Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (19)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Ginette, felicitari pt. fetita. Mai ales ca toti v-ati dorit asta.

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Va multumesc din suflet fetelor ca mi-ati raspuns!
De linistit nu ma pot linisti desi incerc.... Dar, cand il vad pe barbata-meu cat de "turbat" este....

Dci, la comentarii scrie asa:
sarcina cu risc crescut de trisomie 21
sindrom down: 1/221
varsta mamei: 1/385
translucenta nucala 1/2257
markeri biochimici : 1/116

Raluca, din pacate nu pot sa-mi sun medicul pentru ca nu el m-a pus sa fac analiza asta... La el am facut o eco intr-o zi de luni si mi-a spus ca totul este ok si m-a programat pentru triplutest in 06. septaembrie...
M-am dus eu ca desteapta din proprie initiativa la dr. Ancar la medsana ca sa-mi mai fac o ecografie in aceeasi saptamana , joia... Si acest doctor mi-a spus sa fac DT la medsana, pe care l-am facut atunci (4 milioane toata distractia...)
Dr. Albu de care mi-ai vorbit la ce spital lucreaza? Daca spui ca este priceput, m-ai ajuta tare mult cu nr. lui de telefon...

Pussi,... cum rezisti cu sresul dat de 1/100 ????? Medicul tau ce ti-a spus??

SIMT CA INNEBUNESC !!!!
Nu pot sa cred ce se intampla!!!

Laura 14+ si Dimitrakis 25.04.2003

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by galuscuta

Ginnette-felicitari pt.fetitza.
Dana - merci mult de urari ,am mai scris dar putin ca abia m-am bagat intre voi
Eu va tot aud cu costurile pentru nastere si cum nu sunt in tema va intreb : dar nu sunt suportate de asigurare? pai atunci, avand in vedere ca trebuie sa platiti toate analizele si ecografurile, ce sfarsit fac banii care ii varsati la asigurarea medicala???????????
Eu stau in Italia si sunt asigurata , aici la sarcina nu mai platesti nimic, nici analize, nici vizite, nici eco, nici nastere inclusiv cezariana).Si nu platesti nimic nici pentru copii pana la 6 ani(asa imi aduc aminte),nici medicamente nici analize.
Mi-e sila de sistemul sanitar romanesc ,am fost si eu internata in Romania dar....Doamne fereste ce conditii...si te pun si sa-ti iei si medicamentele...uffffffffff Doamne ...si cica e tzara europeana

16+

http://bd.lilypie.com/Xr8Mp2.png

Probabil la clinicile si spitalele publice nu platesti, dar daca mergi la una privata ai sa vezi ce mult costa.
Asa e si aici. In cadrul spitalului, au public, semi-privat si privat. La public nu se plateste nimic, la semi-privat platesti ceva, iar la privat e destul de mult.
Eu sunt la public, dar nu se compara conditiile de aici cu cele din Ro. la public.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmen e

buna fetelor,
si eu am in ultimul timp niste dureri ingrozitoate de cap si nu stiu ce sa iau, am citit ce spuneati voi de crema chinezeasca dar eu nu suport mirosurile puternice , mi se face rau de la ele.
honey - tylenol si-a facut efectul la tine?
ce as mai putea lua?
eu si inainte de sarcina aveam dureri de cap si nu imi treceau decat cu antinevralgic.

Carmen 14+

http://bd.lilypie.com/iKsJp3.png

Si mie inainte de sarcina imi trecea numai cu antinevralgic sau algocalmin. Acum iau doar paracetamol si comprese reci pe frunte, multa liniste si intuneric. Si incerc sa dorm, altfel nu are efect. Am noroc ca de cand am intrat in trim. II m-a durut doar o singura data, dar in schimb am suferit mult in primul trimestru.
Iar alifiile chinezesti , mentolate, de care zicea cineva mai sus, sau chiar ben-ghey-ul, ca e mentolat, nu le suport mirosul. Inainte ma dadeam si-mi era bine, acum, nu mai pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralluca spune:

Laura, te anunt imediat ce primesc un semn de la prietena mea; ea este in Canada pt. o saptamana dar i-am trimis mesaj si cat de repede iti dau nr. Poate il are si altcineva pana atunci.

Nu mai stiu la ce spital a nascut ea cu dr. Albu, dar stiu ca a ajuns la el pt. ca o diagnosticase altcineva cu pb. din astea pe gogoasa ei - care e 100% sanatoasa.

Stiam ca e la Genetic Lab (geneticlab. ro), despre care am citit ca daca tot faci TT sau bi-test in Ro macar sa-l faci acolo ca au baza de normare.

Te tin la curent, cum am nr. ti-l dau pe pm - sa ai grija sa-l ai activat, da?

Inca o data, stiu medici de vaza care sustin ca la noi TT nici n-ar trebui facut (poate doar la Genetic Lab), pentru ca n-avem baza de normare ca lumea pentru interpretare; cica mai mult pun lumea pe jar aiurea tocmai pentru ca totul e statistica. Uita-te si tu ca riscul de ~ 1/300 sau cat ai zis e dat de varsta! Si gandeste-te ca te compara cu nenumarate alte gravidute carora le-a iesit fals pozitiv ca si tie...

Si repeta-ti ca nu este un test diagnostic, iti arata o probabilitate care se calculeaza in functie de un istoric si n parametri... dintre care numai 3-4 sunt ai tai (analizele de sange si datele din eco)

Uf, imi dau seama ca trebuie sa fii tare nelinistita in ciuda a ce iti tot spunem noi, imi pare rau ca treci prin asta

Raluca

Mergi la inceput

Raluca, saraca de tine, te compatimesc. Eu i-am spus din start sotului ca o aduc pe mama aici cateva luni, si ca nu vreau sa aud ca vrea maica-sa sa vina. Poate alta data , in vizita, dar nu pt. cateva luni.
Cu mami pot sa mainteleg, dar cu soacra-mea , e mai greu sa-i spun ce nu-mi convine, asa ca evitam .

Gina, sotul meu iti trimite salutari, ca doar asta vroia sa auda , ca-i baiat, dar nu se supara ,cica, nici cu o fata.

Mai avem 4 zile si venim in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen e spune:

Irlandeza - O sa incerc si eu cu paracetamol si comprese reci, poate merge si la mine.
Eu in trim I nu am avut probleme acum de cand am intrat in trim II au inceput durerile de cap si starile de rau.

Marusca - ce mai faci? nu mai stiam nimic de tine, cum te simti, ce face BB??
mersi de sfat o sa incerc si eu, dar sper sa nu mai fie nevoie, ca am niste dureri groaznice de cap.

Carmen 14 +

http://bd.lilypie.com/iKsJp3.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by laura_dimitris

Va multumesc din suflet fetelor ca mi-ati raspuns!
De linistit nu ma pot linisti desi incerc.... Dar, cand il vad pe barbata-meu cat de "turbat" este....

Dci, la comentarii scrie asa:
sarcina cu risc crescut de trisomie 21
sindrom down: 1/221
varsta mamei: 1/385
translucenta nucala 1/2257
markeri biochimici : 1/116

Raluca, din pacate nu pot sa-mi sun medicul pentru ca nu el m-a pus sa fac analiza asta... La el am facut o eco intr-o zi de luni si mi-a spus ca totul este ok si m-a programat pentru triplutest in 06. septaembrie...
M-am dus eu ca desteapta din proprie initiativa la dr. Ancar la medsana ca sa-mi mai fac o ecografie in aceeasi saptamana , joia... Si acest doctor mi-a spus sa fac DT la medsana, pe care l-am facut atunci (4 milioane toata distractia...)
Dr. Albu de care mi-ai vorbit la ce spital lucreaza? Daca spui ca este priceput, m-ai ajuta tare mult cu nr. lui de telefon...

Pussi,... cum rezisti cu sresul dat de 1/100 ????? Medicul tau ce ti-a spus??

SIMT CA INNEBUNESC !!!!
Nu pot sa cred ce se intampla!!!

Laura 14+ si Dimitrakis 25.04.2003

Salut, vad ca n-ai PM activat dar iti dau nr. dr. Albu Dinu de la cab. particular, presupun ca asta e ok sa-l fac public: 021/7725500; e undeva prin Militari si se numeste Sanorur

Ea a nascut la Giulesti cu el; mi-a dat si 2 nr. de mobil, activeaza-ti pm sau da-mi un e-mail pe rcurteanu@yahoo.com

Cica e cam tacut dr., sa-ti pregatesti intrebarile de acasa daca mergi la el.

Succes si tin pumnii!
R

Mergi la inceput

Irlandeza, asa-i. Cu mamele e mult mai simplu. Ce bine ca poate veni mama ta sa stea cu tine!

Ce sa zic, soacra-mea e o doamna altfel, dar are piticii ei si nici eu nu-s o mimoza... daca mai adaug si hormonii dusi pe campii dupa nastere si lipsa de somn si stresul... sigur nu ma voi abtine sa-i zic vreo doua saraca.

In sfarsit, s-or aseza lucrurile cumva. Chiar sunt curioasa ce perle v-au mai auzit si voua urechile

Raluca
18+ cu bb Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

MICSUNEA, fara panica.

toxoplasmul traieste in pamant. vaca talamba il haleste, carnea cruda contine toxoplasm, pisica haleste carnea, si elimina in fecale preaminunatul toxoplasm car ene face probleme.

acuma, carne cruda nu e voie, in forma americain si carpaccio - vorbim de carnea de vita, singura gazda de hazna pt toxo dusman - fructe si legumr proaspete, cate vrei, inclusiv capsuni daca pe speli in apa cu otet (le lasi putin intr-un bol cu apa si otet ca dusmanul maore de inima acra) si nu te distra sa scormonesti in caca de pisici. daca-ti vine cheful sa gradinaresti, cu manusi, nus tii pe unde a umblat pisica vecinului.

pateu, jambon (ala e porc in toata regula) si jambon cru de porc, poti. fara probleme. la branzaturi, poti da rnu cele artizanale, puticioase si care curg. in rest, tot ce e pasteurizat, se poate. tocmai am vazut la stiri ca salatele din punga pre-lave sunt sigure din punctul asta de vedere pt ca sunt spalate cu cloruri si aseptizate. deci daca poftesti o salata zdravana ca la mama, ia-ti frunze la punga.

pe de alta parte, nu panica. in be cazurile sunt rare dar sunt prevazatori. si daca doamne-fereste! bat in lemn, exista posibilitatea unui tratament. si-ti spun ce mi-a spus mie medicul: fara carne cruda de vita, si cu salata spalata, si sa nu-ti omori pisica:))

bun, acu ma intorc la celelalte mesaje ca am ramas 4 pagini in urma, da vroiam sa-ti scriu.

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput