a-2-a cezariana, la cate saptamani de sarcina?
Fetelor, am o dilema:
Am sa trec prin a doua cezariana peste cateva saptamani.
Dat fiind faptul ca dc tot e cezariana, as alege eu data, ma intreb la cate saptamani se face in general aceasta procedura?
Se sta pana la 38, ar fi suficient, sau pana la 40? Sincer mi-e teama sa nu patim ceva eu si bb dc se intinde uterul pana la termen, mai ales ca nu vor fi 2 ani de la prima cezariana.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Ripley 28+ Iris Maria si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Raspunsuri
numeioana spune:
Cel mai bine ar fi sa intrebi medicul, nu? El e in masura sa te sfatuiasca, pentru ca el stie mai bine istoricul tau si modul in care evolueaza sarcina. Prima data la cate saptamani ai nascut?
Eu zic ca mai devreme de 37 de saptamani nu iti va fixa operatia.
Ioana
11+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Morgano spune:
Normal ca prima parere cu adevarat avizata va fi cea a medicului meu, insa am vrut sa stiu cum au procedat si ceilalti medici.
Prima nastere a fost la fix 40 de sapt, si s-a transformat din travaliu de 25 de ore in cezariana de urgenta deoarece nu m-am dilatat decat 4 cm cu toate injectiile, contractiile continue, etc. etc. etc. iar copilul era deja in suferinta, ca de mine nu mai zic.
Sigur ca nu vreau sub 37 de sapt, de aceea am si intrebat de sapt 38. Pt ca atunci simt eu ca ar fi ok.
Ripley 28+ Iris Maria si Ana Ecaterina(10.11.2005)
cornelia_laura spune:
Eu am facut a 2a cezariana la 39 de sapt si 3 zile, nu erau semne de travaliu, nimic. Si nu au fost probleme deloc. Prima nastere a fost asemanatoare cu a ta, cezariana de urgenta dupa 12 ore de travaliu, dilatare manuala, injectii, perfuzii si in final suferinta fetala.
Daca nu ai probleme(contractii, dureri etc) cel mai bine ar fi sa o programezi cat mai aproape de termen. Dar medicul tau e cel mai in masura sa iti spuna asta.
Nastere usoara si un bebe sanatos.
Cornelia, mami dewww.onetruemedia.com/shared?p=1f7b802ef8d6f642515014&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eduard(21.06.2004) si Eric
(13.07.2006)
adita spune:
a doua cezariana a fost la mine la 41 de saptamani, am asteptat pana in ultimul moment pt ca speram sa nasc normal. urmatoarea a fost la 38 de saptamani.la a patra, dr ii era frica sa nu se intample ceva asa ca m-a chemat de la 36 de saptamani. din fericire, n-a fost cazul. la eco s-a vazut ca uterul nu e prea subtiat, copilul era sus de tot si nu apasa nici un pic pe taietura anterioara, asa ca a mai asteptat o saptamana.si inca o saptamana, ca tot era bine, si tot asa, pana la 38 cand inca era bine si as mai fi putut astepta, dar dr a zis sa nu riscam prea mult. daca la control vede ca uterul e in stare buna, de ce sa te grabesti? daca dr zice ca e ok,lasa-l pe bebe cat mai mult posibil in burtica. sunt fete care au nascut normal la un an dupa prima cezariana, asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi pt ca nu au trecut 2 ani. o sa fie totul ok
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)