Ce spitale fac transfuzii intrauterine in Ro?
Raspunsuri - Pagina 2
psj spune:
13 sapt, prima dozare am facut-o la 11, ar tb sa o refac la 18, dar ma gandesc sa o refac mai repede.
Doctorita mea mi-a zis ca ar fi o posibilitate daca fac Rhogam sa mai tina pe loc cresterea dar nu parea prea convinsa asa ca am nevoie de pareri suplimentare.
O sa-mi fac o programare la dr Pelinescu sa vad ce spune si el.
aalina2003 spune:
eu stiu ca, uneori, vaccinul "incita" organismul sa produca anticorpi. Intreaba-l pe prof pelinescu, sunt sigura ca te poate indruma bine. eu n-ma fost pacienta lui, ci a unui colaborator, dar deciziile legate de cazul meu, le-au luat impreuna. sanatate si mai intra si spune-ne ce te-a dsfatuit sa faci.
tomasa spune:
psj, vezi ca e aici pe forum o fata din Canada, try, care a facut transfuzii intrauterine. Cred ca ai putea sa-i dai un PM si te va lamuri in multe privinte. Ea scrie la mamici de noiembrie-decembrie 2004 parca.
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
32s fix Maria
gudinde spune:
psj,
Ai incercat la toate maternitatile? Giulesti, Polizu, Filantropia, Municipal etc.?
psj spune:
Da, am incercat peste tot, desi in unele cazuri nu am vorbit cu cadre medicale, si erau foarte debusolate cand auzeau ce caut, totusi mi-au spus ca nu, nu au aparatura pentru asa ceva dupa ce le explicam exact.
din ce am citit eu aici fetele care au facut transfuzii intrauterine nu le-au facut in Romania si nu cred ca se pune problema sa plec in Canada sau in SUA.
Am rugat niste rude care lucreaza in Italia sa se intereseze, sper sa gaseasca, si in caz de forta majora voi merge acolo.
Multumesc mult pentru raspunsuri, acum mai sper sa ma auda cineva acolo sus.
aalina2003 spune:
da, try a facut transfuzii, dar in canada.cred ca e foarte greu sa ajungi acolo si mai ales sa intri in sistem. te-ai programat la prof pelinescu?
psj spune:
da, m-am programat peste cateva saptamani, abia atunci avea liber. o sa imi repet analiza inainte sa ma duc, sa vedem cat au mai crescut intr-o luna.
aalina2003 spune:
unde faci dozarile? la Institutul de hemaatologie? E important sa fie facute la acelasi laborator, din cate stiu eu asta e cel mai bun,cu experienta in domeniu.sa ne pui ce ti-a spus prof pelinescu, te rog!
psj spune:
Da, la instit. de hematologie, cel de pe langa filantropia. Acolo le-am facut si prima oara.
Creola spune:
Draga mea psj si eu sunt una dintre nefericitele posesoare de rh negativ ,izoimunizata.Si imi doresc asa de mult inca un copilas Doamne ajuta-ne!
Am sa-ti spun pe scurt povestea mea:acum 3 ani ,cam pe vremea aceasta am ramas si eu insarcinata.Stiam ca am rh - ,am inceput sa iau la rand toti ginecologii buni din orasul meu.Am facut testarea de anticorpi inca pe cand aveam 5-6 sapt.Aveam deja anticorpi ,titru 1/16.Imi amintesc ca pana la 12 saptamani mergeam tot la 2 sapt la testare ,asta fiindca vroiam eu caci doamnele de acolo imi spuneau mereu ca e ok o data pe luna ,pt inceput.La 12 sapt aveam si eu un titru de 1/32 si nu stiam ce sa fac ...unul dintre gine mi-a zis ca tre sa fac chiuretaj.Eram disperata ,cautam pe net si citeam non stop doar despre rh si riscurile izoimunizarii.Am vorbit si cu un ginecolog ,adica doi din Italia si mi-au spus ca anticorpii nu sunt foarte mari si uite asa m-am hotarat sa merg inainte.
Cu ajutorul lui Dumnezeu ,anticorpii au stat pe loc ,adica n-au mai crescut....toata lumea era convinsa ca bebelusul are rh meu )..pana la 36 de saptamani si ceva cand aveam 1/128.Nu stiu daca stii dar anticorpii cresc mereu dublandu-si titrul.Fetita in burtica era ok doar ca avand si ceva contractii la monitorizare m-au internat in spital si m-au tinut sub obs pana la 37 de sapt cand titrul era deja 1/256 si sa nu riscam dr mi-a provocat nasterea.Sarah s-a nascut sanatoasa ,plina da viata ...a avut doar un icter prelungit .Eram si eu mereu pregatita sa merg afara,dupa fiecare testare de anticorpi.Transfuzii intrauterine stiu ca se fac sigur in Elvetia si Germania .In Italia nu sunt sigura suta la suta.Daca ai aflat ceva spune-ne te rog si noua.
Si acum urmeaza continuarea trista a povestii(unei gravide izoimunizata)
Anul trecut am ramas din nou insarcinata.M-am speriat dar m-am si bucurat in acelasi timp.La cinci sapt am aflat ca voi avea gemeni.Am uitat de toate problemele mele ,eram in al noualea cer,radiam de fericire,imi venea sa spun la toata lumea ca sunt gravi si ca astept gemeni ,lucru pe care m-i l-am dorit di totdeauna...am plecat cu un titru de 1/64 la inceputul sarcinii ...eram optimista si ma gandeam ca voi fi din nou norocoasa sanu-mi creasca mai mult.Fericirea mea a tinut pana la 13 sapt cand deja crescusera mult 1/256.Atunci am cerut sfatul mai multor medici,pediatri,neonatolog si cum transfuziile intrauterine nu se fac la o sarcina asa mica (numai de la 24 sapt ,cam asa ...oricum dupa 20) am renuntat la sarcina .
Acum tu ar trebui sa ai 15 sapt.,eu zic ca daca anticorpii nu ti-au crescut e ok ,asa cum ti-a spus si Alina, dr la ecograf va vedea cand bebelusul va fi afectat.Doctorii din Italia mi-au mai spus ca daca titrul depaseste 1/64 se recomanda cordocenteza(recoltare de sange fetal)sau amniocenteza.Acum am mustrari de constiinta ca n-am mers mai departe si n-am facut aceste teste inainte de intrerupere
Eu iti urez o sarcina usoara ,fara altfel de probleme si sa te binecuvanteze D-zeu cu un bebelus sanatos !
Inca ceva:eu vreau sa incerc inca o data,am vrut anul acesta dar acum o luna anticorpii erau tot 1/256...incerc anul viitor,deja am vorbit cu ginecologul meu si mi-a zis ca imi face inainte de aramane insarcinata injectia ...speranta moare ultima!
M-as bucura din suflet sa vii cu vesti bune despre voi ...mai tinem legatura...te pup si numai bine!