Sot de alta nationalitate...partea a 2 a!
Raspunsuri - Pagina 3
ane2 spune:
Rs-143bine ai venit!!!!!Bine ca-ti facut pace tu si Maudi
Mai povestesne cum e prin Emirate?E adevarta ca daca te dai pe religia lor trebuie sa te imbraci ca ei?Pe mine ma fascineaza limba lor imi place la nebunie(de muzica nici nu mai vorbesc.
anita
lorelei_19 spune:
intotdeauna am stiut ca religia ortodoxa e o religie care te indeamna sa ierti, sa intinzi si obrazul celalalt. maudi, si eu sunt ortodoxa si totusi cand aud pareri diferite- si caaate nu aud traind intr-o tara catolica, le privesc cu intelegere. da, cu intelegere. respect celelalte religii si asa ar trebui sa faca toata lumea. chiar daca cineva spune un cuvant care nu se potriveste, poate e o greseala de exprimare, poate e nestiinta, poate pur si simplu vrea sa spuna asa, eu nu ii sar in cap. ce fel de exemplu de crestina as fi, sarindu-mi tandara de fiecare data cand aud pareri diferite de a mea, la adresa religiei mele? s-au facut destule crime in numele religiei in timpul inchizitiei. haideti sa facem pace si niciodata diferentele de religie, etnie, tara, continent, etc, sa ne tulbure comunicarea asta minunata de pe forum.
Roxy, iti multumesc pentru informatii. ai putea sa ne spui mai multe? cum evolueaza o zi de-a ta? cum te imbraci in negru? porti iasmac? (scuze daca n-am scris corect).
Va pup si numai bine!
Lorelei
maudi spune:
Lorelai draga, ce fel de crestina as fi daca as sta nepasatoare cand cineva imi huleste Dumnezeul? vrei sa iti dau versetul din Biblie unde spune ca de fiecare data cand lasi capul in pamant daca cineva comite o blasfemie, esti de fapt complice? apoi, te iert si pe tine pentru nestiinta, povata cu obrazul intors este valabila numai intre crestini, de necrestini esti povatuit sa fugi sau sa stai deoparte.
asteptam niste poveste si la adresa Roxanei, nu am facut decat sa ii sugerez ca se afla pe un site de mamici, multe crestine, altele de alta religie, si e bine sa urmam regulile elementare de respect reciproc. nu am auzit pe nimeni aici comentand ceva de Allah, de ce ar comenta Roxi despre Iisus, cand de fapt nu asta e topicul?
apoi, noi doua am facut pace, este oare crestineste ce faci tu acum ca redeschizi discutia?
cordial,
ana
lorelei_19 spune:
chiar maudi- ana, povesteste-ne cum e si pe la tine: unde locuiesti, cum sunt vecinii, cum e cu sotzul tau, sunt convinsa ca e foarte interesant! si apoi partea cea mai interesanta: cum te-ai adaptat si cum te simti in america.
un weekend placut si numai bine!
Lorelei (Ana)
ancuta06 spune:
Buna fetelor,
mesajul este pentru fetele care se cearta pe religie. Nu va inteleg. Eu nu cred in D-zeu, sunt botezata ortodoxa, dar nu cred din suflet in D-zeu, asa ca din respect pt faptul ca ar putea exista, indiferent ce cred eu sau nu, prefer sa nu comentez despre asta. Religia nu este deloc importanta. Importante sunt valorile oamenilor, si sunt multi oameni necredinciosi, care sunt mult mai buni decat cei credinciosi. Eu incerc sa nu fac rau altora, si desi nu cred in nimic, incerc sa respect cele 10 porunci, care mi se par reguli de buna purtare, de fapt. Sotul meu este olandez, si nu prea stie ce religie are. Nici pentru el asta nu e important. Asa ca, oricat as fi vrut eu sa ma casatoresc in rochie de mireasa, etc, nu am putut. Pentru ca nu pot face ceva care pentru unii oameni are adevarata valoare, fara sa cred in ceea ce fac. Nu ne-am casatorit in nici o biserica, din respect pentru cei care cred in D-zeu, si in religia adoptata. Daca eu pot respecta valorile astea, fara sa insemne nimic pentru mine, de ce nu puteti si voi, sa va respectati una alteia valorile si credintele?
Tu, Maudi, felicitari pentru schimbarea religiei, dar tu ai idee in ce te-ai bagat? Oamenii aia nu respecta femeile sub nici o firma, si daca indraznesti sa iesi din cuvantul lor, vei vedea singura. Cand sunt atatea femei in lumea asta care nu au de ales, si sunt nevoite sa traiasca asa, fara sa li se permita macar sa gandeasca sau sa-si spuna parerea, ma intreb ce te-a determinat pe tine sa ALEGI sa fii in situatia lor? Sunt curioasa, poate imi poti raspunde.
Ancuta
adriana spune:
quote:
Originally posted by ancuta06
Buna fetelor,
mesajul este pentru fetele care se cearta pe religie. Nu va inteleg. Eu nu cred in D-zeu, sunt botezata ortodoxa, dar nu cred din suflet in D-zeu, asa ca din respect pt faptul ca ar putea exista, indiferent ce cred eu sau nu, prefer sa nu comentez despre asta. Religia nu este deloc importanta......
[.....]
Daca eu pot respecta valorile astea, fara sa insemne nimic pentru mine, de ce nu puteti si voi, sa va respectati una alteia valorile si credintele?
Pai.. se pare ca nu prea respecti "valorile si credintele" altora.
De exemplu, pentru mine religia este foarte importanta.
Hai sa nu ne mai certam acum ce este cel mai important si ce ar trebui sa ne conduca viata, fiecare o stie pe a lui, cel mai frumos e sa invatam sa traim cu optiunile celui de langa noi fara a cauta sa discutam discutii... ee.. ce zici?
quote:
Tu, Maudi, felicitari pentru schimbarea religiei, dar tu ai idee in ce te-ai bagat? Oamenii aia nu respecta femeile sub nici o firma, si daca indraznesti sa iesi din cuvantul lor, vei vedea singura. Cand sunt atatea femei in lumea asta care nu au de ales, si sunt nevoite sa traiasca asa, fara sa li se permita macar sa gandeasca sau sa-si spuna parerea, ma intreb ce te-a determinat pe tine sa ALEGI sa fii in situatia lor? Sunt curioasa, poate imi poti raspunde.
Ancuta
Pare-mi-se ca era vorba de Roxana, nu de Maudi...
ancuta06 spune:
imi cer scuze pt greseala facuta, da, roxana, nu maudi.
Ideea ramane aceeasi.
Si, Adriana, am spus ca religia nu este importanta, in sensul ca fiecare are dreptul sa creada in ce vrea si cum vrea, ca nu este important ce religie are fiecare. Ai inteles gresit cuvintele mele.
Ancuta
adriana spune:
quote:
Tu, Maudi, felicitari pentru schimbarea religiei, dar tu ai idee in ce te-ai bagat? Oamenii aia nu respecta femeile sub nici o firma, si daca indraznesti sa iesi din cuvantul lor, vei vedea singura. Cand sunt atatea femei in lumea asta care nu au de ales, si sunt nevoite sa traiasca asa, fara sa li se permita macar sa gandeasca sau sa-si spuna parerea, ma intreb ce te-a determinat pe tine sa ALEGI sa fii in situatia lor? Sunt curioasa, poate imi poti raspunde
Cu aceste intrebari sunt de acord cu tine, dar crezi ca ele sunt expresia unei tolerante... dupa cum tu ai afirmat-o?
quote:
am spus ca religia nu este importanta, in sensul ca fiecare are dreptul sa creada in ce vrea si cum vrea, ca nu este important ce religie are fiecare.
Aurelia spune:
Iaca si eu!eu sint ortodoxa convinsa si sotul catolic ,sintem casatoriti de trei ani dar n-am avut niciodata timp sa discutam despre asta decit cind a fost sa ne cununam si sa botezam strumful cel mic ,la noi a fost usor caci fiind amindoi crestini ne-am cununat si am botezat in biserica care a fost incintata sa o faca fara prea mari pretentii(dosar umplut cu acte ,pregatire spirituala si alte alea) asa ca ne-am cununat frumos la biserica sf Nicolaie din Bucuresti!sotul a fost foarte incintat de slujba si ceremonie si toate sint bune si frumoase cind il iubesti pe celalalt!!!roxy ia spune-mi cum ai fi fost tu vazuta in tara lui si in familia lui daca nu te converteai? ai fi fost acceptata sa te imbraci in stilul tau europeean cind mergeai in vizita la familia lui? pupici si toate cele bune!!!
Aura&Luca,18 luni
crinuta spune:
Ancuta, daca religia nu este deloc importanta pt tine asta nu este valabil si pentru altii, din contra, deci nu generaliza. Nu imi permit sa judec afirmatia ta, ci pur si simplu iti spun ca asta este valabil pt tine, nu si pt altii.
In rest, pt Maudi nu am decat cuvinte de lauda si admiratie. Asa cum a spus si ea, este obligatia fiecarui crestin sa apere cuvantul lui Dumnezeu. Prin ce suntem crestini? Prin faptul ca de cate ori trece pe langa o biserica ne inchinam de nu stiu cate ori? In ce consta credinta noastra? Maudi a luat atitudine pt ca asa ar trebuie sa faca orice crestin atunic cand numele lui Isus este pus alaturi de profeti. Pt un crestin asta este o insulta de neimaginat. Asta e esenta crestinismului, nu este un simplu fleac, ci este adevarul.
De asemenea, nu mai faceti diferente intre religia ortodoxa si catolica de ex, toti suntem crestini, pe toti ne leaga acelasi lucru, credinta ca ISUS este mantuitorul nostru, iar ceea ce INFAPTUIT EL, nu putea fi realizat de nici un profet.
Crinuta