Cand femeia inseala..si cere ajutor

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stiu cum e mai bine, chiar nu stiu. Cred ca ai mare incredere in sotul tau daca simti ca ii poti spune ceea ce se intimpla.
Cred ca eu as proceda la fel, dar nu am fost in situatia asta si nu stiu sigur.
Una peste alta cred ca e cea mai buna solutie. Sinteti sot si sotie, la bine si la rau.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Mesaj pentru prietena ta, Noe:

Chiar daca sinceritatea este o calitate de apreciat si adevarul poate aduce multa eliberare, gindindu-ma la situatia ta, nu cred ca vor aduce rezolvare ci vor complica si mai mult lucrurile.
Sa-i marturisesti este intr-adevar onorabil insa ma tem ca asa vulnerabila cum esti nu vei reusi decit sa adaugi inca o trauma emotionala (de a carei amploare nu stiu daca esti constienta) in toata povestea, si tie dar si sotului tau.

Cind traiesti ca intr-un carusel si te traverseaza atitea framintari, crede-ma, nu e bine sa maresti "viteza"!

Tine cont ca un barbat nu judeca adulterul precum o femeie dar mai ales nu-l judeca precum il judeci tu (cu toata "intelegerea" fata de tine insati, cu explicatii amanuntite ale motivelor, cu toleranta pe care ai avea-o tu pentru o alta femeie care a facut asa ceva).

Cred ca iti inchipui ca o sa aprecieze ca i-ai marturisit si fiindca te iubeste va face tot posibilul sa te ajute.
Si poate asa o sa si fie ( sper din tot sufletul, daca ai apucat sa ii spui) dar sint multe sanse ca asta sa se intimple mai tirziu, mult prea tirziu cind poate nici nu-ti va mai fi de cine stie ce ajutor iertarea lui.

Eu nu cred ca poti sa vii, sa-l "lovesti" din senin cu vestea si el sa ramina impresionat de sinceritatea ta ci mai degraba cred ca in secunda 2 in mintea lui vor incepe sa se deruleze scene cu tine si iubitul tau, imbratisati patimas, in timpul unor acte sexuale presupus spectaculoase (mai spectaculoase decit cu el) chiar daca ii spui ca s-a intimplat doar de 3 ori in citeva luni iar in locul unui sot pe care il credeai intelegator, te vei trezi cu un barbat furios si ranit.

Mai mult, avind in vedere ca e vorba de o fosta iubire, indiferent ce ii spui, in mintea lui toata viata voastra de cuplu va deveni o minciuna, de la inceput pina la sfirsit!
Fiindca isi va inchipui ca este un incapabil, ca nu te-a satisfacut niciodata dar si un fraier care te-a iubit cind tu te gindeai tot timpul la altcineva.
Deci, vezi tu, exista momente cind adevarul nu numai ca nu rezolva nimic dar agraveaza totul.

Ia gindeste-te: ai de-a face cu o problema (a ta, in clipa asta e numai a ta deci de la tine trebuie sa vina solutionarea ei!).

Ai posibilitatea sa o rezolvi, incheind o relatie care nu-ti aduce decit remuscari si furtuni in suflet si sa incerci sa uiti totul, considerind ca a fost o experienta si atit. Eu sint sigura ca daca te straduiesti suficient o sa reusesti!

In loc de asta, n-ar fi pacat sa alegi sa transformi aceasta problema a ta in problema ta si a sotului tau, aruncind din suferinta ta si in "curtea lui", declansind un proces ireversibil ( din sufletul lui nu va disparea complet niciodata aceasta rana, va deveni mereu suspicios si fara indoiala iti va reprosa cind ti-e lumea mai draga, chiar si daca te iarta si te "ajuta" -desi eu nu vad prea bine in ce-ar consta acest ajutor).

Cu alte cuvinte, poti sa sfirsesti in mod cert o situatie ( caci lucrurile sint clare: ti-ai inselat sotul dar nu mai vrei sa o faci, iti pare rau si vrei sa scapi de toata durerea gestului tau) dar tu alegi sa o transformi intr-una incerta ( nu stii cum va reactiona sotul tau, nici pe loc, nici pe mai departe, nu stii daca nu cumva va hotari sa se "razbune" pe tine, nu stii daca viata voastra de cuplu nu va deveni atit de tensionata incit sa va separati pentru totdeauna)?

Repet: un barbat nu gindeste precum o femeie, el nu zareste latura emotionala a unui adulter cu atita claritate ca pe cea fizica si nu-ti va intelege motivele niciodata.
El iti va intelege tradarea!

Ca ai fost vulnerabila, ca te-ai simtit debusolata, ca ai fost atrasa irezistibil de o iluzie din varii motive, pentru el nu vor fi decit vorbe in vint, scuze fara valoare.

Daca sotul tau este construit altfel, daca stii ca nu se va intimpla nimic rau, ca iti va oferi tot suportul, ca va trece peste acest episod doar ca sa te pastreze, atunci poate ca e bine( si m-as bucura) dar exista ceva ce se va intimpla oricum: ii vei ruina increderea in tine, increderea in el, increderea in cuplul vostru in general.

Vrei sa fii cinstita cu sotul tau? Atunci marturiseste-i doar ce tine de problemele voastre, mai intii (intrerupind bineinteles relatia cu fostul).
Cine stie, poate ca intelegind ca a gresit cumva fata de tine, va fi un pic mai tolerant mai tirziu, dupa ce vei fi incheiat relatia ta "toxica" si vei redeveni "onorabila". Poate ca atunci va aprecia sinceritatea.

Una este sa-i spui "azi" : "te insel cu prima mea iubire, imi pare rau, ajuta-ma" si alta e sa-i spui "miine": "ma bucur ca am discutat despre problemele noastre, mi-a fost teama sa te pierd si vreau sa-ti marturisesc ca a fost o perioada cind a existat un alt barbat in viata mea dar am realizat ca doar tu insemni cu adevarat ceva pentru mine, iarta-ma te rog!".

Asta daca vrei sa fii cinstita si sa spui adevarul.

Dar eu tot cred ca e mai bine sa incui pur si simplu sertarul cu amintiri adulterine si sa arunci cheia!

Nu conteaza ca omul cu care le-ai impartit e nu stiu cum si ca ai vrut sa-l ajuti si ca iti inchipui ca nu il poti parasi, conteaza ca toate astea trebuie sa se termine (fii ferma!), conditie esentiala ca tu sa iti recapeti echilibrul in familie.
Nici pe el (tipul asta) nu il ajuti cine stie cum fiindca si pe el il tii blocat, suspendat intr-o neputinta, va agatati unul de altul.

Si mai cred, ca e mai important sa te concentrezi pe rezolvarea problemelor ce au cauzat totul si pe care le banuiesc ca fiind de cuplu, acestea la rindul lor avind o legatura cu vreo trauma din trecutul indepartat pe care nu ai reusit inca sa o traversezi.

Aceasta este parerea mea si sper ca am reusit sa ma fac inteleasa cit de cit.

Ai grija.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si eu am urmarit subiectul de pe margine insa acum intervin sa-ti zic ca aceasta solutie NU este cea mai buna.
Nu-i zice sotului tau!
Daniela_b si celalalte fete au dreptate cind iti zic,in loc sa rezolvi mai mult o sa complici situatia.Poate te iarta,dar sigur NU va uita.Nu sadi in el saminta indoielii.
Nici nu vreau sa ma gindesc ce tornada vei declansa in sufletul lui.
Incearca sa pui capat relatiei,eu nu cred ca nu poti .Succes!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu nu cred ca iti trebuie ajutorul nimanui sa iesi din asta. Nici al amantului, nici al sotului, nici al mamei, nici al prietenilor.
Poti s-o faci SINGURA.
FA-O.
Dupa care...ia-ti un timp suficient de lung in care sa te hotarasti daca ai sa-i spui sotului tau si sub ce forma ai s-o faci.

De ce noi femeile suntem atat de slabe incat sa ne inchipuim mereu ca nu putem face ceva singure? Hm.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Nici eu nu cred ca e bine sa-i spui sotului. Iti inteleg mai bine decat crezi dorinta de sinceritate, de eliberare dar ea nu va aduce nimic bun. Asa cum spune Daniela, independent de motivatia emotionala el va vedea in prima faza doar adulterul in sine, in imagini color! Dupa furtuna va veni si amaraciunea si atunci daca va reusi sa inteleaga partea emotionala iar il va durea, ar parea ca toata casnicia voastra a fost si este o sarada. Si mai e ceva ai gresit deja, nu e cazul sa fi si egoista si sa pui pe umerii sotului tau durerea asta. Fii pregatita sa dai explicatii in viitor daca Doamne fereste se afla ceva, dar nu declansa tu insati astfel de momente.

Si pentru Principe - gresesti - crede-ma ca au mai avut si altii "Brasovul" lor - ti se pare ca ajuta, ca trebuie sa inchei capitolul dar nu-i asa, inchizi usa dar lasi fereastra deschisa de fapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

fetele, din pacate eu nu am cum sa ii transmit ce scrieti voi aici pana cand se intoarce -duminica seara?- iar nr de tel nu il stiu...Exista insa sansa sa intre ea pe DC de acolo, ca banuiesc ca au si internet, doar e training profesional...

si mie mi se pare putin cam drastica solutia gasita, dar din cate il stiu eu pe sot, din postarile ei si din ce am mai vorbit, este destul de matur si de rational..sper din tot sufletul sa incerce sa discute cu ea si sa asculte ce are sa ii spuna..

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

daniela_b,

Si eu gandesc tot asa: in clipa cand cineva marturiseste adulterul motivele nu tin de sinceritate, onoare sau principii, o face doar pentru a evacua o stare neplacuta ei, persoanei care a inselat, ea e cea care nu mai suporta remuscarile si presiunea constiintei. Se cheama a vrea sa imparti raspunderea pentru propria greseala si nu e corect.

Ai calcat stramb, asuma-ti raspunderea pur si simplu corectand greseala si purtandu-te de o mie de ori mai frumos cu omul pe care l-ai inselat. Asta daca vrei sa ramai cu el. Daca nu, o despartire "eleganta" (cum se cere mai sus) e minimum de pretentie de la caracterul unui om.

Cat despre a pleca in weekend in alta localitate pentru a incheia o relatie, asta nu e niciodata o solutie, ci dimpotriva, ar fi fost exact dorinta inconstienta de a taragana lucrurile, de a mai sorbi o gura de adrenalina si nebunie secreta.

Eu ii doresc totusi putere de introspectie, ca sa poata recunoaste adevarul si sa poata actiona in consecinta (caci sunt doua chestii diferite).

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu sper ca a avut puterea sa-i spuna si ca el va putea sa treaca peste ceea ce s-a intimplat.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

uf....oare de ce n-ai cerut sfatul inainte de hotararea asta de a-i spune? Multe fete de aici au explicat foarte pertinent si realist ce s-ar putea intampla daca ii spui. Si ce furtuna vei declansa in sufletul lui...dupa parerea mea il lovesti de doua ori. O data prin faptul ca l-ai inselat si a doua oara prin faptul ca ii spui acum inainte sa se fi terminat totul...cand inca simte ca suferi dupa celalalt. Si...te-ai gandit doar la tine cand ai luat decizia de a-i spune nu te-ai gandit la durerea lui! Eu asa cred! Sa dea Dumnezeu sa iasa bine si sa dea dovada de maturitate si multa dragoste..multi si-ar pierde firea in cazul asta! Pe de alta parte e bine ca nu o sa mai traiti in minciuna...nici unuia din noi nu ii place sa traiasca asa...si totusi parca e prea dura decizia!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Te admir pt curaj desi nu cred ca este ceea mai buna solutie , sa speram ca sotul tau are o inima mareata si te va ierta .Daca nu iti meriti soarta . Sper din tot sufletul sa nu ne intilnim la subiectul "Sotul m-a parasit!"
Ai grija de tine si de copil si sa auzim de bine.

Mergi la inceput