cezariana + travaliu = posibil ?
buna, dragele mele!
Am si eu o nelamurire : curand voi naste prin cezariana la Universitar si desi sunt in 39 de saptamani bebele nu a coborat. DPN- ul meu este 10 aug dar doctorul nu vrea sa facem operatia de cezariana la termen, ci sa mai asteptam ceva vreme, poate chiar pana la 41 de saptamani. Nedumerirea mea este : daca intru in travaliu ,mai pot naste prin cezariana? Oare daca bebele se pregateste sa iasa "natural" nu va dauna calitatii operatiei de cazariana (bebele coboara, anestezicul poate nu-si mai face pe deplin efectul, etc.)?
A mai nascut careva dintre voi prin cezariana desi era in travaliu? Cum a fost? Este in regula si asa?
pupici pe burtici!
gogosel, mamica de raresel 39 sapt
Raspunsuri
szivarvany spune:
Da, eu. Mi s-au rupt membranele, au inceput contractiile adevarata la 2 minute, atunci alergam spre sala de operatii. Totul a fost foarte bine !
Nastere rapida si bb sanatos !
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
rhoneea spune:
Eu am nascut prin ceza dar fara travaliu.Am facut ceza la rece.Daca vei intra in travaliu si bebe tau va cobora se poate face cezariana,dar cu singura exceptie...atunci cand bebe este "angajat"pe canalul spre iesire atunci vei naste normal nu se va mai putea face cezariana.
Nastere usoara si bebic sanatos
Irina lui Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
mgabi spune:
Buna.
Sigur ca vei putea face cezariana in orcie faza a travaliului daca se considera o urgenta. Eu am intrat la cezariana la prima nastere dupa 12 ore de travaliu pentru ca bb nu era intors. La a doua nastere am facut cezariana in ziua in care am implinit 40 de saptamani nemaiasteptand travaliu pentru ca bb era deja prea mare (4400 g).Dar este posibil sa treaca si cele 41 de saptamani fara probleme. Probabil ca bb este mic si de aceea se impune sa astepti cat mai mult posibil si este bine sa fie si putin travaliu atat pentru tine cat si pentru bb. Va va fi mai bine la amandoi dupa.
Nastere usoara!
ainia spune:
Si eu eram in travaliu, aveam contractii dese si dureroase, aparatul arata 100-110, dilatare 3 cm , insa mi-au facut cezariana (in jur de o ora-doua am fost in travaliu). Spuneam ca mi-au facut cezariana pt ca ambii copii doreau sa iasa in acelasi timp si se loveau cap in cap, deci exista un risc( leziuni craniene) si atunci m-au bagat in sala de cezariene. Daca decurgea totul normal, cand faceam 4 cm dilatare imi baga serul pt epidurala si nasteam normal. Insa...nu-i cum planifici....
Nastere usoara si un bebe sanatos!
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
roxanaz spune:
da, sigur ca se poate. eu am nascut cu cezariana de urgenta dupa aproape 4 ore de travaliu, la dilatatie 8.
succes si nastere usoara
Roxana
gogosel spune:
buna, mamici cu burtici!
M-am mai linistit! Slava Domnului! E o problema si cu doc ca ma ia asa de repede ca uit si ce mai vroiam sa-l intreb. Dar saptamana viitoare cand ne vom intalni, il voi intreba daca e totul in regula si se declanseaza travaliul.Mie mi-e frica sa nu ajung la spital prea tarziu. Stiti cum e : pana plec eu de acasa, pana ajung la spital si eu si doc, pana intru in sala ( daca e libera), pana.....si mi-e teama , asa cum a zis si rhoneea mai sus, ca se va "angaja" bebele si va fi prea tarziu. Iar de nastere naturala nici nu se pune problema! Bebele este mare, sanatos, dar nu a coborat;zice doc ca "nu e copt; va cadea ca un fruct cand va fi copt!"; si cred ca atunci cand o va face , va fi rapid. Mai asteptam sa vedem ce se va intampla pentru ca mi se pare o aberatie sa vina termenul si sa nu fac operatia, sa astept sa se declanseze nasterea, nu?multumesc de incurajari si de sfaturi!
pupici pe burtici!
gogosel, mamica de raresel 39 sapt
Otiliav spune:
Eu am nascut prin cezariana dupa travaliu 16 ore si dupa ce urcasem pe masa cu dilatatie 10 cm. Din fericire doctorita a observat ca se vedea fruntea si era cu gatul stramb de asta se blocase si nu iesea asa ca am intrat de urgenta la cezariana. Se face mai intai o manevra de impingere a copilului daca este angajat.
Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
AVoogt spune:
Mamica gogosel, eu zic sa stai linistita , eu am vrut sa nasc pe cale naturala dar bebita mea a fost prea mare si mi-au facut cezariana in ultimul moment ( intrasem de multtttt in travaliu ) asa ca nu-ti fie teama
Povestea noastra :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105345
&&
AVoogt
AncaSiRoxana spune:
Mamica [b]gogosel[b/] a si nascut intre timp, pe 11 august. Asteptam povestea nasterii - cand o sa aiba timp de noi :))
Cele bune si ei si bebelusului!
Anca
mamica de fete: Roxana Maria 26 august 2005 si Ilinca Teodora 29 iulie 2007