu crucea rosie. Si oricum, consider ca niciun efort nu e prea mare, doar sa se termine cu bine. Facem un credit, solutii trebuie sa existe, sper doar sa nu fie cazul si sa ajungem macar la 30 de saptamani cu bine.
Am mai gasit in Viena, la celebrul spital universitar dar raspund mult mai greu si mi-au spus ca oricum trebuie sa platesc 7300 de euro in avans, pentru ca ei nu pot estima de cate transfuzii am eu nevoie. De la ei nu am scos prea multe, mi-au zis sa-mi fac o programare sa ma vada.
Mai am un nr de telefon din Germania obtinut cu ajutorul dlui consul ,care a fost foarte dragut, dar nu l-am mai contactat pe medic pentru ca mi se parusera foarte cooperanti cei din Belgia si nici germana nu stiu deloc, poate medicul nici el prea bine engleza. Daca vreti nr. va dau mesaj privat.
Si inca un tel din Milano dat de o fata foarte draguta de pe forum.
Cam atat ce am mai aflat eu in domeniu.
Creola , medicul care ti-a spus sa faci chiuretaj la prima sarcina era cam inconstient, pentru odata izoimunizata cu fiecare sarcina titrul anticorpilor va creste deci o intrerupere mai rau agraveaza.
Mie mi-a zis medicul ca si daca trec valorile de 1/64 si nu creste viteza aia e bine, inseamna ca nu a fost copilul afectat.
Doctorita mea mi-a zis ca pana la 13 sapt oricum nu sunt riscuri pentru copil pentru ca nu are dezvoltat sistemul circulator. Dupa aia apar riscurile.