Mamici de septembrie-octombrie 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Capitol nou aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

buna dimineata la amiaz si de la noi
urmy si eu am avut ieri seara dureri ca la ciclu.m-a durut si spatele,am crezut ca ma desfac de la mijloc.nu mai stiam cum sa stau.nus de la ce sunt durerile astea.
yaia multa sanatate
luy eu am cumparat un termometru digital de la mothercare care se poate folosi si la sub brat,cosmetice...am luat un gel de dus ptr. bebe (head to toe) ca sa nu cumpar samponul si gelul de dus separat.asta il pot folosi din cap pana in picioare,un ulei de corp,crema de fundulet penaten cu zinc si bepanthen.cam atat! nu stiu ce mai trebe!
sim norocoaso,ce putine vergeturi ai,de fapt...nici nu poti spune ca ai.eu sunt toata crapata
aniast si eu am parte de vise oribile.visez ca nasc dar nu imi vad bebelina,e intuneric si sunt ingrijorata! urate tare visele astea

ieri au fost si aici vreo 29 grade,foarte cald ptr. mine,abia respiram.mi s-a facut rau toata noaptea am gemut de greata si dureri.nu am reusit sa dorm mai deloc plus dimineata m-am trezit cu o greata oribila de m-am chinuit sa dau la rete grozav dar nu aveam ce
Doamne,nu stiu cum ati reusit voi sa rezistati pe asa calduri!!!

am fost ieri la spital,sunt foarte incantata de camera unde o sa nasc si camera unde o sa stau dupa.bebelusha o sa stea stea cu mine mereu,nu mi-o vor lua.am vazut si cateva foste gravidute care ieseau din spital,aveau niste bebelusi asa mici de m-am speriat.un puiut de om dupa parerea mea aratau destul de bine fetele,mergeau normal si nu se vedea fir de suparare pe fetele lor.m-am mai linistit!
am si baie personala in camere ceea ce e okkk.pot sa ma relaxez la o cada linistita inainte si dupa ce vine bebelusha

azi ma duc sa vad moasa iar,ce m-a surprins a fost ca o sa nasc numai cu ea,fara asistente,doctori si cati.ea o sa stea cu mine pe parcursul a tot travaliul sa ma maseze si sa aiba grija de mine.pediatrul bebelushei o sa vina mai apoi acasa sa o consulte,numai daca sunt probleme o sa isi faca aparitia in sala de nastere!de tot se ocupa moasa.imi convine ca nu e fain sa fie 10 persoane care se uita in ....!
mi-a aratat ieri niste pozitii in care pot sa nasc,m-au amuzat copios si uite asa imi dau eu seama ce putin mai este pana vine si iubirea mea!

ma duc sa fac putina ordine,desi nu prea am chef de nimic si nimeni...

sa aveti o saptamana super!

unde e myral ???

danielle 33+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Annisia, m-am conformat. Am refacut textul, sper sa fi corectat integral.

"NASTEREA:
Bagajul necesar in spital pentru mama: vata 2 pachete ; tifon 2 role sau comprese sterile ; branula roz ; ampicilina ; glicerina boraxata pentru sani; algocalmin pentru calmat durerea de la taietura si contractiile uterului dupa nastere; sapun, halat, camasa de noapte, papuci, sosete sau cipici si o centura pentru strans burta dupa nastere. Banii si prosoape cu sapun pentru moase. Buletinul si certificatul de casatorie. La externare hainele pentru iesit din spital, incaltamintea.
Bagajul necesar in spital pentru copil: Neopreol unguent, Pudra cu baneocin pentru buric, pampers, servetele umede, scutece 6 bucati, fasa. La externare hainele pentru iesit din spital.
Descrierea nasterii : Nastere spontana cu anestezie peridurala. La urgente nasteri (7:30)cu buletinul se completeaz#259; fisa de internare, te schimba in camasa, halat si papuci, dai hainele cu care ai venit sotului si iei pachetul pentru tine si copil. Am urcat in sala de nastere (8:10) unde asistentele au început sa se ocupe de mine. Mi-a luat sange din vena pentru analiza hemoglobinei. Mi-a pregatit branula in bratul drept si mi-a injectat scobutil pentru dilatarea colului care usca gura. Am urinat pentru ca vezica plina ar fi blocat coborarea copilului. La 8:30 a sosit doctorul Rusa si a taiat membranele. Nu a durut deloc, apa a curs #351;i apoi am asteptat sa vina anestezista. La 9:10 anestezista a inceput montarea cateterului in coloana. Eu trebuia sa stau culcata pe partea stanga cu genunchii la gura si cu capul aplecat si unde apasa ea trebuia sa fac cocoasa. Acolo a facut la inceput o injectie cu xilina care nu a durut deloc pentru a amorti local zona. A introdus un ac mai gros in coloan#259; (cateterul) prin care a bagat un furtun subtire. Eu trebuia sa spun in ce directie o ia furtunasul. A trebuit sa imi faca procedura aceasta de 2 ori intrucat furtunasul se opintea intr-un zgarci din coloana si astfel a mutat cateterul mai sus.(la Larisa procedura a fost mai rapida si mult mai usoara) La ora 9:15 a introdus anestezicul care isi facea efectul intr-un sfert de ora si dura 2 ore. Au inceput contractiile dar nu am simtit durere. La 11:15 dilatatia era de 3-4 si s-a facut o noua doza de anestezic. Am cerut oxigen pentru ca mi se infundase nasul dar mai mult ajuta la oxigenarea copilului. La 13:00 dilatatia era de 6 si doctorul a cerut asistentelor sa imi faca o injectie cu miafen pentru a grabi dilatatia care a uscat gura si mi-a ametit capul si am adormit 30 minute. Apoi asistenta mi-a cerut sa urinez lucru greu de facut intrucat eram amortita dar pana la urma am reusit. Toata perioada am avut administrat prin branula o perfuzie care mentinea ritmul contractiilor, asistentele au verificat bataile inimii copilului din 30 in 30 minute care trebuiau sa se mentina in pragul de 160 – 120. Contractiile erau la 2 minute si durau aprox. 40 secunde. Intrucat efectul anestezicului disparea mai repede simteam durerile nasterii in partea de jos a uterului de la stanga la dreapta, dureri insuportabile pe toat#259; durata contractiei. La ora 15:00 mi s-a administrat ultima doza de anestezic si doctorul m-a anuntat ca in 30 minute incepe nasterea. Dilatatia era de 8. Durerile la contractie erau acum si de spate – sale (incins). De la 15:30 pana la 15:43 sub supravegherea doctorului am inceput sa imping la fiecare contractie (tras aer in piept, tinut capul in piept, impins spre fund, respirat si de la capat - de trei ori pe durata unei contractii). Am simtit cum copilul aluneca si apoi m-au urcat pe masa si am continuat sa imping pe durata contractiei dar acum apasa cu bratul si o asistenta. La a doua contractie a iesit copilul. Era 15:50. Pana la ora 16:30 doctorul a scos placenta, a curatat uterul si a cusut taietura de la perineu. Pana la ora 18:00 am stat in sala de nasteri unde uterul a continuat sa mai aibe contractii."

Carmen 30+ cu bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cric spune:

[quote]Originally posted by NanaMotoc

Sabinule!!!!!!
Sa fii sanatoasa, fericita, iubita, o sarcina usoara in continuare si nastere si mai usoara!

Referitor la carusel: noi am cumparat unul de la Fisher Price, care are melodii de Bethoween, Mozart si Bach, canta 18 minute, e tot cu verde, si are si luminitza de veghe ptr noapte. Stiu ca tu esti cu muzica clasica, si cum bebeilor le place si lor asta, i-am luat si eu lui Razvanel si sunt tare incantata. Produse de la Fisher Price am vazut in Carreffour, poate gasesti si caruselul asta, daca tot te duci.
Annisia, sper sa nu te supar ca i-am zis si de caruselul asta Sabinei. Tot face drumul pana acolo, macar sa scotoceasca cum trebuie.

buna. as vrea sa stiu daca caruselul fisher price se poate monta si pe un patut pliant sau numai pe cel de lemn. vreau sa-i cumpar si eu bebelinei mele si noi avem patut pliant. multumesc anticipat

Mergi la inceput