Conopida la otet

Conopida la otet | Autor: maru

Link direct la acest mesaj

Am si eu o mare rugaminte la chef-ele de pe forum: cum se pune conopida la otet?
e sezon aici la conopida, e plina piata de conopida de toate culorile, si tare as pune la borcan, ca m-am cam saturat de ea cruda cu dip

Multumesc mult

Doamne'ajuta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

CONOPIDA IN OTET

Ingrediente:

1 kg conopida desfacuta in buchetele,
250 g morcovi,
1 telina,
300 g ardei capia,
1 capatana usturoi,
1 l otet,
0,5 l apa,
sare.

Se tin buchetelele de conopida in apa rece cu sare aprox 30 min.
Se curata morcovii, se spala si se taie rondele. Se curata telina, se taie sub forma de baspunase, ardeii curatati se taie lamele.
Se aranjeaza in borcane, cate un rand din fiecare leguma, apoi usturoi printre ele.
Se fierbe otetul cu sare (25 g sare la 1 l) si cu apa, apoi se toarna fierbinte in borcane. Se leaga borcanele, se acopera cu o patura groasa si se lasa o noapte. A doua zi se aseaza in camara.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

va rog sa continuati aici: in camara, pentru iarna

Roxana

Mergi la inceput