Staf pt perdea si covor

Staf pt perdea si covor | Autor: laura72

Link direct la acest mesaj

buna fetelor. ma mut in casa noua.problema e asa culoarea peretitlor este muuuult mai intensa decat am vrut-o iar mobila am comandat-0 deja.concret peretii roz intens( mai aprins ca in acest emoticon) pe care am facut un model dungat cu crem sa "taiem" rozul,canapeaua bordo cu crem iar mobilierul negru Wenge.nu stiu cum sa aleg perdeaua si covorul ca sa dea bine.ma gandeam ceva crem cu bordo sau roz mai deschis.dar nici nu gasesc si nici nu stiu daca s-ar potrivi mai inchis sau mai deschis,adica pe crem sau bordo.peretele de la fereastra nu are dungi.
in dormitorul nostru a iesit cul caisei si cred ca merge perdea si cuvertura vernil deschis.
voi cum vedeti aranjate perdea cu draperie sau perdea simpla pt sufragerie?si ce culori?
multumesc mult.

LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Initial creeata de laura72
[concret peretii roz intens( mai aprins ca in acest emoticon) pe care am facut un model dungat cu crem sa "taiem" rozul,canapeaua bordo cu crem iar mobilierul negru Wenge.nu stiu cum sa aleg perdeaua si covorul ca sa dea bine.ma gandeam ceva crem cu bordo sau roz mai deschis.dar nici nu gasesc si nici nu stiu daca s-ar potrivi mai inchis sau mai deschis,adica pe crem sau bordo.peretele de la fereastra nu are dungi.

Laura, sper sa nu te superi pe mine, dar dungile crem nu taie rozul, dimpotriva iti creaza problema ca trebuie sa adaugi crem ca sa nu se bata rozul cu wenge (in aparenta). In principiu "culoarea salvatoare" este intotdeauna cea care se mai numeste si "non culoare" adica ALB.
Desigur, pare stupid sa mai adaugi si alb la toate culorile acelea dar, albul salveaza multe erori de design, tocmai prin neutralitate aducatoare de lumina.
Ca sa fiu si mai "uricioasa" iti reamintesc ca rozul ( mai ales cel ce este mai roz decit rozul din emoticon) "ucide" nuantele naturale (sau cele ce imita naturalul) de tip wenge, asadar, zugraveala iti "omoara mobila" dpdv vizual, pacat de banii dati pe mobila, DACA rozul e prea puternic, contrastul vizual are de suferit.
Sincer, eu as re-zugravi, mai bine mai tin casa inca doua saptamini in situatie de "var" decit sa traiesc inca niste ani intr-o incapere care-mi da dureri de cap (si un contrast excentric iti da dureri de cap, pe cuvint!).
Repet, te rog nu te supara pe mine, am vrut sa-ti fiu de ajutor.
Pe scurt, nu mai cauta sa adaugi elemente ( perdele si covor) in aceleasi nuante, odata ce chiar tu spui ca nu te multumesc in ansmablu. Alege albul (pentru perdele) si culoarea din wenge pentru covor, pune niste vaze/elemente decorative albe care sa atenueze contrastul roz/crem ( unul nefericit daca ma intrebi) si planuieste in secret sa schimbi cindva culoarea zugravelii sau, macar sa scoti dungile ( dungile verticale sint foarte obositoare intr-un spatiu mai mic decit 4 X 5,5 m )

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi avem 2 pereti portocaliu tare si mobila venghe cu finozink, canapelele caramiziu-portocaliu covor si lampa crem iar perseaua e cu putin crem incg\his, deschis cu putin auriu (ca si finozinkul). Mie imi place foarte mult asa, da contrast.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

multumesc de raspunsuri si Daniela sa stii ca nu m-am suparat.imi pare rau ca nu mi-a venit ideea sa intreb de cand s-a produs dezastrul si ca sa reparam am facut dungile.ca na ,am luat si noi var de la policolor,ales dupa catalog.l-am dat zugravului si el a varuit.nu i-a adaugat nimicpt ca cei de la policolor insistasera sa nu amestece cu nimic,dar nici pe noi nu ne-a anuntat ca e cam tipatoare culoarea.de varuit ,din nou, nu ne mai permite timpul asa ca vor ramane roz cu dungi,(care e la fel cu cel din emoticon,ca am mai fost o excursie sa-l vad).
am gasit o perdea alba care are brodate niste flori cu bordo,rare, ce spui merge?
iar in catalogul Quelle niste lampi cu picior negru si abajur alb/crem cu desen negru.crezi ca ar fi bune sa le comand?covor wenghe nu cred ca gasesc.merge crem sau alb?

Codruta cam ce culoare este finozink-ul?

Mergi la inceput